Албания продължава сама към ЕС при отказ от РСМ

Това обяви Марк Рюте
6 юли 2022 14:33, Росен Стойчев
20
Албания продължава сама към ЕС при отказ от РСМ
Снимка: БГНЕС/EPA

Вариантът, в който Северна Македония не приеме предложенията на ЕС, Албания ще продължи сама към европейското присъединяване.

Още по темата
Това обяви премиерът на Нидерландия Марк Рюте, съобщи ДАНАС.

Той проведе среща с албанския премиер Еди Рама. Рюте е оптимист, че македонското правителство ще приеме споразумението.

"Има надежда, че македонското правителство ще приеме споразумението и го призовавам да го направи, защото това е добър компромис. Знаем, че Западните Балкани работят сериозно върху европейското присъединявяане и имат подкрепата на нашата страна", заяви Рюте.

Той призна, че Северна Македония е направила много. ЕС е готов да подкрепи следващите стъпки на страната към старта на преговорите.

Албания обяви, че е готова да търси самостоятелни преговори, ако няма решение. В македонския парламент се водят широки разговори.

Очаква се скоро да бъде взето решение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Македоноебец преди 1 година
До Мк Северна Вукоебина требва да бъде разорана като нива за компири и поделена между съседите
18
2
 
1
 
! Отговори
Мк преди 1 година
В момента бг е около 6 милиона като изклучиме 2 милиона роми и 1 милион турци оставят 3 милиона ок до тук всяка година българия се топи по 1.1% Но инъче македония е българска
17
2
 
2
 
! Отговори
тъй тъй преди 1 година
В момента,в който Албания тръгне сама към ЕС със Северна Македония е свършено!Ще се повтори сценария от Косово!Отново ще пуснат бебелашников,отново магазини на албанци,от които пазаруват всички,но в македонските албанците не влизат,и отново навсякъде албански език!Тогава макетата ще изпищят,но ще е късно!Много,много късно!
16
1
 
2
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Ясно е че Македония ще бъде българска само след война. Време е да забравим всички братски сантименти и да разберем че македонците по настоящем са ни врагове. Македонците когато се натопорчи на Балканите ще са рамо до рамо с пушка в ръка със сърбите против нас . България трябва да гради една проактивна и честна политика с Албания , Гърция и Турция . Да гледаме след "разделянето" то е най добрия вариант за нас, защото албанците ще я разтурят тая измислена държава ако македонците останат вън от ЕС.
15
1
 
4
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Стига вече се занимавахме с фиромите. Да правят що сакат, ясно е че няма да се разберем никога. Колкото по-рано приключим с всякакви сантименти спрямо тях, толкова по-добре.
14
2
 
10
 
! Отговори
ники преди 1 година
Северномакедоноидите ще си останат в 18ти век завинаги. Такова предчувствие имам. Албанците ще ги отсвирят и никой няма да иска да се занимава с тях.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи пари"текат"към Скопие.Важното е да се"отпуши"сухоземният път от Черно море до Адриатика за да може да се ограби Украйна до шушка.Войска,Жито,метали,оръжие и жива сила,за да се заобиколи Босфора и да се постави и Турция на колене.Дали няма да им излезнат криви сметките за Балканите,както и за Украйна.Ако московците превземат Одеса,ще е язък за фишека.А макетата и албанците така или иначе ще го"духат"като нас,само дето и някои техни политици ще станат милиардери а бедните ще станат повече
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи пари"текат"към Скопие.Важното е да се"отпуши"сухоземната пкътя от Черно море до Адриатика за да може да се ограби Украйна до шушка.Войска,Жито,метали,оръжие и жива сила,за да се заобиколи Босфора и да се постави и Турция на колене.Дали няма да им излезнат криви сметките за Балканите,както и за Украйна.Ако московците превземат одеса,ще е язък за фишека.А макетата и албанците така или иначе ще го"духат"като нас,само дето и някои техни политици ще станат милиардери а бедните ще станат повече
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата,край Вардаро,ке клекнат.Инак,ча ядат пердах от албанците.Щом и тоя,от страна в Европа,на която половината територия е15 метра под морското равнище се е захванал да ги убеждава(като ги заплашва и че трябва да му цункат и дирника заради това) за да ги помаже с благословия.Браво макета,вие доказвате,че сте чисти българи,като целувате всичко което ви подадът.Крушата не пада по далеч от корена.Да ви имаме егото.
10
3
 
2
 
! Отговори
А преди 1 година
Албанците като всяко племе живеещо на Балканите си падат малко пеерасчета по душа. Уважават ни защото сме им показали, особено през ВСВ , че сме по-големи кучета от тях в боя.
9
1
 
10
 
! Отговори
Рама е позор, преди 1 година
Албания е позор и хаос.Еди Рама е арогантен.Когато искаше да пуснем РСМ, хвърляше нагли обвинения спрямо нас,че сме били хаос и позор.Е,рамчо ако РСМ се откаже от френското предложение,(не и осигурява привилегировано положение, тя да определя на какви изисквания да отговарят приемащите я в ЕС,а тя да решава как да се отнася към тези приемащи я),та ако откаже,ти как ще я изоставиш сам- самичка в антрето?Откажи се и ти от солидарност,а не да искаш готова за Велика Албания,приета в ЕС РСМ
8
2
 
11
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Рюте, Рютеее... това трябваше отдавна да го направите, не да извивате нашите ръце с Албания. А сега им гледайте СръПско СаВецките д/ирници на РСМ.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албанците са по европейци от северомакедонците.
6
2
 
15
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
Браво най-накрая нещо разумно!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3. Отделянето стана защото сърбите искаха цяла Югославия да е тяхна. Взеха се и си вирнаха носа ,че ги подпира Москва. Но реалностите са други . Първата която ги изгоним сърбите и стана независима е Словения 1991г. И така остана само РСМ заробена от Сърбия.
4
3
 
5
 
! Отговори
Хахахахафа преди 1 година
Само така. Да се запише в нашата конституция че няма македонци. Точка.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава за македонците остават само ОТВОРЕНИ БАЛКАНИ където ще са те и Сърбия. Въпроса е за какво им трябваше изобщо да се отделят от Югославия.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесен ход! Поставят в шах северните макета, за да знаят какво ги чака!
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дам, така трябва, северните са за обратно в Сърбия