Под 30% от британците подкрепят премахването на монархията

Това сочи проучване на YouGov от май 2022
9 сеп 2022 10:33, Йоана Цонева
19
Под 30% от британците подкрепят премахването на монархията
Снимка: БГНЕС

27% от британците подкрепят премахването на монархията. Това сочи проучване на YouGov от май 2022.

Поддържането на висока степен на популярност - или безразличие - към институция, толкова близка до оспорваните "елити", ще се запише като един от успехите на кралицата.

Още по темата
Дори ако след смъртта на Даяна през 1997 г. 70% от поданиците на Нейно Величество, шокирани от очевидната й липса на емоции, вярваха, че суверенът трябва да се "пенсионира", за да направи път на по-младите от нея.

"Не е ли време кралицата да си ходи?", беше тогава заглавието на Daily Mail.

Но официалното искане за създаване на република, съвсем различно от критиката на поведението на кралицата, остава ограничено до определени кръгове. Група, която води кампания за референдум за премахване на монархията и избор на държавен глава, твърди, че има 80 000 поддръжници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 15 - както винаги българина най обича да "поплаче на чужди гробища". Защо толкова се загрижихте за Британския бюджет? И какво може "да влиза в него"? Остров с 60 милиона население, мощна икономика и армия, бивша Империя с доказано успешна политика е преценила, че може и трябва да издържа монархията като институция. И, че ползата от нея е важна за тях. Но не, "специалиста" Ганев чиято морава е буренясала до неузнаваемост има "компетентно" мнение. Жалко, че британците не чуват!
16
0
 
0
 
! Отговори
Киро Проcтото преди 1 година
Фю, сега ми олекна, клел съм се във вярност към кралицата, не към сегашният крал. Сега ще мога да бъда лоялен само към един господар - Джо Байдън.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 Те не идват от бюджета,но могат да влизат там.Правиш ли разлика.Само от таксите за моста Таур Бридж на месец за кралицата отиват милиони паунди.Защо да не отиват в хазната.
14
2
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Българина - единственото сигурно нещо е, че не познаваш британците. Те имат силна и богата държава и мощна армия. Това е, защото единството на държавата им основен стълб на което е монархията не се подлага на съмнение. Традициите там са на почит. Опитай да кажеш на млад британец нещо срещу кралицата? Не те съветвам. Тяхното общество няма нищо общо с нашето. А тези "не-белите" министри които цитираш, след английските Университети са по натурализирани от белите. Не им бери грижата!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ти като много разбираш ни обясни откъде идват милионите за издръжка на кралското семейство? Сигурно марсианците ги плащат?
12
2
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
А знаете ли, че тези пари не идват държавния бюджет? Много ще е добре да се запознаете с нещата преди да ръсите простотии. Отделно не коментирайте нация от която хал хабер си нямате.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При парламентарна република, разходите за президент са НИЩОЖНО МАЛКИ в сравнение с тази за един монарх какъвто е английският монарх. И всичко това го плащат хората за да може на монарха някой друг да му бърше ду.то. Президента изпълнява същите функции.
10
0
 
2
 
! Отговори
До очевидец преди 1 година
Дали пък социалните помощи за мигрантите не струва повече. Въпросът е какво идва насреща срещу издръжката на монархията! Например 14 държави върху които Англия има влияние по кралска линия ше отпаднат, Канда Австралия Н Зеландия и 10 островни офшорни. Бакалските сметки ще унищожат Англия тотално
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли какви са разходите само за Уйнзор - милиони паунда! А автомобилен парк, резиденции охрана, служители, поддръжка на имотите..??
8
1
 
6
 
! Отговори
Българина преди 1 година
Това проучване показва само едно, 27 пр от населението вече не са британци...Лиз Трас е последната или предпоследната бяла МП. Това е сигурно. След още 30 г с един референдум монархията пада.... Това е неизбежно, въпрос на време е, сигурно е както е сигурно, че водата пробива камъка....
7
5
 
14
 
! Отговори
Очевидец преди 1 година
Явно и на вас главите ви са пълни с "англо-саксонски бръмбари", щом публикуватеподобни измислени от управляващата върхушка в страната "данни" ! Истината е че 59% от англичаните се изказват срещу тази вече остарялаи излишна институция /изпълнена с тунеядци и безделници/, която годишнострува стотици милиони лири от джоба на редовия данъкоплатец на острова !
6
2
 
7
 
! Отговори
Обичат си шоуто преди 1 година
Иначе за какво ще пишат таблоидите им? Хайли лайкли историите за руснаци не се котират вече.
5
5
 
12
 
! Отговори
кьдето преди 1 година
кравите са по убави от жените
4
8
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Честит празник 9.IX. майната и на кралицата :)))
3
6
 
11
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Ква монархия ги гони тия. Са Зимата се разпадат на оригиналните си 4 части и тва е.
2
9
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Референдум като на 9.IX.1944 :)))
1
11
 
13
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
Подобно на религиозността, монархизмът е едно от най-ярките практически проявления на човешката глупост.