Съседи на Русия забраняват достъпа на руски туристи

Предстои среща на върха на ЕС
23 авг 2022 16:12, Росен Стойчев
60
Съседи на Русия забраняват достъпа  на руски туристи
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските държави, които граничат с Русия, може да забранят достъпа на руски туристи.

Още по темата
Призивът отправи външният министър на Литва Габриелюс Ландсбергис, съобщи Гардиън.

Предстои среща на върха на ЕС. На нея трябва да се реши, дали да се забранят европейските визи за руските граждани.

Ландсбергис е провел разговори с представителите на други страни. Между тях няма различия по въпроса.

Страните от ЕС, които граничат с Русия са Литва, Финландия, Естония, Латвия и Полша. Към момента сигналите са, че те подкрепят предложението.

Водещи държави като Германия и Португалия се противопоставят на идеята за обща забрана за издаването на визи на руски граждани. Висши представители на групата ги подкрепят.

При отказ от единно решение, отделни държави ще обявят решения самостоятелно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: гражданиесвизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Про преди 1 година
Тези мизерни въшльoвци не могат да искат и да предлагат нищо. Също като нашите марионетки те изпълняват заповеди. Прокситата на запада накрая ще оберат калая, както винаги!
46
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилството е, като чумата... Затова някои държави се поставят под "карантина" от подобна зараза... Напълно резонно.
45
2
 
15
 
! Отговори
ссс преди 1 година
Хич не ги мисля ***, та искам и те да не се месят у нас, ама продажни русофилски лакеи пак се активизираха. Те са проблемът на Родината ни, а не ***.
44
2
 
2
 
! Отговори
01.10.2023сметката преди 1 година
ДО49Ясно,че се облекчаваш на клавиатурата и си забравил хапчетата,но ти не си виновен,така си роден недоправен!Тези дето могат да четат да те запознаят със статистическите данни за България в годишниците на ООН!Колко газ е потребявала България и за какви производства...Вземи двойна доза и пусни клавиатурата!
43
4
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Няма да умрем без Руския газ. До преди 40 г. газ нямаше и какво, живота си вървеше. Трябва да се научим да се справям с това което имаме и така няма да ставаме жертва на шантаж от никой. Но тези които държат оръжието газ няма да ни оставят намира никога. Така ни държат в зависимост и подчинение. За съжаление със съдействието на собствените ни политици.
42
0
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
Викаш Китай ще се погрижи. В момента в който западната автомобилна индустрия се оттегли от Майката, китайските автомобили се качиха с около 50%. Хвала на такава грижа! Да си ги ползват с кеф!
41
4
 
13
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
От Иван Грозни до днес Русия на всеки 20 до 30 г. а и по често е водила по една завоевателна война като е поглъщала цели народи и цели държави и така ги е заличавала и асимилирала. Тук въпроса е къде е Волжка-България? Къде са другите заличени народи от южен Урал и др. Не са се спрял, когато завладяват наричат това освобождение, когато народите си искат свободата, стават фашисти, терористи и т. н. Руснаците са брутални и агресивни и никога не са ни били братушки и приятели. Освен в главите на
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
китай ще се погрижи Русия да има всичко! а вие се друсайте с райски газ и лепило, белким не усещате зимата студ и глад...
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по скоро е нескопосан опит да накарат руснаците да протестират срещу путин, ама няма да мине номера..
38
2
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 41 (Към съседите) Викаш да не ги мисля руснаците, тъй ли?Е как да не ги мисля бе!!! Те зимата може да стоят на топло. Но ще ядат диаманти, ще пият нефт и ще дишат природен газ ли???Да те светна - райският газ е много по-як за дишане от природния!
37
1
 
13
 
! Отговори
А преди 1 година
Сега руснаците от къде ще купуват тоалетни чинии втора употреба.
36
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това вече е наистина ГРОЗНО. Подбутват бедняшките колонии-лакеи, вероятно срещу обещания за финансови стимули за политиците им и така нещата ескалират извън контрол. Мизерна история!
35
13
 
6
 
! Отговори
Към съседите преди 1 година
По добре да помислят как ще се топлят през зимата. С какво ще си заредят колата ? И с какво ще си купуват ядене, като дойде свръхинфлацията ? А руснаците не ги мислете. И не гледайте в чуждото канче. Молете се да не дойде руската зима в Европа !
34
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русофобията избива на вид лудост вече, ако си мислят че ще настроят руснаците срещу Пурин с това, просто не ги познават ефекта е на бумеранга. Дори един действащ американски генерал го каза, не искаме световен апокалипсис заради приумиците на Литва.
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко, братчед, историята се повтаря, Сталин е направил същото веднага след подялбата на Полша с Хитлер. Продължил е плана с нападение на Финландия, уж фашисти имало, накрая откъсва част от нея, но касскетите плащат с над 300000 погребани уушанки. Нищо ново не е измислило Жужето, "шахматиста" хахахахаха.
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама ако хо обявят самостоятелно няма да могат да се оправдават че го правят по нареждане на брюксел и ще платят солено. Най малкото русия ще изключи балтийците от ел.мрежата
31
7
 
5
 
! Отговори
До 01.01.2023 сметка преди 1 година
Аха, запада почти умря между 45та и 90та година. Време е да го довършат. Време е за хапчетата...Спешно!
30
0
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Аха, Германия дава виза. Полетите забранени. С плуване ли се стига до Германия, през Мурманск? Иначе в ЕС придвижването няма проблем. После наобратно? Визи сложат ли съседите, потока практически секва...Остават врътки през Турция
29
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кво като не пускат руснаците в Европа,те могат да ходят спокойно и монголските степи.От там не спират.
28
13
 
9
 
! Отговори
01.01.2023 сметката преди 1 година
Крайно време е да се опита!Най-добре Москва сама да спре до 01.01.2023 всякакви отношения с ЕС ибрюкселските нещастници да посрещнат новата година свободни от руска газ,нефт,туристи,културни връзки-всичко!На 02.01.2023 може малка равносметка!Брюксел пичели-ура!На 03.01.2023,колко ще са новите безработни-ура!1989 по жълтите павета скачаха умствени и хормонални сбърканяци-няма да раборим,няма да учим за червените и де е България сега?