Канцлерът Шолц: Германия е готова за зимата

Правителството е предприело мерките за това
13 сеп 2022 12:51, Елка Василева
30
Канцлерът Шолц: Германия е готова за зимата
Снимка: архив, БГНЕС

Германия е подготвена за зимата въпреки намалените доставки на газ от Русия благодарение на мерките, което правителството в Берлин междувременно е предприело, заяви канцлерът Олаф Шолц в реч по случай Деня на работодателите в страната, предаде Ройтерс.

Още по темата
По думите му газохранилищата в страната са запълнени над нивото си от преди година и ще бъдат пълни "до таван" преди настъпването на зимата. Властите освен това за осигурили доставки за продължаване на запълването им и през студените месеци.

Евентуалното прекъсване на електричеството пък ще бъде избегнато с удължаването на живота на две атомни електроцентрали в Южна Германия, посочи още канцлерът.

До края на 2023 г. страната ще разполага с достатъчно терминали за втечнен газ, за да внася през тях цялото й необходимо количество.

А в перспектива Германия ще разработва все повече проекти, свързани с водорода, който по думите на Шолц е "газът на бъдещето" и страната е готова да поведе този сектор към истински бум.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ГерманияРусиязимагаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
1
 
! Отговори
Друг преди 1 година
Германия е готова , но обикновенният човек ще плати цената ! Безочие и наглост!
23
0
 
5
 
! Отговори
Честит празник! преди 1 година
Така съвпадна, че моят началник днес се появи на работа с нова суперкола и аз го поздравих с Деня на работодателите. Той ми благодари и ми каза: Ако работиш двойно повече, ако изпълняваш задачите в срок, качествено и креативно, след година ще мога да си купя истинска кола-мечта.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко немци ще мръзнат тази зима "благодарение" на глупостта и продажността на тази чернодробна наденичка.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Готови сме защото си платихме". Видяхте ги - .Унгария,Германия ,Франция,Италия,Австрия,Чехия,Словакия ,Словения си платиха на лошия Путин в ЕВРО КЪМ РУБЛА. Зелената сделка голям успех , дрън дрън! Лицемери!
20
2
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
В кое село са те учили да пишеш?
19
8
 
2
 
! Отговори
До 17 Русия преди 1 година
Много си умен,що не си подадеш молбата за хигиенист в тях,чух че давали 5000 рубли на месец
18
5
 
8
 
! Отговори
Тея германци преди 1 година
Фърлиха милиарди да си построят северен поток 2, а сега ще се къпят по веднъж в месеца. Кажи сега, кой ръчка за война в Украйна, за да загроби Германия хаха
17
7
 
2
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
И сега Вовата какво ще прави,аааа сетих се ще продава газ и бензин на тия с колелата в Индия и Пакистан, а пък как им е полегнал на Китай,много вазелин ще му трябва ша знаете
16
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германска машина няма да спре при липсата на пиклив руски газ.Слава на Германия.
15
4
 
18
 
! Отговори
Русия преди 1 година
до 2 години, пуска АЕЦ-и на Ускорени НеУтрони, 1000% по-ефективни и мощни от текущите! САЩ и Европа - си нямат и идея, времето им изтече - не става с поколение след поколение паразитищо върху поробените народи на Източна Европа!!
14
5
 
11
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
много Европейски държави пожелания ще стават част, Губерня от НовоРуската Империя!
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко офтопик-конфликта между Азербейджан и Армения се възражда. Нещо става и между Гърция и Турция....Макрон вече заяви, че при евентуална война Франция ще заеме страната на Гърция, така че Украйна за нас може да се окаже най-малкия проблем.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дано
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко е готова, ще си покаже като застудее. На приказките на чичко Олаф, вече не вярва никой, а немците трепенто очакват да им сервират и сметката. Те много добре знаят.. защо.
10
4
 
13
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Чирен дали е Пълен или и Празел е все тая щото може да съхранява газ за 2, най-много 3 седмици от потреблението на България! така, че и с него и без него е все Гейм-Овър без ГазПром, които повече Газ никога няма да ни дадат!!
9
6
 
17
 
! Отговори
Историк Фактолог преди 1 година
Буш-Старши и Премиера на Великобритания се обаждат на Горбачов да му кажат, че са Против да Обедини Западна и Източна Германия и да не го прави - така сега Обединена Германия от Русия се Отплаща на Русия, като е най-големият снабдител на Оръжие, с което биват убивани руснаци!! Същата работа и с Финландия - Освободена от Шведско Р0бство от Русия, направена НеЗависима Държава от Русия - за Благодарност - влизаме в НАТО!! Никога Източният Бял Човек НЕ Трябва да Помага за Лицемерните Западняци!!!
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според него Зелените са се превърнали в най-лошата партия на войната в германския Бундестаг. А изявленията на германския външен министър Аналена Бърбок, че Русия трябва да бъде съсипана, според него имат фашистки характер. Външната политика на Германия накърнява интересите на страната ни и не допринася за поддържането на мира в Европа, убеден е Лафонтен.
7
7
 
17
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Пожелавам ви една мразовита зима. Дано американския пай ви стигне.
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившият председател на Социалдемократическата и Лявата партии на Германия Оскар Лафонтен даде кратко обяснение на случващото се: Германия не е суверенна държава... В украинския конфликт Германия действа като васал на Съединените щати. .. Водещите политици от светофарната коалиция Шолц, Бърбок, Хабек и Линднер са лоялни васали на Съединените щати.
5
3
 
23
 
! Отговори
Тая Зима преди 1 година
Германия ще даде повече жертви и от Украйна, във Войната на Вашингтон с Русия! Не е Лесно да си Васал на Чужди Интереси!!