Гърция е готова да се изправи пред всеки за суверенитета си

Кириакос Мицотакис на посещение във Франция
13 сеп 2022 09:05, Росен Стойчев
57
Гърция е готова да се изправи пред всеки за суверенитета си
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция е готова да се изправи пред всяко предизвикателство за своя суверенитет.

Още по темата
Това обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, съобщи Фигаро.

Гръцкият премиер беше на посещение във Франция. Там проведе разговор с френския държавен глава Еманюел Макрон.

"Готови сме да се изправим пред всеки, който има намерение да оспори суверенитета на нашите острови. Благодарен съм на Франция за подкрепата', обяви Мицотакис.

Обсъдени бяха международни теми. Разгледани бяха действия за стабилност.

Макрон обяви, че няма да допусне хаос в Средиземноморието. Коментарът идва след реч на турския държавен глава Реджеп Ердоган, който оспори статута на гръцки острови.

Гърция търси подкрепа от западните държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
10
 
8
 
! Отговори
турчин преди 1 година
всичко вече е турско и Гърция и България, ние турците ви купихме всякак, продажници, вие хвалите повече Турция и пазарите в Турция, и плюете България, с гърците ще имаме проблем, те за разлика от българите, не са продажници, но в Турция сме 87 милиона, 45 милиона гастербайтери в Западна Европа, сега руснаците вложиха 100 милиарда за 5 месеца в турската икономика, гастербайтерите още 50 , туристите още 50
2
12
 
10
 
! Отговори
турчолята преди 1 година
В Турция в момента е нещо подобно на Путинова Русия. Хипер инфлация, безпаричите, няма да е лъжа ако кажем, че в Анадола ни е направо глад и мизерия. Има населени места откъснати от света. Да, около Стамбул и Анкара е добре, но само там. Да не говорим, че турската армия не се слави с особен боен потенциал. До 1989г. трепереха от българската народна армия та знае ли се. Имахме такива ракетни установки, че Истамбул можеше да изчезне за 1 час. Но... Иначе гърците са си бойни, няма да се дадат.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българите го оспорваме. това са наши земи, а вие сте нация от номади и отцепници като макетата формирани преди 80-100 години. елините изчезнаха 5 век, вие сте евреи, африканци, варвари и т.н.