Германия настоява за забрана за руския петрол

Очаква споразумение с ЕС
23 май 2022 14:31, Росен Стойчев
69
Германия настоява за забрана за руския петрол
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия не е доволна от това, че ЕС все още няма споразумение за петролно ембарго за Русия. Това обяви германският вицепремиер Роберт Хабек, съобщи Deutschlandfunk.

Германия е готова да приеме въвеждането на такова решение, дори без участието на Унгария.

Още по темата
Унгарското правителство отказва да се съгласи с решението.

От там настояват да получат гаранции за алтернативни доставки. Германия е изготвила план за заместването на руския петрол.

Унгария настоява, че е прекалено зависима от руския петрол. За това и не вижда варианти, с които да приеме общо решение на ЕС.

"Ако в ЕС предложат да приемем ембаргото с изключение на унгарската държава, ние сме готови да подкрепим това. Подобна идея обаче не е обявена", заяви Хабек.

Германското правителство продължава да води разговори с европейските ръководители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Конрад преди 1 година
Искам да си спрат газта, а не да плащат в рубли. С петролчето - лесно и удобно.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Треперете ***
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно. Глобалните решения не стават за 3 дни. Унгарците сега се лакомят да изкрънкат допълнителни привилегии, ама в края на краищата ще клекнат. А Путин колкото и да се перчи пред неговите - войната е с предизвестен край. Колко ще издържи Кремъл? Неадерталците в техническо отношение срещу света. Дрънканици на журналисти срещу заплащане и подкрепени във форума от нашенски еничарчета срещу по дребно заплащане Следете кривата на спада на руските доходи кога ще се пресече с линията на глада. Е?
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо - Не Ви ли стигат Рублите и за газ и за петрол , и затова искате да натикате и другите да страдат заради вашето лицемерие !
56
0
 
12
 
! Отговори
18816 преди 1 година
Лицемер долен. Ами хайде спрете си газът де щом сте толкова отворени. Искат пак Бай Ганъо да тегли каруцата а пък те да си живуркат както досега.
55
4
 
3
 
! Отговори
Европейска Федерация преди 1 година
Създаването на СЕЩ минава през създаване на европейска нация. Няма как да се прескочи този етап. Ако не постигнем това обединение в Европа, ще бъдем винаги арена на външни интереси - руски, американски, китайски... Европейските държави трябва да преодолеят национализма и егоизма си в името на мирна Обединена Европа.А бъдещето на Русия е в Обединена Европа, но след пълна демилитаризация, разпадане на няколко държави и осъзнаване, че могат да бъдат част от Европа, но не и да доминират над другите
54
4
 
3
 
! Отговори
Европейска Федерация преди 1 година
Без Европейска Федерация по подобие на САЩ европейските държави са малки и слаби, незначителни в геополитеческо отношение на фона на глобалния свят.За съжаление обединението на Европа ще премине през катаклизми и войни и ще научим по трудния начин, че европейските държави само заедно са силни.Германия настоява за неща, които са изгодни за нея, но темата за газа я подминава. Франция иска да се забрани вноса на руски газ, но брани инвестициите си в Русия (Франция е третият най-голям инвеститор).
53
0
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Тоя лицемер защо не разруши тръбата на Северен Поток 2, като е толкова ербап? Ама май чака Путин да си вземе каквото му трябва от Украйна и след спиране на войната да я пусне.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за газа защо не настоява?
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 53 хахаха,рублите ми донесоха двойна печалба,
50
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кран четата с пари за фашистка Русия от Европа скоро ще пресъхнат...
49
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
настоява за забрана на петрол докато дава копейките за газта :)))))) дезонанса на запада е болезнен
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 456 май бая си простичкък курсът в банките в Турция е мужду 58 59 рубли за долар за днес
47
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Икономистчета, едно е официалният курс на рублата, а друго е пазарният. Руснаците могат ли свободно да си купят долари? Няма да ви светвам какво означава валутен режим и какво са задължени да правят фирмите и гражданите на Русия...
46
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
Ами това иде да каже,че щом ще "игнорират" Унгария Тези в Брюксел които Германия, Белгия Холандия вземат самостоятелни решения и ни натрисате своите решения на Източна Европа като краен факт! Това в момента ,Не Е " Единен" ЕС! Орел,рак и щука е в момента ЕС!!
45
0
 
2
 
! Отговори
До 456 преди 1 година
10000 долара в месец малко ли ти са? На мен ми стигат. А остатъка в британски лири, ако ми трябват повече.
44
14
 
6
 
! Отговори
456 преди 1 година
До Забранявайте. Само да напомня, че преди 89г и в България курса на долара беше 98 стотинки за долар, ама само за партийните функционери, за народа 3 лева на Магура. Сега същото е в Русия, гражданите нямат право да теглят или купуват долари и доларовите им сметки са замразени т.е. курса е измислен. Също като рейтинга на Путин.
43
2
 
6
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"ТЕ СИ ОПРЕВЕЖДАТ РУБЛИТЕ ЗА ГАЗА" -- Ко? Не!
42
1
 
5
 
! Отговори
От днес преди 1 година
Всички валути в Русия се търгуват без ограничения. С изключение на двете вражески. Но който иска да си купи 100 000 швейцарски франка или 1 млн български лева, може да го направи свободно. През курса на долара. 1000 лв са 31460 р.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 40 някаи хора вече си ги купиха още началото на април когато курсът беше 145 за долар,сега съм на двойна печалба след някой друг месиц ще съм на тройна,хаха