Национален протест в Брюксел за по-висока покупателната способност

Синдикатите очакват да се включат 70 000 души
20 юни 2022 13:25, Елка Василева
16
Национален протест в Брюксел за по-висока покупателната способност
Снимка: архив, БГНЕС

В Брюксел за днес е насрочен национален протест с искане за подобряване на покупателната способност, свикан от основните синдикати, съобщиха местни медии.

Още по темата
Предвижда се летището в столицата да спре обслужването на заминаващи полети, а навсякъде в страната да не се движи градският транспорт, да бъдат нарушени пощенските услуги и частично да бъде засегнато разписанието на влаковете.

Уточнява се, че засега продължава работата на летищата в Лиеж, Шарльороа и Остенде. В столицата се предвижда да спрат работа сметопочистващите фирми.

По данни на синдикатите в протеста в Брюксел ще се включат около 70 000 участници. Над половината (55 на сто) от белгийските служители се опасяват, че покупателната им способност намалява, сочат данни, цитирани в медиите.

Премиерът Александер де Кро отбеляза в навечерието на протеста, че Белгия е взела вече мерки заради новата икономическа криза с намаляването на сметките за ток и на ДДС и акцизите за енергоносителите.

По неговите думи оценките на белгийската централна банка показват, че работниците в страната са сред най-защитените в Европа. В условията на пандемия, война и енергийна криза правим всичко по силите си, обобщи той, като призова за повече спокойствие.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Асо преди 1 година
И по зле ще става, като продължат да печатат пари. Зимата ще е студ и високи цени...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО!
6
0
 
5
 
! Отговори
XA-XA преди 1 година
Казал Путин и си го преместил в другия крачол .
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покупателната способност на обикновените работещи хора намалява в цял свят и то не от днес а още от 90-те години. Лесно можете да проследите процеса в САЩ където хората са били най богати през 70-те и 80-те години. От тогава до сега има само инфлационно обедняване Това се случва заради промяната в паричната система и окончателното премахване на златния стандарт през 1971г. От тогава до сега целия западен свят обеднява по отношение на абсолютната покупателна способност. Забогатява само Китай.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинското заглавие е "Белгийците протестират срещу високите сметки и цени по магазините"... Ама, нека нали така наказваме Вовата, а той ни се хили...
3
0
 
22
 
! Отговори
не само преди 1 година
Хиляди манифестираха в центъра на Лондон, протестирайки срещу рязкото покачване на разходите за живот, според The ​​Washington Times. Протестиращите поискаха британското правителство да помогне на хората, които са изправени пред разходи, нарастващи по-бързо от заплатите им.
2
0
 
18
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Да извлечат и линчуват брюхселските зелки.. ===)))
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас трябва протест не за по-висока а въобще за възможност за покупателна способност