Австрия с ясна позиция за Северна Македония

Това обяви Александер Шаленберг
9 май 2022 16:52, Росен Стойчев
157
Австрия с ясна позиция за Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Австрия настоява преговорите за присъединяване на Албания и Северна Македония в ЕС да започнат през юни. Това обяви австрийският външен министър Алелсандер Шаленберг, съобщи БНТ.

Днес Шаленберг е на посещение в България. Дипломатът проведе разговор с българския първи дипломат Теодора Генчовска.

"Моята позиция е много ясна.

Още по темата
Австрия би желала преговорите с Албания и Северна Македония да започнат през юни", обяви Шаленберг.

Той допълни, че осъзнава колко чувствителни са някои въпроси по темата. Австрия високо оценява действията, които България предприема за решаване на въпроса.

Според него е важно решението на новото българско правителство за нов тип преговори. Очаква да се прояви политическа воля.

Реално решение може да се постигне с подкрепа и от двете държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 134Ще ти се да излезеш,но къде ли ще влезнеш ,умнико? Прав ти път,без нас!😛
128
7
 
21
 
! Отговори
125 преди 1 година
До 138 я па я. Стига лъга.Четох манифеста на руския цар за обявяване на война на турция(както препоручваше, ти сигурно в друг твой коментар) такива глупост като задунайска губерния, изобщо няма. Споменава се тежкото положение на българския народ. Който иска да провери истината.
127
5
 
32
 
! Отговори
100 преди 1 година
Виж го ти , настоявал!? Да отиде да настоява в Северна Македония, да си отворят очите и да не се правят на отворени.
126
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДиркНа много умни се правите макета-мислите си,че европа е с вас,ама не знаете какво ви чака!!На тях ги интересуват само пазарите и нищо друго.Ще забият хобота си във вас и ще изпият живителната ви сила(ще ви унищожат).Ще ревете,ама никой няма да ви чува!!!А вие си мислете,че са с вас и,че сте прави и истината е с вас,ама не е така,никога не е било и няма да бъде.Тях това ама въобще не ги интересува!Истината е,че искат да ви го набият в ***,и направят ли го никога няма да го изкарат от там!
125
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австрия да се въздържа от коментарии ,защото това не я касае ,по добре да си гледат собствените корумпирани политици
124
3
 
42
 
! Отговори
Павел преди 1 година
Бил настоявал! Ама ние също сме пълноправен член! И ние настояваме! А кандидат-членът да си изпълни изискванията от ЕС , както всяка предишна кандидатура си ги е изпълнявала!
123
4
 
35
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 година
ГОЛЕМИТЕ ВИНАГИ. СА. НИ. КЛАТИЛИ КАКТО. ВИНАГИ .НИКАКВО ОТСТЪПЛЕНИЕ.
122
3
 
31
 
! Отговори
ГОЧО БУЛГУРЯ преди 1 година
В. НИКАКЪВ. СЛУЧАЙ НЕ. ТРЯБВА. ДА. ДАВАМЕ. ПРАЗНИ. НАДЕЖДИ. НА. МАКЕДОНЦИТЕ, ВИЖДАМЕ ЧЕ. САМО. ШИКАЛКАВЯТ.
121
16
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До F: не повтаряй руски опорки. През 2004 г. САЩ предлагат на БГ да ни доставят на преференциални цени 20 изтребителя Ф18, чисто нови, последен блок. Сумата е 2 млрд. $, с кредит със минимална лихва и срок от 20 г. Авионамс да се превърне в ремонтна база за американска авиотехника и въобще съвместно развитие на авиоиндустрията. подпомагане на БГ да модернизира собствената си бронетехника до ниво НАТО стандарти. От страна на нашите политици *** пълен игнор. Сега с Украйна пак пропуснахме.
120
4
 
21
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
В основата на това днешна Македония да е обезбългарена е Райхщатското споразумение между Австро-Унгария и Русия от 1877 г. То е подписано преди започване на Руско-Турската война. Общо взето се свежда до това Русия и Австрия да си разделят Балканите. Западните Балкани за Австрия + Солун. Източните Балкани за Русия + Константинопол. Там не се предвижда нито автономия, нито освобождаване на България. За нас се е предвиждало статут на Задунайска губерния. Толкова за австрийските интереси и РСМ.
119
2
 
85
 
! Отговори
Настоявам преди 1 година
Да ходи да настоява в Северна Македония, ние вече направихме максимално възможното по въпроса.
118
9
 
35
 
! Отговори
До 134 преди 1 година
Ама де такъв късмет ние да излезем пък да влезете вие. Да видите кончето Бобчев похапва ли. Че досега от ЕС келепир не сме видяли.
117
6
 
70
 
! Отговори
F преди 1 година
Спри АЕЦ - спираме. Унищожи си армията - унищожаваме. Нарежи на скрап всички заводи които са конкуренция - нарязваме. Дай ни енергоразпределителни дружества - даваме. Ела да ни работиш като мияч на тоалетни - отиваме. Тези новите господари нещо почнаха много да си позволяват.
116
47
 
5
 
! Отговори
Дирк преди 1 година
Никои во цела Европа не ве сака блгарчетаааа, чукнете си ги тие главите малку
115
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом сте каза ли,така ще стане каквото кажат началниците това ще бъде ние не сме държава ,а просто колония,която е зависима с заеми и нашата роля, като народ е да плаща заемите на своите господари това е така наречената нов модел на Демокрация,но ние сме *** народ и не можем да го разберем този нов модел на управление, защото имаме много умни политици и решават и подписват договори и ние като Народ после си казваме всички са едни и същи и Народа става умен, колкото собствените си политици
114
2
 
53
 
! Отговори
Деани преди 1 година
А какво пречеше в последните 20 години Македония да прояви желание и да изчисти учебниците си поне от българи -фашиси татари и тям подобни характеристики ? ПОНЕ това !!!
113
1
 
53
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
Австрия да не се бърка,р.с Македония не спазва договор...
112
2
 
25
 
! Отговори
хайдее преди 1 година
и тоз почна да дава наклон.. Евала
111
1
 
45
 
! Отговори
125 преди 1 година
Когато ние затварахме читави реактори, за да ни допуснат, на никой не му дремеше. Сега от макетата се иска само да се придържат към историческата истина, всички се втурнаха против наз. Ей това не мога да разбера.
110
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австрия няма право да се бърка в нашите, вътрешни проблеми. България някога да е имала претенции към вътрешната и външната политика на Австрия.