Радев на среща с Вархеи: България е открита за диалог с РСМ

Двамата проведоха среща "на четири очи" днес на "Дондуков" 2
Обновена: 9 юни 2022 19:33 | 9 юни 2022 18:45, Петя Славова
23
Радев на среща с Вархеи: България е открита за диалог с РСМ
Снимка: Пресцентър на държавния глава

Процесът на европейска интеграция на Република Северна Македония трябва да е устойчив и да се гради на нейните постижения в изпълнение на критериите за членство в ЕС.

Това заяви президентът Румен Радев на среща с европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи, който е на посещение у нас.

Още по темата

Двамата проведоха среща "на четири очи" днес на "Дондуков" 2.

Българският държавен глава изрази позицията на страната ни, която очаква резултати в двустранния диалог с югозападната ни съседка, сред които предоставяне на конституционни гаранции за спазване на правата на македонските българи и реални действия за изкореняване на езика на омразата, съхраняване на вековното българско културно-историческо наследство, изпълнение на двустранния договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

"България е открита за диалог с Република Северна Македония и с европейските институции и партньори в търсенето на устойчиви решения", заяви още президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така полека, полека... бърза работа нямаме. дипломатично да бавим нещата.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам какво има да се дискутира по темата за Македония. Не са изпълнили нищо от договора. Никакъв напредък няма там. Не знам какво повече да обсъждаме и за какъв диалог говорим. Когато изпълнят договора и покажат реални, конкретни резултати можем да седнем да говорим. До тогава не знам какво имаме да говорим с тях повече.
16
6
 
0
 
! Отговори
Kamenco преди 1 година
До Gunny Gazzeto Натискат а и РСМ,ама дел од исканиата(ултиматуми) се краино непрецизни,различни политичари различно ги толкуват,стално има нови бараа,има бараа што можат да ги спроведат впишувае во уставот на блгарите,но има и краино лични работи како право на посебност (народ език...)И како може Вие да барате да кажеме Македонци постоати од 1944г.Малку е смешно тврдеето од еднаш да се "промие мозоци" на милиони блгари и преку но станале Македонци?Ги хипнотизирале ли?
15
2
 
2
 
! Отговори
Айдяя преди 1 година
И дри снята Метев се изля отнякъде. ***.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не са навеждате вие ве ??? Я ДА СА НАВЕЖДАТЕ . Американска скъпа газ и Ф16 ки може а Македония не може . Щи издърпам ушите ей ушатко . Те тва ми е казал на Румбата тоя ;)
13
2
 
3
 
! Отговори
до Пиринка Македония преди 1 година
И 100 пъти да го повториш, файда йок. Анадъму?
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия която го доведе и той самият са най-голямото зло последните 30 години което ни е споходило, ествествено той отговорност не носи и това лято пак ще е на резиденция в Евксиноград която не беше дадена неслучайно на бежанците.
11
1
 
13
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Пиринска Македония: "Колко пъти ще ви повтарям , че България клекна и ще вдигне ветото"? И защо го повтаряш. Надяваш се някой да ти повярва? Не става така, с повтаряне. Чакаме РСМ да се приготвят.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Французите дали са чували че Лувъра е македонски? А че Наполеон Бонапартски е от Битоля?!?
9
3
 
4
 
! Отговори
дд преди 1 година
То и ПП разправят същото, ама защо тогава ИТН си тръгнаха?! Къде е било вдигнато ветото за РСМ?! Не сме вдигали никакво вето, а Слави вчера говореше за национално предателство?! Е къде е?!
8
1
 
14
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Хахахах! Искал да бъдат неутрални като Швейцария! Какво имаш ти бе, потурчо? Банки, златен резерв, а може би километри ски писти и курорти с 5*? Вторият ви ОФИЦИАЛЕН език е албански! Така, че учи албански, че като ви дойда на гости ще ходя с албански разговорник и ако не го знаете тоя език - викам полиция. Вие сте длъжни да знаете албански. Увира ли ти го това маке-чутурата?
7
5
 
3
 
! Отговори
Вие решавате преди 1 година
До Анонимен 5: Сакаш Македониа да бити нeyтpaлна како Швацарско? Па нека. Никой не ви зори да влизате в Европската Уния.
6
1
 
13
 
! Отговори
Ще го преживеем преди 1 година
Ще го преживеем и този "комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи". И няма закъде да бързаме. Казхме на РСМ какво очакваме от тях. Като се приготвят, тогава да очакват подкрепа за членство в ЕС. Гърция така ги чакаше да се приготвят за НАТО (въпреки че и тях ги натискаха) и накрая македонските управляващи клекнаха.
5
1
 
19
 
! Отговори
Cunny Gazzetto преди 1 година
Добре де, аз не разбирам нещо... защо ЕС не натиска Македония да приеме исканията ни, които са абсолютно резонни, а натиска нас да ги приемем въпреки исканията ни?! Това не е партньорско. Да не кажа, че е и обидно...
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ли ще се изредят да му целунат здницата на тоя
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България НЕ Е открита!! Престани да говориш от името на цяла България, продажник!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгонете го тоя колониален администратор! Изобщо не ни е притрябвал в България!
1
5
 
5
 
! Отговори
нормален преди 1 година
смятам че фигурантите и промянаджиите трябва да бъдат уволнени . някой против ?