Зеленски: Нуждаем се от Германия срещу Русия

Президентът обеща, че Крим отново ще бъде украински
14 юни 2022 11:35, Йоана Цонева
143
Зеленски: Нуждаем се от Германия срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Германия не трябва да се опитва да балансира между Украйна и отношенията с Русия. Това призова Володимир Зеленски в интервю за ZDF.

"Нуждаем се от уверението на канцлера Шолц, че Германия подкрепя Украйна. Той и неговото правителство трябва да вземат решение", заяви украинският президент.

Зеленски разкритикува Шолц, че Германия е започнала по-късно доставки на оръжие за Украйна и бави вече обещаните такива. Германският канцлер отхвърли обвиненията с мотива, че украинските военни още имат нужда от подготовка за работа с оръжейните системи, някои от които са много модерни и сложни.

"Става дума за наистина тежко оборудване. Трябва да можете да го използвате, да бъдете обучени за него и това се случва в момента в Германия", заяви Шолц и уточни, че всички обещани оръжия ще бъдат доставени, предава Investor.bg.

Тази седмица се очаква тройна визита в Киев - на Шолц, френския президент Еманюел Макрон и италианския министър-председател Марио Драги.

Малко преди очакваната среща Зеленски отново даде да се разбере, че за Украйна отнемането на Кримския полуостров от Русия е военна цел.

"Разбира се, ние ще освободим и нашия Крим. Украинското знаме отново ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория", каза украинският президент.

Четете повече по темата в investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До вчера.. още по лошо явно че нарочно пращат на фронта рускоезичното население да се бие срещу руснаците. Запада ги устройва това. И в двата случая да загиват русначета. Отговорността е на украинската страна. Това е двоен стандарт. Един вид украинци клинчат от войната и изпращат рускоезичното население срещу Русия.
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера гледах едно клипче как в Kиев живота си върви за някой, тренировка, лежерен живот, украине ца ги пита как ве войната, притеснявал ли се да воюват те се хилят ... бедняците и неудобните ги пращат на фронта. Гледам социални са пълни с манекени в украински униформи, чистички спретнати, муцунки, позички ... а бедняйка на фронта *** без муниции и храна ... Зеленски само с приказки, искане и PR няма как стане
118
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един куршум в главата си иска
117
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадина! 3-та световна иска.
116
3
 
20
 
! Отговори
Това преди 1 година
Брадясало нищожество ще бъде обесено на централният площад в Киев.
115
2
 
25
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Брей, голяма гад се оказа това човече!Но им се чудя и на руснаците-защо не думнат сега тия тримата които пристигат в Киев, защо не са унищожили досега министерството на отбраната, Радата, гарата и аерогарата в Киев. Защо допускат да пристигат оръжия от Полша? Абе.... Много въпроси има без отговор.
114
2
 
19
 
! Отговори
Мустафа преди 1 година
Защо Германия да се въвлича във вашия семеен проблем.Защо трябва да се въвличат и други държави ,като България на която и врътнаха кранчето.Кличко като наби кобрата ,да сме направили проблем за селското държане на Пулев.Държанието Ви ми се струва много нагло.Казали без руски спортисти ,всеки ден нови притенций ,ей чакай малко мен ,спортистите какво са ви виновни?Ако и с Путин се държите толкова нагло и го заставяте да прави неща ,които не иска , явно сте ядосали и него с безкрайните претенции
113
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз отдавна разбрах че целта на САЩ които са подготвяли тая война е Крим. Те за това подкрепят Зеленски. Донбас не е толкова важен за САЩ но те не искат да оставят Крим на Русия. Тя Русия не трябваше да се връзва на играта и сега е принудена да я играе до край. Обаче има опасност от ТСВ. При чината е агресивността на Зеленски и на Украйна а също и слабостта на ЕС.
112
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина е безгранично търпението на Путин,други на негово място щяха да изравнят Киев със земята.
111
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започна да прозира нацизмът все по ясно в украинските кратуни.
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Райхстага има място за още подписи.
109
1
 
14
 
! Отговори
Ти специално преди 1 година
се нуждаеш само от бело да си пудриш носа, зеленясал!
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако победи Украйна и почват заедно със САЩ да завладяват ЕС. Украйна става по влиятелна от Турция. Къде им акъла на тримата мижитурки да му се подчиняват на хохола.
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен поантата е последното изречение. Те имат военна цел Крим. Другото е ала бала. Тоест имат завоевателна цел. Ясно е че Германия ги подкрепя. Ако тия тримата отидат там тоя хърсъзин ще ги вербува към себе си. Използването на ядрено оръжие става неизбежно. България трябва да се дистанцира най скоро.
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен поантата е последното изречение. Те имат военна цел Крим. Другото е ала бала. Тоест имат завоевателен цел. Ясно е че Германия ги подкрепя. Ако тия тримата отидат там тоя харсъзин ще ги вербува към себе си. Използването на ядрено оръжие става неизбежно. България трябва да се дистанцира най скоро.
105
1
 
17
 
! Отговори
Ясно е преди 1 година
Тоя се кара и навиква всички които не му вървят по гайдата да наливат пари в перачницата Украйна.
104
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зе си е избрал най-хрисимия съюзник за борба с Русия. Последното нещо, което иска да види Германия е война с московията.
103
2
 
26
 
! Отговори
Petrov преди 1 година
А ние се нуждаем теб и фашистите Бандера да ви няма.
102
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо направо не си каже, че иска трета световна война? Защото той това всъщност иска. Започвам да се чудя Зеленски човек ли е изобщо или е някакъв извънземен или андроид сложен там за да унищожи земята.
101
0
 
25
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тоя наистина е за лечение !