Унищожиха един от най-скъпите безпилотни самолети на Русия

Разходите за него се оценяват на 7 милиона долара
1 юли 2022 20:01, Йоана Цонева
154
Унищожиха един от най-скъпите безпилотни самолети на Русия
Снимка: Facebook

Украинските военни са унищожили в Николаевска област един от най-скъпите руски безпилотни самолети "Форпост", съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили във Facebook.

Това се случва, когато дронът се опитва да намери друга цел в района на Николаев.

"Сутринта на 1 юли зенитно-ракетно подразделение на Южното военновъздушно командване унищожи руски безпилотен самолет "Форпост", който се опитваше да намери цел в Николаевска област", се казва в доклада.

По данни на Генералния щаб ВСУ са унищожили 645 руски безпилотни апарата от началото на пълномащабната война в Украйна.

"Форпост" е един от най-скъпите руски безпилотни самолети. Разходите за него се оценяват на 7 милиона долара. Основната му задача е събиране на разузнавателна информация, полети за търсене и наблюдение и операции по издирване. Безпилотният летателен апарат може да носи и контейнер с ракета МБР.

Обхватът му е 250 км с насочена антена или 150 км с многопосочна антена. Максималното време за полет е 18 часа, а теглото, което може да се пренася, е до 100 кг, напомня УНИАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
17
 
13
 
! Отговори
Абе ... преди 1 година
... какво стана, пРосия защо се изтегли от Змийския остров? Май украинците поопържиха бая безаналоговите Панцири и Торове и руските нацисти се отказаха да демонстрират, че за нищо не стават тия системи май, а? Оказа се, че реалността не е като на анимациите на Путин.
67
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 75 "Никакви данни нямаше тогава,колко жители на Сърбия" Ако не е имало такива данни, то е ако Сърбия не ги е давала.А така ти се искаше да плюеш по САЩ, ама, на, получи се обратния ефект.
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 73 Явно не правиш разлика между специален разузнавателен дрон и обикновен боен дрон. Това е все едно да сравниш АУАКС със обикновен военен самолет. ТОЛКОВА по въпроса колко ги разбираш нещата, включително кой какво имал и произвеждал.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 72 Важното е да се поддържате с такива "новини". То друго не ви остана. :))) Валякът идва. :))))
64
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
един от най-скъпите безпилотни самолети на Русия? Ха ха ... поредната ДЕБЕЛА ПРОПАГАНДНА ЛЪЖА! Най-скъпия безпилотен самолет на Русия е Охотник (Ловец). Този апарат от снимката е израелски, стар модел, който руснаците произвеждаха повече от 10 г по израелски лиценз. Сега произвеждат свой безпилотен апарат, който обаче ползва конструкцията на планера на израелския и всичко в него е руско. Един свалили и вече голямо чудо!? Руснаците всеки ден им свалят по 20 - 30 включително прехваления Байрактар
63
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди час падна рафинерията " чао линик" много оръжие са изоставили бандеровците .. само западно въоражение те за това не искат да им дават съвремени технологии
62
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 63 "Пари и техника ще ги построи Путин за 1-2 години." Путин в момента изгаря техника трупана от 60те години до днес и вече има сериозни пробойни във въоръжението на армията му. С технологичната блокада, ще успее да ВЪЗСТАНОВИ загубеното за около толкова време, колкото е трупана предната. А пари как се "строят" знаят само русофилите.
61
2
 
3
 
! Отговори
КОЙ преди 1 година
До Анонимен34НА такива като теб са им викали "***" навремето.*** народ който в монета подкрепя поробителите си. Айде постилай килимчто пред кадира и падай за молитва предател мръсен.
60
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе смешници. Можете ли да смятате. Какво ако Путин пожертва още 100000 руснака и окупира Украйна? Никой няма да му я признае. Украйна е суверенна държава с международно присъствие. Дотук Путин е 1 трилион $ вътре от войната. Колко ще открадне от окупираните земи? Заводите са разрушени , а въглищата. желязото и пшеницата са под земята или са планове. Чакат го технологични санкции в огромен мащаб, партизанска война и атентати т. е 100000 окупационна армия на издръжка на руския бюджет. Смешници
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 60 по последни дани 20 процента са загубили!Според тебе това малко ли е?
58
1
 
16
 
! Отговори
BB преди 1 година
Тва чудо мяза на макет от кръжок ,,Направи си сам"
57
1
 
7
 
! Отговори
ABC преди 1 година
Липсваха ми коментарите няколко дни. Какъв беше проблема? Нямаше как да чета коментарите на народни капацитети и ***. Голяма загуба беше, но сега със спокоен.
56
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 "Да си събират труповета че в нета е пълно с изоставени тяхни момчета" Така е, руската пропаганда създава доста "в нета" защото знае, че за руските мегафони е важно какво им е в главата, а не в реалността.
55
11
 
7
 
! Отговори
до 60 преди 1 година
И колко територия са загубили? Така като гледам картата, от началото на "специалната военна операция за 'нам к'о си" не са мръднали особено.
54
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари и техника ще ги построи Путин за 1-2 години. Но територия Украйна няма как да върнат.
53
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зимата влиза в Украйна на 1 октомври и Украйна ще капитулират. Украйна ще се свие до 2-3 области около Лъвъв на полската граница и останалото отива в Русия.
52
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки божи ден Путин пропилява повече пари от приходите в руския бюджет. Всеки ден краката му омекват, а санкциите още не са започнали да се усещат. * години активна подготовка за война. трупане на парични резерви и изготвяне на стратегии / кои и колко ще се пожертват и колко ще се открадне от победените /. Дебит и кредит. Та нещата са си тръгнали към закономерен край, а кога ще настъпи зависи от ината на Путин и колко ще могат да платят руснаците после
51
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха, урките свалили един разузнавателен дрон и тръгнали да се хвалят ама не виждат че от ден на ден губят територия
50
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си събират труповета че в нета е пълно с изоставени тяхни момчета
49
19
 
13
 
! Отговори
руский корабль преди 1 година
оле..оле.. украинците ги размазват..ха.ха Браво на украинския героичен народ. показват на света как се защитава Родина. а ме е срам че публично имаме наведени политици и президент на Путин.