ЕС предупреди Сърбия

Очаква страната да покаже единство с европейските решения
18 май 2022 15:36, Росен Стойчев
113
ЕС предупреди Сърбия
Снимка: БГНЕС/EPA

Поведението на Сърбия не е съвместимо с идеята на страната да се присъедини към ЕС.

Още по темата
Това обяви върховният европейски дипломат Жозеп Борел, цитиран от ДАНАС.

Европейският представител визира външната политика на страната. Сърбия продължава да работи за близко партньорство с Русия.

Сръбското правителство настоява, че няма да прибегне до крайни действия спрямо страната. Борел обясни, че това не е съвместимо с единните европейски решения.

Сръбски представител участва в срещата на европейските външни министри. Борел отправи призив, партньорите и държавите, които опитват да се присъединят към ЕС, бързо да покажат своето единство с европейските идеали.

Те трябва да се присъединят към съгласуваните действия на групата. Допълва се, че поддържането на близко партньорство с руското управление, не е съвместимо с европейските идеи.

Сръбското правителство настоява, че ще запази своето приятелство с Русия, но от там признават, че трябва да намерят вариант за договаряне с Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: СърбияЕСрешения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
74, може да продължите с ликциите си. Разбрахме,че в украинските учебници пишело, че гали произлизали от Галиция, т.е. предците на фрнцузите (гали) са всъщност украинци, защото област Галиция е в днешна Украйна. Подходът ни е познат. Давайте нататък.Да лъсне цялата истина. Ние си правим аналогиите с наша "мила" съседка.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами то и на картите на Балканския полуостров вместо Османска империя пише Константинопол, според западняшкия куптурен канал АРТЕ.
52
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59 do 62 Отворко, когато Украйна е имала държавност на територията на днешна Москва са живеели само кафяви мечки. И запомнете Русия не произлиза от Киевска Рус. Името Русия е наложено от Петър първи който е бил луд фен на (П)Русия от откъдете се пръква и изкуственото название на изкуствената държава Русия. Петър първи е плащал луди пари на европейските картографи за да пишат на картите Русия вместо истинското име на държавата му Московия.
51
1
 
31
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Тоя същия Борел ни натиска да сме пускали в Европа Македония, която пък си е сръбски протекторат! Македония ще влезе в ЕС след сърбежите, джавкането към нас е само номер за оправдание на невлизането.
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великобритания, която създаде ЕС и преговаря години за да излезе от него подписа някакъв договор за парама, който не се изпълнява и нищо не са е променило та дори и договора за Северна Ирландия като граница на ЕС не го признават.Отгоре на това управляват ЕС и взимат генерални решения.За какъв Европейски Съюз говориме?
49
16
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Не знам, ама изтребените *** станаха към 60 иляди, заедно с всичката техника, натрупана за нападение над Европа. Сега Путин може само да си изчака биологичния конец, гледайки тъжно в безкрая.
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борел , освен сърце, де да можеха да присаждат и мозък да ти просветне малко , супер неадекватен
47
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лепкайте им санкциите на Сърбия и да ходят да се оплакват на Путин от ЕС.
46
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС гестапо ,скоро че се разпаднат ,с помощта сащ
45
9
 
17
 
! Отговори
59 do 62 преди 1 година
Квалификациите ви не ме впечатляват, първо. говорят за нивото на изричащия ги. Второ: ВСИЧКИ граници на СССР са изкуствени. Някои народности въобще не са имали държавност преди СССР, а други, като сегашните украинци, въобще не са били отделна националност, отделянето им като относително самостоятелно адмимистриране е за са се утвърди разнообразието, направен им е литературен език, както и на калмиците, на естонците например. Вината е, че се прие разпад на единната държава.
44
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама те наистина ли искат Сербия да покаже единство с еврейските решения?
43
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 - аз ли имам къса памет бе, овньо? Я ти кажи, кой забърка конфликта в Нагорни Карабах? Не го ли включи 1987г. ЦК на КПСС в Арменската ССР като по тоя начин за пореден път създаде студен конфликт, който бързо прерасна в горещ? Дори и твоя кумир Путин призна, че азерите си имат съответните права. Къде от страх от Турция, къде за да нарита арменците за "неподчинението". Когато се проснете в краката му и вас това ви чака.
42
5
 
23
 
! Отговори
Сърбия преди 1 година
ЕС да го ****
41
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и ние ше възтоновим мостовете
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я си помислете малко за Азербайджан? Нещо и Турция даже участваше? Къса, много къса памет имате.
39
3
 
31
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
НАТО Е унищожило армията ни. Унищожило е и своите армии, впрочем. Зашо отмениха задължителната военна служба? Защо развалиха граничните съоръжения? Знае ли нашето народонаселение, че Полша в разрез с ВСИЧКИ закони на Европа строи стена, висока 3 човешки ръста по цялата граница с Беларус и то в ЕДИНСТВЕНАТА си природозащитена територия? ....
38
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 51 - нито Катар, нито Азербейджан са нахлули да колят и грабят в съседни държави под измислен претекст. Нещо друго?
37
8
 
11
 
! Отговори
Bp преди 1 година
За какво са ни нелоялни членове на ЕС?? Постоянно да се противопоставят на политиките ли?? Да крадят еврофондове и с тях да въоръжават враждебни държави ли?
36
20
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Сърбия чакаше в засада Просията да разбие Украйна, нашата гугутка Янев да ни изкара с трясък от НАТО и да се срещнат с руските войски някъде в района на Козлодуй. Сега всичките им планове отидоха в кошчето. А фелдфебел Борел безжалостно ги вкарва с шутове в строя.
35
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Fallschirmspringer - как ми се ще само за момент да те зърна с мазно китайско краче или миризлив руски ботуш стъпили на шията ти, за което толкова "мечтаеш" т/роле! Като не искат в ЕС сърбите, що се натискат на заседанията - да не ги е вързал някой насила лъжецо? И да, народите се натискат в ЕС и НАТО, и за твой ужас никой не иска в азиатската губерния. Защото там е "много убаво", ама като си тук, нали!