Демонстрации за Деня на труда в редица държави

В Париж младежи чупиха витрини на офиси, банки, ресторанти
2 май 2022 09:09, Петя Славова
28

В редица държави посрещнаха Деня на труда с различни демонстрации. Не липсваха и инциденти. В Париж група младежи с черни маски счупиха витрините на офиси, банки, ресторанти за бързо хранене, предава Bulgaria ON AIR.

Стигна се до сблъсъци с полицията. Униформените са използвали сълзотворен газ, за да разпръснат събралите се. Пожарникар е пострадал след като е бил нападнат от протестиращ.

В Мадрид около 10 000 души участваха в шествие с искане за увеличение на заплатите и изразиха недоволство срещу покачването на цените.

Демонстрации имаше и в съседна Гърция. 24-часова стачка блокира и транспорта. Недоволството е срещу ниското заплащане и в защита на работниците, принудени да работят над 8 часа на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Не преди 1 година
And im not his follow up, hе is my confused follow upКанадски Фейкър
13
1
 
3
 
! Отговори
Не преди 1 година
Не е вярно, I protested yesterday.... alone in Sofia :/Понеже всички си мислят, че харвард не празнува 1 май, но това не е вярно
12
0
 
8
 
! Отговори
Първомайско въстание преди 1 година
Да, в други държави честват деня на труда, а у нас се чества годишнина от Априлското въстание, което Бойко и дружинката му решиха да се чества на първи май, за да замени честванията на празника на труда. Просто се възползваха от западният опит - денят на победата 9-ти май беше обявен за ден на Европа. Пита се все така ли ще честваме Априлското въстание по Гербаджийски - на Първи Май.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днeс. тр, сайта на асанка (козлодуйке)
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Смях 22 По света работещите хора се борят за правата си и за достойно заплащане на труда. В Бг хората живеят още във времената на Тато, ДС и Шесто управление, които смазваха всяко недоволство. Българинът не е дорасъл за демокрация, права и свободи.
9
1
 
18
 
! Отговори
Смях преди 1 година
При нас протести няма! Заплатите огромни, осигуровките реални, бачкаме по 7 часа на ден с 2 часа почивка през деня, четири дневна работна седмица, цените по магазините са смешни в сравнение с титаничните заплати, тока без пари, караме си луксозните автомобили с евтино гориво и всички тънем в цар Кировия разкош.... Даже мислим да помогнем на Украйна с оръжия, заплати, подслон, всичко...
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в България хората сме доволни и протести няма. После защо сме най-бедни в Европа.
7
3
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
сдс ндсв герб никой не му пуказа ХОРАТА лъжат и ни омайват само по избори а ИВАН КОСТОВ съсипа БГ ИНДУСТРИЯ БГ ИКОНОМИКАТА а МЕГЛЕНА КУНЕВА ПРЪМОВА по заповед на ЕС затвориха 1 2 3 4 ЯДРЕНИ БЛОКОВЕ на АЕЦ КОЗЛОДУЙ
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари пролетари, на класова борба! Червената мечка се събуди!
5
3
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС? преди 1 година
А ние кога ще протестираме бе *** сккапани ?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето не казват, че в Париж протестите са срещу избирането на Макрон, щото бюлетиниге на Льо Пен пристигали със скъсано по ръба и се броили за невалидни, с което Макрон спечелил изборите. Има видеа в тубата.
3
3
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
До До Асан(КОЗЛОДУЙ) не съм А С А Н
2
3
 
2
 
! Отговори
от Берлин преди 1 година
и тук умале както всяка година сериизен панаир - вдигане на заплати, евтини наеми и тн да ама НЕ
1
4
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
в БЪЛГАРИЯ е32 ГОДИНИ капитализъм