Туризмът в Гърция чупи рекорди

Голяма посещаемост в страната
24 авг 2022 22:21, Росен Стойчев
20
Туризмът в Гърция чупи рекорди
Снимка: БГНЕС/EPA

Туристическата активност в Гърция надминава всички рекорди, съобщи Le Monde.

Различни забележителности в страната се радват на огромна посещаемост. Например Акропола е постоянно посещаван от юни.

Дневно го посещават шестнадесет хиляди души.

Още по темата
Има вероятност да бъде надминат рекорда от тридесет и три милиона туристи за един сезон.

Само през юли страната е посрещнаха над пет милиона пътници. Летищата в страната са постоянно заети.

Приходите в сферата вероятно ще достигнат двадесет милиарда. Това надхвърля значително досегашния рекорд.

Страната подготвя нови програми, с които да привлече посетителите с нови забележителности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
м да а а преди 1 година
Много ме кефи когато някой разправя как ходи да харчи в Гърция и в същото време се хвали как с две фрапета възел безплатен шезлонг това ли ви е харченето в Гърция През другото време на русенско варено и домати от България.
16
5
 
1
 
! Отговори
Петъръ преди 1 година
Банкрутландия /Гърция/ панически търси туристи за утрепаното си море и затова редовно пуска подобни реклами като тази статия. Повръща ни се от мисълта за вашето море гръцки туристически олигарси. Българското море е поне двадесет пъти по-приятно за нас от гръцкото море.
15
0
 
7
 
! Отговори
Попай преди 1 година
Е Гърция за две фрапета по 3,50е и един студен чай за 3е вземаш три шезлонга и чадър,а паркинга на двайсет метра от колата е напълно безплатен.......този коментар в никакъв случай да не се чете от собственици и наематели по нашето море,че не искам да съм повод за нечий инфаркт..
14
1
 
4
 
! Отговори
АНТЪНИ БЛИНКЕН USA преди 1 година
ГЪРЦИЯ Е ОГРОМНА ПО ПЛАЖОВЕ..ИМА 13 676 КМ БЕРЕГОВАЯ ИВИИЦА....А ПЛОЩТА НА ГРЕЦИЯ Е 352 000 КВ КМ...ЗАЩОТО ГЪРЦИЯ УПРАЖНЯВА ЕФФЕКТИВЕН СУВВЕРЕНИТЕТ НАД 95 ПРОЦЕНТА ОТ ЕГЕЙСКО МОРЕ, КОЕТО Е ВЪТЕОШНО ГРЪЦКО ЕЗЕРО ИЛИ ВЪТРЕШЕН ГРЪЦКИ ВОДЕН ОБЕКТ ...ЕГЕЙСКО МОРЕ Е 220 000 КВ КМ + ХЕЛЛАС / ГРЕЦИЯ 132 000 КВ КМ = ВСИЧКО 350 000 КВ КМ !!....РЕАЛНО ГЪРЦИЯ Е ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ ВИЛГАРИЯ , И Е ПОЧТИ КОЛКОТО ГЕРМАНИЯ ПО ПЛОЩ .
13
0
 
7
 
! Отговори
до #12 преди 1 година
Колко пъти си ходил, че говориш глупости, Бях в края на Юни в Крит -километри плаж, пясъчен, не камънаци, без чадъри , без дървени бараки-заведения, без мутри да ти искат пари за щяло и нещяло. чист плаж -не видях един фас или хартия. По таверните - за 60-80 евро, 4 човека ядат и пият до насита, като плащаш сметката ти носят комплименти - плата с плодове, десерти, студена ракия.Усмихнати хора навсякъде. Няма диващини, чалгарска муцика на макс, няма пияни заляни по заведенията и улиците.Почти кат
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен до #12 преди 1 година
Ами затова се увеличава туризма там, защото намаляват хората като тебе...
11
24
 
1
 
! Отговори
Фяфъ преди 1 година
Банкрутландия /Гърция/ отново се опитва да рекламира скапаното си каменоморие. Българското море е на светлинни години пред туристическата индустрия на гръцките олигарси.
10
15
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Ако жените им не бяха мустакати и с рунтави баджаци наплива щеше да е двоен
9
3
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
И ние имаме принос за рекордите.
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сега отиваме за четвърти път там. Нашите нека надуват цени и да не уважават туристите. Да бетонират и да строят още хотели и да чакат туристи. В Гърция цените са мръднали с някакви центове от миналата година, а тук олеле и най-важното, няма пияници по улиците и заведенията. Всичките ни познати не искат да чуят за нашето море, само едни дето имат апартамент там отидоха за малко и избягаха. Алал да им е на мутрите.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция и Гърция са на светлини години пред нас за съжаление в туризма !
6
1
 
42
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
2007г отидох за първи път в Гърция на море.. От тогава не съм стъпил на нашето ла***номорие... Просто друг свят, нямащ нищо общо с бетона и псевдобизнесменчетата тук... Нях и 2 пъти в Турция. На ръце ни носеха там. Тук такова обслужване не бяхме вибдали... Много вода има да изтече, докато настигнем комшийте ни наполовина поне... Съжалявам тези, които не са стъпвали в Гърция или Турция, ама лаят срещу тях и хвалят нашата тоалетна... Заблудени овце, демонстриращи псевдонационализъм...
5
21
 
4
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
По селата е така, тихо, спокойно, няма шум от джипове. Г.е.р.б.е.ру.ги.те неслучайно плащахме да се плюе бг черноморието и да кацате на ташите обекти в гръцко. Евала ба.л.ъ.ц.и
4
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По целия свят Клош-туризмът е в епогея си. Чупят рекорди по брой туристи, но не и по приходи. Има увеличение на похарчени пари на калпак заради инфлацията,
3
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората в Гърция си запазиха плажовете. Никъде няма бетонови огромни хотели. Спокойствие. Няма джипове на плажа. Няма шум от пияддури.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък селските тарикати по мутроморието чупят антирекорди.
1
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Нека! Заслужават.