Германия търси персонал в Турция

Наема работници за летищата
17 авг 2022 14:10, Росен Стойчев
14
Германия търси персонал в Турция
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия наема работници от Турция, за да реши въпроса с липсата на персонал по летищата, съобщи РТЛ.

Германското правителство улесни издаването на разрешителни за работа.

Още по темата
Това важи за определен брой летищни работници.

Очакваше се да бъдат наети няколко хиляди. Към момента работа ще получат сто и петдесет служители от Турция.

Това трябва да улесни работата на летищата през лятото. Хора от сферата настояват да бъдат привлечени повече.

Според тях са нужни поне две хиляди служители. Турски представители се притесняват, че масово наемане на техни работници може да повлияе на техните планове за ръст в услугите на летищата.

Много германски летища няма да наемат външни служители, тъй като процедурите по тяхното започване на работа са твърди дълги.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нека джамиизирането продължи сега. че малко ааалахакбарчовци влазиха сега още. германките да готвят дупитата. германците също. че ресаните както обичат в кафевото оче.... коза да е, в оченцето.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Печалбата в името на всичко ще довърши западната цивилизация
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Работници от Турция, суровини от Русия, де каквото може от България! И после чакаме ФВаген да докара завод, че и тук да има заплатки.... ама ако им платим инвестицията...
8
4
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
Какви пари дават за ембеддед в Германия? След данъците и наема нищо не остава. Отделно престъпността е потресаваща. В момента чисто печеля същите пари в София и за нищо на света не бих се върнал в прехвалената Германия.
7
4
 
16
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
нали бабата довлече пет милиона бежанци в Германия, няма ли желаещи да работят? Или искат само да лапат помощи и да подобряват генофонда на немкините?
6
1
 
6
 
! Отговори
3 до 5 преди 1 месец
Твоята сфера е строго профилирана и добри кадри трудно се намират навсякъде. Тук става въпрос за по-ниско квалифициран труд. Аз като завърших магистър, работих стажант за Фрапорт/ Луфтханза за оценка на пътникопоток за летище на практика за без пари. Не може да няма кадри в останалите членки от ЕС.
5
6
 
8
 
! Отговори
do 3 преди 1 месец
Немеца плаща, но кандидати няма. Работя в Германия и за проекта ми търся 2-3 софтуерни инженера. Мноого трудно. Кандидати има, но основно от Индия и Пакистан с английски. Останалите идват с някакви познания по уеб-програмирания, джави, скриптове и прочие, ама като го питаш нещо по ембедед системи; С; програмиране на хардуер и почва да мига. Няма как да го наемеш такъв, че после заради синдикатите няма махане.
4
7
 
17
 
! Отговори
33 преди 1 месец
Наемайте, Наемайте, ама и турски започвате скоро да учите, че както са ви налазили само талибани, жална ви майка много скоро.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що пък от Турция, понеже европейците свършиха или немеца не иска да плаща по евро стандарт.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма работници в строителството,няма дърводелци,няма ел.техници,просто няма,има много сирийци и афганистанци събиращи се по интернет кафенетата няма кой да работи,германците остаряха и са по старческите домове,мръсно е ,Дойче бан закъснява,Германия стана клоака.
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последния път след ВСВ такснтърсиха и са всичко в западна германия са джамии. Да помислят пак.