Русия напредва в Донецка област

Руската армия продължава в посока Бахмут
8 юли 2022 18:00, Йоана Цонева
59
Русия напредва в Донецка област
Снимка: БГНЕС

Руската армия продължава да напредва в посока Бахмут, като в същото време украинските защитници отблъскват опитите за атаки в посоките на Харков и Славянск, се посочва в сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна на 8 юли, пише изданието "Украинская правда".

Няма съществени промени в състава и дейността на подразделенията на въоръжените сили на Беларус в пограничните райони на Брестка и Гомелска област във Волинско и Полеско направление. В Северско направление руските войски са обстрелвали с реактивна артилерия и минохвъргачки района на населените места: Михалчина Слобода, Черниговска област.

Още по темата
В харковското направление руснаците продължават да водят отбранителни действия. Руската армия е обстрелвала от артилерия, реактивни системи за залпов огън и танкове районите на населените места: Харков, Николское, Лебяже, Уди, Дементиевка, Горни и Стари Салтов, Петровка, Руски Тишки и Байрак.

Нанесен е въздушен удар близо до Петровка.

Украинските войници решително потушиха опит за нападение в посока Дементиевка.

В посока на Славянск руските сили са прилагали огнево въздействие от артилерия от различен калибър в районите на населените места Волобуевка, Крестище, Гусаровка, Чепол, Мазановка, Долина, Красное, Дибривное, Богородичное и Адамовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО ще се бори срещу Русия до последния украинец. Ще има още бой. Ще има още много бой.
42
16
 
2
 
! Отговори
Хасан преди 1 година
ПУКИН имаше късмет преди години ,че не нападна ТУРКИЙЕТО заради свалените самолети в Сирия,тогава рашките щяха да видят кон боб яде ли .
41
0
 
12
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Ами какво да правят. Имат си задача, изпълняват си я.
40
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
46 *** си ти на есен. Цяла Европа ще тръгне с ватенки. Зимата идва.
39
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ясно е че Вовата ще премачка фашунгерите
38
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще започне контранастъпление едва, когато има достатъчно количество оръжия за нападателни действия... В момента съотношението е 10/1 в полза на вaтниците...
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украйна, драги ми смехурко, е най-голямата държава в Европа, която произвежда танкове, самолети, хеликоптери и кораби. Даже нямаш идея, че професионална армия имат отдавна" ______________________________________________________________ Днес министърът на отбраната на Украйна Резников заяви, че съставът на ВСУ е 1 милион.
36
2
 
24
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 1 година
Колкото по-рано украинците започнат да преговарят, толкова по-малко ще загубят.
35
4
 
10
 
! Отговори
1000 на ден преди 1 година
Гадните руснаци удължават любовната игра преди якия сekс!
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укритата глътнаха вода... само гледайте в тубата видеота колко тежка техника са изоставили в Лисичанск и Севрнодонецк.... не си говорим за загуби, не си говорим за унищожения, говорим си за изоставяне. Руската армия вече има Джавелини да пука за година напред. Предлагам да пратим още Джавелини на укритата, че да ги предадат на руснаците, да си имат запаси за десетилетие. Хахахах.
33
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако рашките направят една грешка , САЩ ще ги счупят за три дена .
32
0
 
21
 
! Отговори
препърс преди 1 година
До 37-Пич какви рубли бълнувате,българина не обича руснака,ама мрази Америка и Англия ,веднага ще пишете ама там отиваме да работим и да учим и какво става,тука ни правят мишки бедни за да можем да им бачкаме на западните джендери,аз съм от провинцията ,в София може да не мислите като мен ама тук прованса сме против запада,защото вместо да ставаме по добре откакто сме в ЕС и НАТО я задълбаваме дупката,тъй че аз рубли не съм взел ,ама по добре войната да се води в Украйна отколкото в целия свят с
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Междувременно докато руснаците си почиват ще вземат Бахмут. Представете си като отпочинат какво ще стане.
30
1
 
18
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
окрайна!
29
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКЪВ ВЪЗТОРГ ТУКА! ЯВНО СА ОТБЛОКИРАЛИ РУБЛИТЕ... ВИКАТЕ БРАТСКИ НАРОДИ СМЕ - МИ ТЕ РУСНАЦИТЕ И УКРАИНЦИТЕ СА ОЩЕ ПО- БРАТСКИ!
28
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия напредва към смъртта си.
27
4
 
14
 
! Отговори
Гост преди 1 година
До АнонименАма ти голям военен стратег се извъди. Украйна, драги ми смехурко, е най-голямата държава в Европа, която произвежда танкове, самолети, хеликоптери и кораби. Даже нямаш идея, че професионална армия имат отдавна, ама ти сигурно и войник не си ходил и не си виждал автомат на живо, иначе Москва ще превземаш, ***.Имали ядрено оръжие и това спирало гейчета като теб да разбият Русия - хахахаха
26
2
 
31
 
! Отговори
до 32 преди 1 година
Преди да споменаваш божието име без нужда, виж колко квадратни километра владеят руснаците до момента. Горе-долу колкото два пъти България, а може и да е малко повече.... това не еда се разхождаш по жълтите павета в София насмъркан и да се мислиш за велик...
25
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божкее, 6 ти месец напредват вече бавно през държава дето взе да се въоръжава последните 2 години и разчита на подеяния от ЕС и НАТО. Тия ако имаха професионална армия като хората вече да са до Москва. Егаси скъсаните пияници са рашките всеки вече ги подмята кой как иска. Спасява ги само ядреното оръжие и че другите още имат останал мозък в главата да не дават излишни жертви иначе до сега да са ги насмели
24
2
 
33
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ти да видиш!! Ще ви изпоуволнят с това заглавие. Май обърнахте палачинката. Разбрахте накрая, че ребятата действат по план, бавно и методично. Като превземат Бахмут, им се отваря коридор към Авдеевка. Е, там е крайно време да сринат укрепленията, градени с години от укронацистити, да ги денацифицират, т.е. бууууум.