Олаф Шолц идва в България на 11-ти юни

Той е на двудневна визита в Западните Балкани, Гърция и България
4 юни 2022 09:25, Петя Славова
65
Олаф Шолц идва в България на 11-ти юни
Снимка: БГНЕС


Федералният канцлер Олаф Шолц ще предприеме двудневно пътуване до Западните Балкани, Гърция и България в петък, 10 юни.

Планираните първи спирки на 10 юни са Косово и Сърбия. В Косово, наред с други неща, е на дневен ред посещение на германските войски на КФОР. След това федералният канцлер ще пътува до Солун по покана на гръцкия премиер Мицотакис за вечеря със страните от регионалната инициатива "Процес за сътрудничество в Югоизточна Европа (SEECP)".

Следващите спирки от пътуването са на следващия ден, 11 юни, Северна Македония и България, уточняват от Пресслужбата на германското правителство в Берлин, предава БГНЕС.

Фокусът на пътуването ще бъде европейските перспективи на страните от Западните Балкани и приносът на Германия за подобряване на регионалното сътрудничество и преодоляване на двустранните блокади. Освен това централна тема ще бъде по-нататъшната съвместна реакция на руската война срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме 120 милиарда евро за да ги пуснем да преговарят. После на преговорите пак ще ги спрем, но за да вдигнем ветото за започване на преговори 120 милиарда! Що 120 ли? Щото на Украйна дадога 120 милиарда, за да помагат във война която не е в ЕС, значи могат на нас да ни дадат 120 млрд за да помогнат да се "смажат колелата на прогреса" с държава която не е в ЕС.
44
1
 
10
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Внук на генерала от СС Фриц фон Шолц. Що се мъкне, не е за нещо добро със сигурност.
43
0
 
2
 
! Отговори
Сран преди 1 година
Ние сме предатели!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Написаното в последния абзац, преведено през "призмата на родния език" на българина, се нарича сводничество. Фокус-мокус - препаратус /за страните от Западните Балкани/. Скоро така ще ни наричат - общо, нещо си, там.
41
0
 
5
 
! Отговори
Идва и той преди 1 година
да мол за еничарите във ФИРОМ ам няма да му се отвори парашута. Да си натиска парцалите.
40
1
 
11
 
! Отговори
Н@цисти да не преди 1 година
идват в България! Да ходи в " Демократична ***" !
39
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този хитлерюнген няма ко да прай в БГ.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яхоооо, гответе шопската салата и троянската сливова, идвам! Трябва да я опитам, щото оня стария преседател на ЕК много му е харесало.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В Цяла Европа, има Негласен Бунт - Срещу САЩ , Германия - Помага ли на Украйна с оръжие?" - никакъв бунт няма, а немците вече пращат оръжие.
36
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще идва да натиска за Македония. НИКОЙ НЕМЕЦ НЕ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ!
35
2
 
16
 
! Отговори
Шменди капели преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААЧе кой нормален българин иска да влизаме в еврозоната и да приемаме еврото, че съвсем да приключим с живота? На мен евро не ми трябва,ама изобщо и за какво ми е да си хвърляме лева на бунището? Задайте си въпроса,защо толкова ни натискат да приемем еврото и дали то е в интерес на хората или само на една шепа хора? До сега не съм видял някой да се напъва толкова,че да направи нещо добро за народа,а щом тези правят такъв напън то със сигурност няма да е от полза за народа
34
17
 
0
 
! Отговори
msm преди 1 година
Европа е единна и ще продължи на бъде такава пред лицето и заплахата от руССкия фашизъм! За да подкрепяш тези мародери, убийци и психопати, илиго правиш за да намажеш филията или защото в дребната си душица си същия кретеноид!
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един, дето ще ни обяснява, че интересите на кукловодите му стоят над себеуважението ни и националния ни интерес.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето сигурно вече слага гланца за устни с вкус на лебервурст.
31
1
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Тоя не ни требе тука!
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38.. Балканите малко го интересуват немеца .Най малко пък северна македония. Държавица без никакво значение.Лъжат ги за ЕС вече 15 години, и те се хващат на това. Като удавници за сламка. Ще им измислят някакъв друг вариант Макарон вече го каза.Всичко е отбиване на номера .
29
0
 
19
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Още един помагач за интеграцията на Западните балкани в ЕС. Скъсаха се да помагат.....Шолц да си ходи в Дойчланд, няма работа тук!
28
0
 
11
 
! Отговори
Бъ преди 1 година
След като България Продължи Промяната и стана икономически гигант, като сега дойде Шолц може да му каже да ходи на друго място.
27
11
 
6
 
! Отговори
Бъ преди 1 година
Под мъдрото ръководство на Петков България ще стане икономически гигант.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГолЕм зор е нещо Македония да е в ЕС и НАТО. Подготвя се следващата военна територия, след като руснаците преминат през Украйна?! Какво ще следва - американците ще се бият с Русия до последния македонец и българин?!...