ЕС ще отговори на китайските инвестиции

Готви подкрепа за развиващи се страни
27 юни 2022 09:16, Росен Стойчев
41
ЕС ще отговори на китайските инвестиции
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС ще съдейства в инициативата за отговор на китайските инвестиции в развиващите се страни, обяви европейският председател Урсула фон дер Лайен, съобщи Фигаро.

Решението беше взето от водещите икономики в света.

Още по темата
ЕС подготвя програми, съвместно със САЩ, Канада и Япония.

Очаква се групата да мобилизира триста милиарда евро. Те ще отидат в страни, които са част от китайската програма "Един пояс, един път".

Фон дер Лайен обяви, че това е положителна инвестиционна инерция за света. Това трябва да демонстрира пред развиващите се страни, че те имат избор.

Планира се солидарен подход. Така ще се покрият повече сфери в инвестициите.

Европейският представител обяви, че ще се търсят варианти за задоволяването на нуждите на тези страни в различни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 милиарда индийци и африканци ще ядрат, харчат ресурси, колкото Златния милиард от САЩ и Европа. Край на ресурсите, глад за ресурси, конкуренция от Африка за пазари и ресурси.
28
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе с тия пари четох, Урсула искала да строи завод в Сенегал за Covid 19 и други(вероятно бъдещи) ваксини. Браво!
27
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ехааа, светнаха им очичките на наште мафиоти :) Голямо крадене ще падне, че и ние сме на тоя китайски път. Намериха начин еуроге....ете да откраднат още пари от нас де...Няма спор, една им признавам-сън не спят да измислят нова далавера.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Африка вече е колония на Китай, ЕС не може да се състезава с китайския дракон.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Стига сте хранили ч.е.р.ните, ами вземете оправете Европа..." - че то и в Европа 60% от социалните отиват за хора от другите етноси. Единствените държави където белите са на социални са Англия и Германия. Англичаните правят деца като нашите роми, а германците спят по улиците на големите градове вързани за по 2 кучета щото на социално слаби с куче се дамат допълнителни помощи.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да много са силни Г7 - 600 милиарда. Индия обяви за същото инвестиции в размер на 1 трилион. Оказва се, че Г7 имат по-малко кешунга от примитивните индийци? В Южна Америка САЩ ги наака'а щото САЩ инвестирал 150 милиона за всички дрчържави, а Китай 1.5 милиарда. И тук става дума не за Африка, не за Азия, а за Америка. Собствения им дом.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Енергийните разходи и инфлацията са беда за населението и извор на несметни печалби за ограничен кръг от хора- световните господари и техните наместници по места. Европейските пари ще отидат за създаването на нов раздор, корупция и смърт - този път в Африка. Исторически погледнато винаги идва времето и за смърт на самите богове.
22
0
 
19
 
! Отговори
Франсис Макафри преди 1 година
Америка пак изигра Европа. ЕС се превръща в нов Съветски съюз. Ще изнася либерализъм, а не вижда растящите като гъби фавели в централните си дворове.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте хранили ч.е.р.ните, ами вземете оправете Европа...
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС първо да намери пари за компенсация на енергийните разходи и инфлация. После да си ги мери с Китай по даване на пари в чужди държави.
19
1
 
17
 
! Отговори
A! Сетила се бабата! преди 1 година
От прибиране на комисионни по ковидно време за вакси, не и остана време да види китайците кво правят, сега щяла да ги догонва. Утекла е работата.
18
6
 
4
 
! Отговори
преди 1 година
Малко късно, но може пък и да стане. Особенно ако щатите ръководят процеса. За ЕС е ясно, че ще е поредният провал.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние изгонихме китайците, се га т*пите сърбета да му мислят, щото завода за гуми ще им погуби околната среда :)))
16
1
 
24
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Когато Живков навремето изпрати група комсомолци да закупят западни компании и имоти, за да интегрират България в бъдещия ЕС - те просто изкрадоха парите. Казаха си: какво ни пука за Родината? С тия милиони на Запад ще си живеем като пичове! Така почна голямото източване. Когато Китай изпрати група комсомолци да закупят западни компании и имоти - те просто изкупиха целия ЕС на безценица! Правете си изводите.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже икономиките на ЕС държавите цъфтят видите ли, та за това няма да инвестират в народите на ЕС, ще инвестират в Африка! Ах какви добри хора! Боже, защо държиш тези ангели на земята Боже, вземи си ги в рая!
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Реалист - "Света ще се осъзнае не иска войни , Иска МИР!" - хората искат МИР, но света и управляващите... Може ли да ми кажеш поне една голяма държава от последните 1000г. която да не е в постоянна война и както рашките го наричат "операция"? Поне една. Чакам...
13
11
 
12
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Ако Китай започне да контролира света, ще ревете и ще се молите за САЩ. Не сте живели в Китай, не знаете какви политики води тази страна и с какво око гледа на света...
12
3
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Баба Урсула ,се взе много насериозно ,жалка и злобна ! Пълно мълчание за демонстрациите в Испания срещу НАТО ,а тази разширява ЕС и НАТО ! Обречени да агресивните организации! Света ще се осъзнае не иска войни , Иска МИР!
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яловата гинеколожка и банда закопават все повече и повече народите на Европа с всеки изминал ден!
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ЕС ще прави отговор на китайските инвестиции, трябва да изключи от схемата САЩ, щото те са си китайски. Руснаците и те вече са китайски, за останалата част от Азия, няма да говорим. Австралийците се оплакват и те от големите китайски инвестиции. Бре май изпуснаха трайно китайците.