Албания продължава сама към ЕС при отказ от РСМ

Това обяви Марк Рюте
6 юли 2022 14:33, Росен Стойчев
20
Албания продължава сама към ЕС при отказ от РСМ
Снимка: БГНЕС/EPA

Вариантът, в който Северна Македония не приеме предложенията на ЕС, Албания ще продължи сама към европейското присъединяване.

Още по темата
Това обяви премиерът на Нидерландия Марк Рюте, съобщи ДАНАС.

Той проведе среща с албанския премиер Еди Рама. Рюте е оптимист, че македонското правителство ще приеме споразумението.

"Има надежда, че македонското правителство ще приеме споразумението и го призовавам да го направи, защото това е добър компромис. Знаем, че Западните Балкани работят сериозно върху европейското присъединявяане и имат подкрепата на нашата страна", заяви Рюте.

Той призна, че Северна Македония е направила много. ЕС е готов да подкрепи следващите стъпки на страната към старта на преговорите.

Албания обяви, че е готова да търси самостоятелни преговори, ако няма решение. В македонския парламент се водят широки разговори.

Очаква се скоро да бъде взето решение.

 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Македоноебец преди 1 месец
До Мк Северна Вукоебина требва да бъде разорана като нива за компири и поделена между съседите
19
2
 
1
 
! Отговори
Мк преди 1 месец
В момента бг е около 6 милиона като изклучиме 2 милиона роми и 1 милион турци оставят 3 милиона ок до тук всяка година българия се топи по 1.1% Но инъче македония е българска
18
2
 
2
 
! Отговори
тъй тъй преди 1 месец
В момента,в който Албания тръгне сама към ЕС със Северна Македония е свършено!Ще се повтори сценария от Косово!Отново ще пуснат бебелашников,отново магазини на албанци,от които пазаруват всички,но в македонските албанците не влизат,и отново навсякъде албански език!Тогава макетата ще изпищят,но ще е късно!Много,много късно!
17
1
 
2
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 месец
Ясно е че Македония ще бъде българска само след война. Време е да забравим всички братски сантименти и да разберем че македонците по настоящем са ни врагове. Македонците когато се натопорчи на Балканите ще са рамо до рамо с пушка в ръка със сърбите против нас . България трябва да гради една проактивна и честна политика с Албания , Гърция и Турция . Да гледаме след "разделянето" то е най добрия вариант за нас, защото албанците ще я разтурят тая измислена държава ако македонците останат вън от ЕС.
16
1
 
4
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
Стига вече се занимавахме с фиромите. Да правят що сакат, ясно е че няма да се разберем никога. Колкото по-рано приключим с всякакви сантименти спрямо тях, толкова по-добре.
15
7
 
2
 
! Отговори
5-ko преди 1 месец
До 4 - Кога ке пишете у вашиот устав дека нема Македонци , де факто и де иуре признавате дека има . Кога барате од нас по хартии да се подпишуваме дека немаме претенции за мак. малцинстево на Светот де факто и де иуре му признавате дека имате такво ... фантоми ли ви иа победиа државата во ЕСЧП Стразбург ?????? Податоците од последниот попис каи ви се ??? Уствари заборавив по Устав каи вас све по деф. е блгарско , кокош да побегне од Романиа на каи вас по дифолт станува блгарка ....
14
2
 
10
 
! Отговори
ники преди 1 месец
Северномакедоноидите ще си останат в 18ти век завинаги. Такова предчувствие имам. Албанците ще ги отсвирят и никой няма да иска да се занимава с тях.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големи пари"текат"към Скопие.Важното е да се"отпуши"сухоземният път от Черно море до Адриатика за да може да се ограби Украйна до шушка.Войска,Жито,метали,оръжие и жива сила,за да се заобиколи Босфора и да се постави и Турция на колене.Дали няма да им излезнат криви сметките за Балканите,както и за Украйна.Ако московците превземат Одеса,ще е язък за фишека.А макетата и албанците така или иначе ще го"духат"като нас,само дето и някои техни политици ще станат милиардери а бедните ще станат повече
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големи пари"текат"към Скопие.Важното е да се"отпуши"сухоземната пкътя от Черно море до Адриатика за да може да се ограби Украйна до шушка.Войска,Жито,метали,оръжие и жива сила,за да се заобиколи Босфора и да се постави и Турция на колене.Дали няма да им излезнат криви сметките за Балканите,както и за Украйна.Ако московците превземат одеса,ще е язък за фишека.А макетата и албанците така или иначе ще го"духат"като нас,само дето и някои техни политици ще станат милиардери а бедните ще станат повече
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макетата,край Вардаро,ке клекнат.Инак,ча ядат пердах от албанците.Щом и тоя,от страна в Европа,на която половината територия е15 метра под морското равнище се е захванал да ги убеждава(като ги заплашва и че трябва да му цункат и дирника заради това) за да ги помаже с благословия.Браво макета,вие доказвате,че сте чисти българи,като целувате всичко което ви подадът.Крушата не пада по далеч от корена.Да ви имаме егото.
10
3
 
2
 
! Отговори
А преди 1 месец
Албанците като всяко племе живеещо на Балканите си падат малко пеерасчета по душа. Уважават ни защото сме им показали, особено през ВСВ , че сме по-големи кучета от тях в боя.
9
1
 
10
 
! Отговори
Рама е позор, преди 1 месец
Албания е позор и хаос.Еди Рама е арогантен.Когато искаше да пуснем РСМ, хвърляше нагли обвинения спрямо нас,че сме били хаос и позор.Е,рамчо ако РСМ се откаже от френското предложение,(не и осигурява привилегировано положение, тя да определя на какви изисквания да отговарят приемащите я в ЕС,а тя да решава как да се отнася към тези приемащи я),та ако откаже,ти как ще я изоставиш сам- самичка в антрето?Откажи се и ти от солидарност,а не да искаш готова за Велика Албания,приета в ЕС РСМ
8
2
 
11
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 месец
Рюте, Рютеее... това трябваше отдавна да го направите, не да извивате нашите ръце с Албания. А сега им гледайте СръПско СаВецките д/ирници на РСМ.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Албанците са по европейци от северомакедонците.
6
2
 
15
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 месец
Браво най-накрая нещо разумно!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3. Отделянето стана защото сърбите искаха цяла Югославия да е тяхна. Взеха се и си вирнаха носа ,че ги подпира Москва. Но реалностите са други . Първата която ги изгоним сърбите и стана независима е Словения 1991г. И така остана само РСМ заробена от Сърбия.
4
3
 
5
 
! Отговори
Хахахахафа преди 1 месец
Само така. Да се запише в нашата конституция че няма македонци. Точка.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тогава за македонците остават само ОТВОРЕНИ БАЛКАНИ където ще са те и Сърбия. Въпроса е за какво им трябваше изобщо да се отделят от Югославия.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесен ход! Поставят в шах северните макета, за да знаят какво ги чака!
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дам, така трябва, северните са за обратно в Сърбия