Зеленски: Злото се завърна в Украйна!

Това заяви украинският президент във видео обръщение по случай Деня на победата
Обновена: 8 май 2022 18:25 | 8 май 2022 18:24, Йоана Цонева
369

По случай 8 май, Деня на победата, в Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзниците във Втората световна война, украинският президент Володимир Зеленски заяви в емоционалното си видео обръщение, че "злото се завърна" .

"Животът, за който войниците се сражаваха в онази война, приключи на 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна. Злото се завърна. Отново! В различна форма, под различни лозунги, но със същите цели", каза украинският президент, предаде Bulgaria ON AIR.

"Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер", каза той. Президентът подчерта, че Украйна и нейните съюзници ще победят.

Специалното видео обръщение за днешния ден е черно-бяло. На него Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни сгради в Бердянка, недалеч от Киев.

Нацисткият лидер Адолф Хитлер прекара последните дни от живота си в бункер в Берлин, където се самоуби през последните дни на войната, припомня Ройтерс.

Инвазията в Украйна отне живота на хиляди хора и направи близо 10 милиона души бежанци. Тя доведе до сурови западни санкции срещу Москва и породи опасения от по-остра конфронтация между Русия и Запада.
 
Тази дата е от особена важност за Русия и е един от главните празници на страната, която по време на Втората световна война (тогава Съветски съюз, състоящ се от Русия, Украйна, България и други съветски републики) дава най-голям брой жертви - 27 милиона души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злото сте вие *** начело със зеления шмъркач
146
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак сега ли злото се завърна в Украйна? Според изгорените живи хора в Одеса то се е завърнало доста по-рано.
145
2
 
21
 
! Отговори
Трагедия преди 1 година
Съжалявам за украинците и техните загинали дядовци, че един безродник не им признава празника и саможертвата. Нищо чудно, че седи в бункера и прогони населението.
144
4
 
21
 
! Отговори
възродително 2 преди 1 година
Наистина злото се завърна в Западна Украйна с помощта на САЩ. Западните украинци забраниха руския език и наложиха своя полско руски диалект. Преследваха и избиваха руско говорящи и други етноси. Преименуваха хората с руски имена с техните извра.тени диалектни имена. Олена, Микола, Волдимир...Възродиха нацизма и счетоха рускоговорящите за животни, които подлежат на изстребление. Интересно ДПС защо подкрепя Украйна, като те го преживяха същото? Следват принципно долара, май.
143
3
 
18
 
! Отговори
дяконЪ преди 1 година
статията освен, че е типично за.масмедийният двбил има и неточност във факта посочен, че България е била бивша съветска република, уви не е не е била, няма и да бъде, но виж България вече е БълГЕЙрия и със всяко следващо правителство вазелина намалява и народа го усеща как си трее по ЮроГейски.Слава на ЕС и англо-сЕксонците за това, как умеят да разделят и владеят...Дано им секне!
142
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чел,нищо не си чел за България.СССР не ни беше отнел вярата.Ние тук не сме преставали да си вярваме.Не е било проблем.Също така по време на ВСВ сме единствените,които си спасяваме евреите.И сега като ни водите пропаганда си минава през едното ухо и си излиза през другото...откажете се..
141
2
 
8
 
! Отговори
Тъпо преди 1 година
Този май си мисли, Украйна в е попаднала в СССР след падането на Хитлер. Нищо подобно. СССР е доброволно създаден съюз през 1922 г., доста преди започването на втората световна война.
140
2
 
10
 
! Отговори
Чел преди 1 година
Относно отнетата ни вара и атеизъм от СССР. А сега кой ви пречи да ходите на църква и да вярвате в Божия син ИИсус Христос? Църквите удрят камбана сутрин и вечер за молитва и призовават православните да се обърнат към Бог. Ние къде сме, тичаме подир парата? Ако не служиш на Бог, служиш на парите.Затова има войни. Защото никой не иска Бог на 100%, а алчен за пари.
139
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ви даде държава,вие я дадохте на САЩ,врага на Русия,е нищо чудно,че си я взимат обратно,политиката ви е сбъркана,дано не сте толкова неблагодарни и към нас,нищо чудно да искате обезщетения за това,че сме гледали бежанците ви,наглост граници няма.Иначе войната е зло,за всички.
138
7
 
26
 
! Отговори
Злото е там от 2014 преди 1 година
Откакто забраниха на българите в Украйна да се наричат с истинските им имена да говорят български и да ходят в български училища злото е там и се нарича нацизъм
137
17
 
6
 
! Отговори
Евала на Азов преди 1 година
Момчетата се бият до посления украинец, Русия губи, Украйна печели.
136
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски не иска мир,защото има няколко причини и всички са свързани с пари:1.Ако спре войната ще му залезе звездата и няма да може да прибира милиони от помощите,които му пращат;2.Ще загуби окончателно богатия Крим;3.Ще загуби Донбас,в който има газ.Как да убедш евреин да зареже пари?
135
0
 
16
 
! Отговори
Йоано, мари! преди 1 година
България никога не е била съветска република. Освен това, в годините на Втората световна война, тя не е била република, а царство.
134
3
 
18
 
! Отговори
асдаа преди 1 година
Злото не е напускало Украйна - един дребен, зелен ***. Но и на него ще му светят маслото...
133
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте в TikTok на mihail_belota1982 клипчето "Не бъди медиен консуматор".Сега случайно попаднах на него.Прав е.
132
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
злото ще излезе от там като се предадеш заедно с твойте бандити
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъдеде трансплюкирани както де казва във киндзадза
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина е голямо зло, но друго може би по-голямо зло е завреният зет, който без война направи заводите да изглеждат като този в Азовстал.
129
3
 
13
 
! Отговори
Историята преди 1 година
Украйна е част от съветската армия, утре им е празник. Този не знае историята на Украйна.
128
2
 
8
 
! Отговори
дообрее преди 1 година
Зелената енергия е в пъти по скъпа. Вятърни вятърни според вятъра в България е най добре да са в северното черноморие и по стара планина. Може и с вятърни ферми в морето. Фотоволтаиците са супер за нас. Но е скъпо оборудването и скъпа подръжка. От газта, атома и въглищата няма по ефективно за сега. Другото е скъпо и трябват квалифицирани инженери и техници. Все още имаме нужда от руския петрол и газ.