Унгария настоява за промени в ЕС

Предложи разширени правомощия на националните парламенти
20 юли 2022 13:14, Росен Стойчев
28
Унгария настоява за промени в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгарският парламент прие резолюция, в която призова за ограничаване на правомощията на Европейския парламент, съобщи Фигаро.

Документът беше подкрепен от управляващите в страната. Там се препоръчва да се даде възможност на националните парламенти да налагат вето на всички законодателни актове, предложени от европейските представители.

Така трябва да се намали законодателното влияние на ЕС.

Още по темата
Предлага се също европейските представители да се назначават от националните парламенти, а не да се избират от гражданите.

Настоява се за промени в ЕС. Унгария смята, че групата не е подготвена за новите предизвикателства в света.

Тя не успява и да отстоява демокрацията по правилния начин. Очакват се разговори с европейските представители.

Унгарският премиер Виктор Орбан недоволства от докладите спрямо неговата страна, които спират отпускането на европейска подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
4
 
! Отговори
ЕС държава преди 1 година
ЕС трябва да стане една държава, като щатите! Един парламент и единна прокоратура! такива мутри ,като Орбан и Боко не трябва да се допускат!
21
5
 
4
 
! Отговори
орбан путинист преди 1 година
Орбан е рублофил гнусен!
20
1
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
И после НПО *** да говорят по медии и пишат в соц мрежи, че руските трoloве биле виновни за липсата на течаща вода на Марс...
19
2
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Орбан е в грешка. Не трябва да се ограничават правомощията на европарламента. Той трябва да се закрие и да остане само една голяма икономическа територия, към която да се включва който пожелае и който смята, че има изгода за страната му.
18
8
 
3
 
! Отговори
Генко преди 1 година
Русофили без мнение по въпроса, тях не ги е грижа!
17
7
 
14
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 1 година
Какви промени бее - направо да се премахне ЕС....Или тия които командват в ЕС да се изгонят и реда да се възстанови
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейското диктатоправителство е стъпка напред към световното диктато правителство, където решенията се вземат отгоре на хиляди километри, а мравките - рая имат право само да слушат и да се подчиняват. Скоро ще ви задължат да ядете брашняни червеи и ГМО отрови за ваше здраве, разбира се и за нулеви емисии. Ще трябва да спрете да дишате в името на общото благо и спасяване на планетата
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука минусите ги праскат американоробите. Тия дето искат някакви с неопределен пол да им казва какво да правят. Тези дето си говорят в среден род да не обидят някой гендер. Тия дето нямат и на идея как се живееше преди 89 година, и колко беше по-уреден света. Същите тия гендъри таиха омразата си към Русия и сега им се видя истинското лице. Ставайте роби на американците, те имат огромен опит с робовладелството.
14
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все повече добро предложения се чуват от Орбан. Единственият истински лидер.
13
1
 
7
 
! Отговори
ѣ преди 1 година
Съединението прави силата
12
52
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ме вбеси наглостта на немците, които чакаха да подпишем, че ще имаме право на вето с макетата и буквално 1 час след това вкараха предложението никой да няма право на вето. Нашинките мълчат по въпроса, защото всички гласуваха националното предателство. Но фактите са си факти. Немците пре*баха свой партньор от ентивреме за да се харесат на ония отвъд океана. При такива приятели, по добре без тях. С Орбан съм.
11
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан не ни подкрепи за Македония и сега търси някаква подкрепа. Предложенията му не са много разумни, особено за евродепутатите да не се избират директно, а да се назначават. Успех на запада е, че почти успя да разбие Вишеград и сега Чехия играе по- скоро в отбора на немците, а поляците и унгарците са изолирани... Нас ще ни изцакат пък с искането ЕС да решава с мнозинство, а не с единодушие и тотално ще ни подчинят.
10
31
 
20
 
! Отговори
мак преди 1 година
В ес решения се взимат по усмотрение и приумици на европ..ара..зити, които смятат, че каквото си наумят, е най-доброто за всички членки. Тия не живеят в Унгария или България да речем, но пак решават, кое е "добро" за тях. Защо въобще има правителства, може и без тях, щом във всичко трябва да слушат онези отгоре.
9
30
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто подготвя дипломатически излизането от ЕС.
8
32
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то тоя европарламент за какво е? В последните години само с гл&пости се занимава, то не беше големината на краставиците в буркани, даже нашето Паси 10 год води смъртоносни битки за единно зарядно. Велико, а! Докато хората обедняват, някой се занимава с олигофренизми. Нямаме нужда от стотици бюрократи и спъниреформатори. ЕС е мъртъв. Има нужда от тотална реформа иначе се разпада на източна и западна част.
7
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партията на Виктор Орбан се обяви срещу Европейския парламент и за връщане на Европейската икономическа общностПарламентът на Унгария призова за премахване на Европейския парламент в настоящата му форма и за заличаване в договорите за ЕС на целта за "все по-тесен съюз", предаде агенция ДПА.Унгарските депутати приеха резолюция, в която призовават за ограничаване на правомощията на парламента на Европейския съюз с аргумента, че той е довел демокрацията в Европа до "задънена улица".
6
16
 
35
 
! Отговори
Ербан преди 1 година
Що не излезнете от ЕС, като толкова много ви дразни и не го харесвате, излизате и готово всички проблеми ще ви се решат;)
5
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак неточно. Унгария настоява за закриване на европарламента. Даже на ЕС като такъв, а иска да бъде както преди в ЕИО.
4
35
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Орбане! Най-накрая някой да им каже на ония многоцветните, че хората сами имат правото да решават дали ще мръзнат или не. Писна ни. За да е зле Путин съсипаха икономиките на целия свят. Не може 5 семейства в ЕС да решават съдбите на цялото човечество. Тоя ЕС за какво е? Официален робски съюз на няколко фамилии ли? С теб сме Орбане!
3
31
 
11
 
! Отговори
Каквото преди 1 година
Повикало- такова се обадило - като ще махат правото на държавите да слагат вето да ги оставят да си правят както си решат за себе си.