Летище Брюксел рекордьор по закъснения

72% от полетите са закъснели, а 2,5% са били отменени
14 юли 2022 22:15, Петя Славова
5
 Летище Брюксел рекордьор по закъснения
Снимка: БГНЕС

Според белгийската преса, която се основава на британския Официален авиационен справочник, през юли летището в Брюксел е било мястото с най-много закъснения на полети в Европа. 72% от полетите са закъснели, а 2,5% са били отменени.

Говорителката на летище Брюксел Натали Пиерард заяви, че причините за ситуацията са много, но най-вече липсата на персонал в зоните за обработка на багаж и паспортен контрол.

Въздухоплавателната индустрия преживява труден период поради съкращенията на персонала, свързани с намаляването на полетите по време на епидемията от COVID-19, нарастващите разходи поради високата инфлация и стачките на персонала, който иска по-високи заплати. В Европа много авиокомпании, като Lufthansa и British Airways, отменят полетите си.

Миналия месец на летище Брюксел не можеха да се извършват полети поради стачка, а Brussels Airlines отмени полетите си за 3 дни, предава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брюксел си е пример за закъснения и неадекватност.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управниците в Брюксел вземат една торба пари да дремят в парламента, а хората които бачкат мизеруват. Както при нас депутатите не вършат никаква работа, даже и не ходят на работа, но заплатата върви, привилегиите също, краденето, имунитет си имат и хич не им пука хората как свързват двата края.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат гориво. Балонът ЕС се спука.