В Гърция се надяват на повече туристи от преди пандемията

TUI отчита рекордно търсене на гръцката дестинация
12 юли 2022 10:18, Петя Славова
22
В Гърция се надяват на повече туристи от преди пандемията
Снимка: БГНЕС


Ваканционната група TUI очаква най-високото ниво на търсене на Гърция през тази година, заяви в неделя директорът по комуникациите на компанията Ааге Дюенхаупт.

Туризмът съставлява около 20% от брутния вътрешен продукт на Гърция и има решаваща роля за излизането на икономиката от продължилата десетилетие дългова криза, последвана от пандемията COVID-19.

"Това лято Гърция отново е една от най-популярните дестинации за почивка. Очакваме най-високото ниво на търсене досега", каза Дуенхаупт, цитиран от БГНЕС.

"Очаква се общо групата да доведе около 3 млн. туристи в Гърция. По-голям брой посетители, отколкото преди пандемията, когато те бяха 2,8 млн.", добави той.

TUI заяви, че очаква да стане отново печеливша през 2022 г., тъй като държавите са премахнали ограниченията за движение.

Гръцки официални лица заявиха, че очакват секторът да донесе поне 80 % от рекордните 18 млрд. евро приходи, генерирани през 2019 г., преди пандемията, въз основа на 33 млн. пристигащи, в сравнение с 14 млн. посетители от чужбина през миналата година.

Те обаче може да се сблъскат с прекъсвания, тъй като стачките и недостигът на персонал наложиха отмяната на хиляди полети в цяла Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
то и в Турция фулл с ковид, ама ходят пак, и по нашето море има, така че , тази опорка не ти е много ок.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
taka e , тУрция е номер 1, ама БВП на глава 8 000 долара, в СА - 75 000 долара, България 12 000 долара, Гърция 23 000 долара, Русия даже 11 000 долара, ама Тюркие е номер 1 във всяко отношение с 30 % бедно население и още 25 % в риск от бедност , демек пак реално бедно, едва свързващо двата края
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв туризъм в гърция бе. Там който е отишъл сее еърнал заразен от ковид. Комшиите отидоха за една седмица и сега лежат и пъшкат.
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ша ми ядети турската паламарка, тюркие номер 1, турците има такива бугати хора в Станбул и в САЩ няма такива богаташи кат Тюркие. По-силна армия от САШ и повече производству имаме от саш
16
0
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
България също може да печели много от морски туризъм, но не и при сегашното интелектуално развитие на управниците и политиците, които управляват България вече 30 години. Нашите политици трябва да стигнат поне интелектуалното ниво на комунистите, които преди управляваха България за да има поне малък напредък. За нещастие нашите политици са много ограничени умствено, с много комплекси и затова не знаят как да развият туризма. Освен туй са и страхливи.
15
1
 
5
 
! Отговори
Ахмед Демир преди 1 година
Отивам да плюскам в Тюркието 7 дни в Кушадасъ с жената и чаааавето 2 300 лв ще ядем по 3 пъти на ден по 1 кг турска евтина хранъ, след това ще накупим дрехи марко поло и ла коста по 7-8 евро оргиналдъ, след това ще си купим прахове и сапуни, те хората вече с душ гелове, ама ние сме кат турците в миналия век и се търкаме със сапуни и накрая за 4 000 лева сме изкарали перфектна почивка в Тюркието
14
1
 
2
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 1 година
найп-добре е в Сочи, и след това при нашите приятели турците, Русия и Турция са братя, славянски народи, една религия, една държава сме почти, без визи, без нищо, и затова почнахме да вземаме хубави пари и в Русия и в Турция по 250 долара вземаме, с това вдигане на долара , вече е 1.96 лв по-скъп от еврото в Турция и Русия сме по-богати от САЩ, Швейцария, Канада, Франция
13
1
 
8
 
! Отговори
евреин преди 1 година
в Турция ходят само стиснати и скръндзливи за евтиния и накрая им излиза по-скъпо. Така е тънката сметка , винаги излиза по-дебела. Иначе, аз не харесвам нито турците, нито гърците, ама все пак да ви кажа , с една идея гърците са по-достойни, не за друго, ами турците , с малки изключения са лицемери, докато гърците може да са в много отношения нацупени и дистанцирани, ама поне не са лицемери кат тюркиемите
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите са скрънчи и кисели и когато излизат в чужбина си мислят за велики.Комплекси
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако обичаш бавно отровяване отиваш е Турция,за бързото номер 1 в Европа е фекалноморието
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ СЬТИГАТ РУБЛИТЕ, ПЕЧЕЛИТЕ И ОТ ТУР. РЕКЛАМИ1!
9
0
 
15
 
! Отговори
до 7 и 8 преди 1 година
прави сте, но българинът иска евтино, не го интересува качеството на храната, иска да иде да плюска 7 дни в Турция с жена си за 2 000 лв а ол инклузив 7 дни без да осъзнава , че с тез пари може да си изкара 5 перфектни дни в Гърция и да ходи всяка вечер на ресторант там за 40 евро двама се наяждаме перфектно със салатки калмари, понякога и шишчета, и риба даже веднъж ядохме.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Турция храните и туристическата услуга никога не са били на топ ниво,мкато махнем обслужването, иначе хигиена, инфраструктура, и всичко Гърция е много по-добре. Храните да не говорим, в турция са по-некачествени от България и доказателството за това е, че въпреки че в Турция здравеопазването е уж на по-д0бро ниво, турците пият много по-малко алкохол от българите, пушат по-малко, свинско не ядат и пак средната продължителност на живота в България 73 години, Турция -73, Гърция -79 години
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за тез пари в Турция толкова казват, ама не е така парите не са малко 2 900 лв дадохз а двама човека за 5 звезден хотел в Анталия май месец, не сме доволни, а това е 5 звезден хотел, сега сме на 4 звезди в Гърция, доста по-добре от 5 звезди в Анталия, и в Гърция 1 100 евро общо за 7 дни и така, храната е много по-добра, аз съм лекар ветеринар и го виждам от Турция, и всичко останало, жалко бяхме фенове на Турция, но вече не сме, занемарили са всичко
6
1
 
6
 
! Отговори
хмм... преди 1 година
Предполагам, че ще е така... Преди 2 седмици бях, иначе гърците не ги харесвам, но цените са им изгодни условията много по добри... За разлика от преди някоко години там цените бяха двойни, това ни спираше донякъде, но вече няма разлика ..
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да сравня продуктът туристически в Гърция с този в България или Турция, в Турция стана *** голяма, *** до *** , мръсотии, даже в бг е по-добре от Турция вече, те и цените в Турция станаха вече подобни като в Гърция и България, ама Гърция си е номер 1 за туризъм, плажове, храни, всичко, в Турция има едно обслужване горе долу добре и дотам, храните пълни с палма и пестициди, не сменят чаршафи всеки ден в Турция, както в Гърция и прочие
4
1
 
14
 
! Отговори
Нахикс преди 1 година
Аз вече бях; препоръчвам на всички за които приоритет са красотата, чистотата, качеството и спокойствието, а за бетономорието - същото пожелание като за русския корабль.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петя каква пандемия говориш? Редно ли е да пишеш фалшиви новини?
2
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само с надеждите ще останат - тоя вирусиларник Гърция е пълно и заразяват околните страни - оттам се пръкват вирусите
1
0
 
18
 
! Отговори
Да преди 1 година
Поздрави от Неа Каликратия