ЕС ще замрази споразумението за визите с Русия

Визова забрана обаче няма да бъде въведена
Обновена: 31 авг 2022 16:37 | 31 авг 2022 16:30, Росен Стойчев
15
ЕС ще замрази споразумението за визите с Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз ще замрази споразумението за визите с Русия. Това обяви унгарският външен министър Петер Сиярто, съобщи Фигаро.

В момента няма единно мнение по темата в Европа.

Още по темата
Очаква се решение на срещата на външните министри.

Идеята за визова забрана обаче няма да бъде въведена. Тя има подкрепата на редица държави.

Унгария е от страните, които отхвърлят предложението, като страната опитва да поддържа партньорство с Русия.

Договорила е и допълнителни доставки.

Водещите държави в ЕС също подкрепят умерен подход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен В.Орбан в никой случай не може да бъде заподозрян в русофилство; в Унгария само като чуят името Русия и си спомнят 1956 г. и нахлуването на руски войски в УНР Но Орбан е ръководител на една 9-млн. държава, чийто народ трябва да се отоплява, а за промишлеността трябва нефт. И той тегли по една ругатня на Урсула, Борел,Тимерманс и осигури унгарците с газ, а унгарската промишленост - с газ и петрол. Премиерът, дето ние си го избрахме, макар че 20 години не е бил в БГ,ни остави без газ.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жозеп Борел беше достатъчно умен да задържи проблема със спирането на визите на руснаците срещу подаване на природен газ. Иначе тези ръководители на държави със запълнени газохранилища щяха да оставят държавите с полупразни хранилища, между които и Германия, да мръзнат през зимата. Само че Шеф на ЕК е германка, на ЕНП е германец - Манфред Вебер, Германия е влекачът на икономиката на ЕС. Как ви звучи тая сага?
10
4
 
4
 
! Отговори
ЕС Лозе пази преди 1 година
Ако ЕС сега бяха спрели визите на руснаците, то Путин щеше да им спре завинаги газа още на 1- ви Септември,....но сега ще изчака до 1-ви Октомври! Ще им го пусне, чак когато отменят всички санкции!? Видимо Русия няма нужда нито от $, нито от ?, при положение, че няма никакви взаимоотношения с печатниците.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Будапеща значи си поръчва допълнително евтин руски газ през нашия газопровод, а ние броим мухите. Как може в Унгария природния газ да е 93 евро за мегават, а в България 300 лева , а от утре 350
8
4
 
5
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 1 година
''Много злоба , много завист и омраза има бе човек срещу ЕС. В какво виждаш , че ЕС ще се разпадне. Та на негово място СССР ще се появи.'' По ''единството и неделимостта'' му! Още в началото на пландемията това единство и неделимост се видя от целия свят! Наложи се руснаците да спасяват италианските пенсии, защото ''братята'' им атлантици се скатаха! Когато изобилието в стадото хиени приключи те започват да се самоизяждат! Закон на саваната!
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не идват тук, ще се разложат. Да си седят там , да си пазят руския мир и ценности и вовката, да не се замърсят.
6
7
 
8
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Браво :) Можеше и съвсем да им забраним да влизат в разлагащия се Запад (за тяхно добре е), но и днешната стъпка е нещо :)
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До4. Много злоба , много завист и омраза има бе човек срещу ЕС. В какво виждаш , че ЕС ще се разпадне. Та на негово място СССР ще се появи.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ужас Ако помниш, СССР НЕ ПУСКАШЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ ДА ПРИПАРЯТ В ЧУЖБИНА...
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ненормалници! така е пропаднала Римската Империя, и така ще си отиде и ЕС. След 20г нова империя и дано да не е на арабеските в Европа че става лошо.
2
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разединен ЕС...докато има Троянски коне като Орбан,...Съюза ще е като Орел...Рак и Щука...Глоби и наказания като не разбират какво значи Единство...И на Нас ни трябва газ но няма да плащаме в Рубли нали...
1
17
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Унгария иска на два стана да тъче, на два стола да седи, ама накрая ще падне на земята.