Дуда: Преговорите с Путин са като разговор с Хитлер

Полският президент упрекна лидерите на Франция и Германия
9 юни 2022 15:08, Йоана Цонева
120
Дуда: Преговорите с Путин са като разговор с Хитлер
Снимка: БГНЕС

Полският президент Анджей Дуда упрекна лидерите на Франция и Германия за телефонните им разговори с руския президент Владимир Путин, като заяви, че това е все едно да разговаряш с Адолф Хитлер по време на Втората световна война, пише германският вестник Bild.

Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Макрон проведоха телефонни разговори с Путин, откакто Русия започна опустошителна инвазия в Украйна, като Макрон по-специално предизвика гнева на Украйна, като заяви, че Русия не трябва да бъде "унижавана", за да се запазят шансовете за дипломатическо решение.

В интервю за Bild, публикувано за първи път в канала му в YouTube късно в сряда, Дуда заяви, че подобни дискусии само легитимират незаконната война в Украйна.

"Някой говорил ли е по този начин с Адолф Хитлер по време на Втората световна война?" Дуда заяви. "Някой казвал ли е, че Адолф Хитлер трябва да запази лицето си? Че трябва да действаме по такъв начин, че да не е унизително за Адолф Хитлер? Не съм чувал такива гласове."

Още по темата
Конфликтът в Украйна, описван от Москва като "специална военна операция" за потушаване на предполагаеми заплахи за нейната сигурност, изравни със земята градове, уби хиляди цивилни и принуди над 7 млн. души да напуснат страната, предава "Ройтерс".

Украйна и западните ѝ съюзници твърдят, че Русия води непровокирана война, за да заграби територия.

В съвместен телефонен разговор с Путин на 28 май Шолц и Макрон го призоваха да освободи 2500-те украински бойци, пленени в стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, и да разговаря директно с украинския президент Володимир Зеленски, съобщиха от Елисейския дворец на Макрон.

Италия и Унгария призоваха Европейския съюз да призове изрично за прекратяване на огъня в Украйна и за мирни преговори с Русия, като се поставиха в противоречие с други държави членки като Полша, решени да заемат твърда позиция спрямо Москва

Миналия месец Зеленски се възмути от предложенията на някои представители на Запада Киев да се откаже от територии и да направи отстъпки, за да се сложи край на войната, като заяви, че идеята напомня опитите за успокояване на нацистка Германия през 1938 г. в навечерието на Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Тия четат като Дявола Евангелието. Избират какво да ни поднесат, останалото усложливо забравят. Правят извадки от историята и трябва да убедят простолюдието, че са прави. Да, ама не са. Особено но тия поляци са трън в *** на всички, включително на менторите си. Тия са по-голямо зло и от нацистка Германия.Какво говоря... та те са си нацистка Германия, дори още ръководят нейни територии :)
88
4
 
9
 
! Отговори
Qwerty преди 1 година
Те поляците са се разбирали доста добре с Хитлер, така че няма да е проблем.
87
10
 
5
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Всиското българско русоробство и робофилство все към Сибирия и Московията ги тегли! Е да заминават най-вече и да ни оставят Родината на спокойствие и единение!
86
0
 
4
 
! Отговори
Koss Kom преди 1 година
Явно има опит в тези разговори😉
85
7
 
2
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Русия=Третия Райх, Лавров =Рибентроп, ЧА"Вагнер" =SS, Путин=Хитлер! 2024 - Русия Умре!
84
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-ме дразни, че аргументацията на евролидерите е като на махленско хашлаци. Не може от висока трибуна да характеризираш някого и да му закачаш етикети. Иначе Хитлеровци има къде-къде в повече в ЕС. Да водиш преговори с Путин е като да играеш шах с гросмайстор - трябва да си добре подготвен.
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До нищо ново. Не си спомням в Косово да е имало референдум. Но как да е за Хрусчов искам да допълня че той е украинец както и Леонид Брежнев и по негово време СССР са построели индустриални предприятия в Украйна. Украйна е това което беше благодарение на СССР. Но не може само да се взема. Трябваше да има лоялност към Русия и умерено разумно сътрудничество със Запада. Но вместо това се стигна до война.
82
0
 
2
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
Когат войната приключи, *** ще танцува леткис с Рамзи. Кадиров ще е отзад, разбира се от само себеси..
81
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците нямат милост към предатели, нагли, убийци и явни врагове. В тази група се поставихте Дудчо и ще си получите заслуженото!
80
4
 
20
 
! Отговори
Полска Дуда преди 1 година
Дуда чака войници от Вермахта или Червената Армия! Няма значение кой - който дойде пръв!
79
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой знай, кой не знай , седнал шах да играй . Българските *** , са най тъпите *** в световната класация .
78
3
 
18
 
! Отговори
100-летник проговори преди 1 година
Старчето Дуда как не го е хванала склерозата , че така добре да си спомня за разговорите си с Адолф Хитлер ! Желая му още 100 години да си припомня за любовта му към фюрера Адолф Хитлер .
77
6
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 88: Това си е твое обяснение за Минските споразумения. Крим от времето на Екатерина Втора винаги е бил руски. Даден е на Украйна с един подпис на Хрушчов когато е била в СССР. След разпада на СССР Украйна се прегърна със САЩ а Крим се върна в Русия. И то с референдум, както Косово се отдели от Сърбия.
76
2
 
8
 
! Отговори
Там е паметника преди 1 година
До Анонимен 82: Пазят го паметника на Богдан Хмелницки украинците, въпреки че с боздугана си хетманът сочи към Москва. Чудя се как не са се сетили да го завъртят за да сочи към Вашингтон.
75
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименq пълни глупости копейко, ама като си тръгнал, обясни защо въобще имаше мински преговори? Дали не беше, защото Просийка заграби територий от съседа дето уж щеше да му пази териториялната цялост? "Договор подписан от Мордор не струва и хартията на която е написан", отдавна изречени думи, валидни докато рашка не изчезне от картата.
74
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колегата. Вчера Меркел си призна че един вид те не са имали намерение да спазват минските споразумения и са ги подписали за да дадат време на Украйна да се въоръжи и да печели време, демек те както каза и Путин Запада са го излъгали нагло и горчиво.
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помнят всички атамани помнят полските панове нашата армия как ги срази и тоз който посмее във война да ни хвърли нека пръв се приготви да мре ще го срещнат спокойно милионните войни оседлани са нашите коне.
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дуда, то фашистите сте вие над народа си. Ще им казвате, че нямали право да абортират...
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До стига глупости. Имаше паметник на Богдан Хмелницки който сочи Русия с ръка но не знам украинците дали го държат или са го съборили
70
5
 
12
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Да не си глътнеш думите, фашист такъв? Ти си фашист много от преди тази война. Цяла Полша те мрази, ама и ти като Джонката трупаш точки на гърба на Украйна.