Лондон към гражданите: Търсете спешна помощ само в краен случай

Енергийната бедност ще увеличи смъртните случаи, смятат властите
20 авг 2022 21:33, Анисия Иванова
55
Лондон към гражданите: Търсете спешна помощ само в краен случай
Снимка: БГНЕС

На фона на покачващите се разходи за живот във Великобритания ръководителят на Националната здравна служба (НСЗ) призова болниците да проведат кампании, с които да помогнат за "минимизиране" на натиска върху отделенията за спешна помощ през зимата, предаде ДПА.

Изпълнителният директор на НСЗ Аманда Причард заявява в писмо до ръководителите на здравните служби, че тази година планирането на зимния период е започнало по-рано от обичайното, "с оглед на това, че натискът върху НСЗ ще бъде значителен, особено в сферата на спешната помощ".

Вестник "Дейли телеграф" съобщава, че се очаква по-късно тази година да бъде подновена кампанията "Помогнете ни да ви помогнем", която ще призове гражданите да използват спешния телефон 999 и службите за спешна помощ само в краен случай.

Миналата година НСЗ използва телевизионни реклами, постове в социалните мрежи и билбордове, за да насърчи хората да използват онлайн услугата "111" за спешни случаи, които не са животозастрашаващи, вместо да се обаждат на "Бърза помощ".

В момента НСЗ изостава сериозно в работата си, като броят на хората, чакали две или повече години, за да получат лечение, през юни е възлизал на около 6700. Съществена роля за тази негативна тенденция изигра и пандемията от коронавирус, отбелязва ДПА.

Конфедерацията на здравните служби изпрати вчера писмо до министрите, в което предупреждава, че заради нарастващите разходи за живот през зимата хората ще трябва да избират между това дали да плащат за храна, или за отопление на домовете си.

Ръководителите на здравните служби заявяват, че са обезпокоени от факта, че широкоразпространената енергийна бедност ще увеличи и без това големия брой от около 10 000  смъртни случаи годишно, свързани със студа в жилищата. Това на свой ред ще увеличи и натиска върху вече претоварената система на здравеопазването, предупреждава съсловната организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
A1 преди 1 година
Те специалисти имат. Бюрокрацията е проблема им. След 1 преглед имат да попълват по 30 минути формуляри. Организацията им е пълна боза и от година на година става по зле.Пример: Първата свободна линейка е след 20 минути и е в София. Ще я пратим на повикване във Варна. След 40 минути ще има свободна във Добрич и тя ще отиде на повикване в Плевен.А сега се чуди на логиката им....
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
UK от десетилетия е най-мизерната за обикновения човек страна в Европа и ще става по-зле.
38
3
 
6
 
! Отговори
Санкциите действат преди 1 година
каквото си надробиш - това сърбаш!
37
1
 
4
 
! Отговори
Albi преди 1 година
А тук българските алчници-доктори си мислят че там големите пари се къртят. Половината Лондон е социал, на помощи те за това стоят и не мърдат.
36
0
 
3
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Нямат специслисти. То един доктор като си е способен навсякъде ще се устрои. Няма да се завре в Лондон точно,това гето. За какво да се завира там заплатата за наем и паркинг само да отива. Трябева да си голям мазохист да имаш избор и да избереш Лондон.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
западна демокрация, сър
34
5
 
12
 
! Отговори
кристина преди 1 година
хем виждат, че санкциите се обърнаха срещу тях, хем продължават да слушат дедко отвъд океана.. колко хора още трябва да умрат за да се накефи деменциралия дядка??????
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В лидъл бананите са на промоция варете да се избивате за тях и не мислете за Лондон.
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, историята не познава по-неадекватни политици от днешите. Ще си уморят населението само и само да килнат капата на Путин. Дотук им не получава само с населението, но не и с капата.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами освен вместо на бърза помощ направо да започнат да звънят на погребалните бюра.
30
2
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
АХ ТАЗИ ЛОША РУСИЯ !!!
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
LOL, простии хора.
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич не ми пука за Британия и ЕС
27
0
 
23
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 година
Какво означава ,,в краен случай"?
26
9
 
21
 
! Отговори
до 32 преди 1 година
На светлинни години по-напред от България? Ти в Лондон ходил ли си? Аз такава цапотина и в Столипиново не съм виждал. Сега като им виснат на шиите всичките "цветни" от бившите колонии... а те са яко много и всички са "дай нкъф суцял, бе баатееее". Какво да ги правиш? И те са британски граждани. Ако не вярваш - разходи се до морето и гледай зоопарк. Някакъв пред мене наскоро като си купуваше зеленчуци каза, че доматите миришат странно. Представям си само в какъв аквариум са на тоя скапан остров.
25
9
 
9
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Написаното е пълна глупост и не отговаря на истината, не разбирам защо се предоставя такава грешна информация на нас.... Българите!?!
24
7
 
22
 
! Отговори
UK бачкатор бивш преди 1 година
Искахте Брекзит вземете си брекзита. Милиони напуснахме кралството заради болнягата Борис Джонсън, като се замисля рошавия свърши работа на фашистаПутин. Да се оправят, тука в ЕС ни е добре балсамти мрачния остров.
23
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злоради коментари, типично по български. Става ли ви по-леко като коментирате проблемите на държави, които са на светлинни години по-добре от България?
22
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не е новина, те от години се чудят какво да измислят, така че да НЕ лекуват хората. пишат ги симуланти и по 6месеца чакай да те прегледат, недай си боже да си със сериозен проблем
21
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да умират по 10 000 човека в кралска Англия от студ на година??? Ама това сериозно ли е? Значи тая зима ще са на 200 000. Много добре уредена държава.