Австрия с ясна позиция за Северна Македония

Това обяви Александер Шаленберг
9 май 2022 16:52, Росен Стойчев
157
Австрия с ясна позиция за Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Австрия настоява преговорите за присъединяване на Албания и Северна Македония в ЕС да започнат през юни. Това обяви австрийският външен министър Алелсандер Шаленберг, съобщи БНТ.

Днес Шаленберг е на посещение в България. Дипломатът проведе разговор с българския първи дипломат Теодора Генчовска.

"Моята позиция е много ясна.

Още по темата
Австрия би желала преговорите с Албания и Северна Македония да започнат през юни", обяви Шаленберг.

Той допълни, че осъзнава колко чувствителни са някои въпроси по темата. Австрия високо оценява действията, които България предприема за решаване на въпроса.

Според него е важно решението на новото българско правителство за нов тип преговори. Очаква да се прояви политическа воля.

Реално решение може да се постигне с подкрепа и от двете държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
60
 
! Отговори
Лея13 преди 1 година
Тия се скъсаха да подкрепят тая недомътена Македония.Изобщо нямат срам,и въобще не им идва на мало умните кратуни, че и заради пос раната им политика сме в тази ситуация с тази част от България,наричаща себе си РСМ.Абе *** гол,вие и другите"големи" сили сте виновни пред нас,пред народа на България!Малко по обрано го давайте!Трябва на този нагъл натиск да се отговори със същото- или ние в ЕС или македонските дрипльовци!Да видим дали ще натискат още.Тия от друго не разбират.
108
5
 
56
 
! Отговори
L. преди 1 година
Австрийският кокорчo. Какво им правят, че всичките са такива?
107
2
 
51
 
! Отговори
??? преди 1 година
Приемате С.Македония в ЕС...............като бонус..............и албанската мафия в ЕС!!!Добро утро,селяни прости!!!
106
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австро-Унгария подкрепя Сърбия против България....................знаем историята!!
105
1
 
55
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Явно или България няма ясна позиция или Австрийците бавно стоплят!
104
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албания да почва никой не я спира,защо още е в комбина?Жертвате БГ и Албания за сметка РСМ в която няма македонци етнически.Докато не разберете българския проблем ,а зачитате сталинокоминерновска държава фалшифицирала цялата история на българската държава ,която ни изнудва,като ви манипулира ,това е обидно,и не само проблема е чувствителен отношението към БГ е унизително,без да упражнявате натиск към РСМ да мръдне в спора.
103
1
 
53
 
! Отговори
Истината преди 1 година
И ние очакваме Австрия най късно през юни да стане Македоноавстрия ама надали.
102
2
 
46
 
! Отговори
Her Bulgar преди 1 година
Май на та на Австрия! Македония е българска!!!!!
101
2
 
46
 
! Отговори
Каракольо преди 1 година
И аз очаквам Австрийският народ да го уволни през юни юли най-късно
100
1
 
35
 
! Отговори
Куберъ преди 1 година
Поправка разменил съм посоките: "До преди стотина години австрийците тикаха сърбите на юг и на изток, че да не гледат на запад към Босна и Хърватия."
99
1
 
56
 
! Отговори
Куберъ преди 1 година
Точно пък австриеца да ми дава наклон по Македонския въпрос, много моля, да си имаме уважението! До преди стотина години Австро-Унгария бленуваше за Солунското пристанище. До преди стотина години австрийците тикаха сърбите на юг и на запад, че да не гледат на изток към Босна и Хърватия. Това коства на България Поморавието, Македония, Беломорска и Одринска Тракия! Тоя вместо да ни се меси да вземе да ни се извини, защото България е виновна само за това, че искаше да е цяла!
98
6
 
7
 
! Отговори
Е и преди 1 година
Ко сьа..., Австрия си е Австрия !
97
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 105 Омръзна ми от тая *** опорка, за откъсване от сръбско и руско влияние! Какво ще стане бре, мой човек, как я мислиш, макетата ще си загубят тефтерите със сръбски и руски контакти ли, какво? Сърбоманите ще се изпарят, така ли? А България като член на ЕС откъсна ли се от орбитата на Русия, защото точно тези дето най-напират РСМ да влезе в ЕС, че уж да се откъснела от нещо си, плюят по България, че била ненадежден съюзник и т.н. и тук имало много руско влияние. Кажи, бре!
96
1
 
26
 
! Отговори
Anschluss преди 1 година
През 1938 и тях са ги приели по ускорената процедура в германският съюз.
95
43
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина е по-добре да ги пуснем - така има най-голям шанс да се откъснат от орбитата на Сърбия. Сърбоманите са тези, които дебългаризират. Освен това на практиката границата ще е формалност. А ако продължават да издевателстват над българите, ЕС ще им реже субсидиите, докато се научат.
94
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то и нашата е ясна...
93
5
 
33
 
! Отговори
! преди 1 година
Продадохте, превърнахте ни в гетото на Европа, скоро ще e гpa.дaнска война. Войските на НАТО ще използвате с/у нас, предa.eли гад.ни
92
1
 
13
 
! Отговори
Ясно е, че преди 1 година
Нико не му е ясно.
91
2
 
64
 
! Отговори
Ми555 преди 1 година
НИЕ СЪЩО СМЕ ЗА МК В ЕС, НО БЕЗ ДА КРАДЕ НАШАТА ИСТОРИЯ!!!! МК ДА СИ ПРОМЕНЯТ ЛЪЖИТЕ В УЧЕБНИЦИТЕ И ТОГАВА Е О.К. И Австрия да го каже това на МК. Който иска да влиза в ЕС - да бъде така добър да спазва ПРАВИЛАТА МУ. А ТЕ СА ЗА ВСИЧКИ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ЗА МК!!!
90
1
 
64
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Австрия не е геополитически субект (даже Европа като цяло НЕ е), за да изказва мнения. Като са много отворени, защо не притискаха Гърция? То и баба може да притисне България... Интересно е как точно ще притиснеш Русия, Китай, САЩ, Израел, Саудитска Арабия...