Естония отказва да даде убежище на бягащи руснаци

"Всеки гражданин е отговорен за делата на своята страна"
22 сеп 2022 17:36, Йоана Цонева
101
Естония отказва да даде убежище на бягащи руснаци
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Естония Кая Калас заяви, че Естония няма да даде убежище на руснаци, които искат да избегнат мобилизацията, обявена преди ден от руския президент Владимир Путин. Това заяви министър-председателят Кая Калас в отговор на въпрос на CNN.

"Приемаме украински бежанци. Всеки гражданин е отговорен за делата на своята страна и руските граждани не правят изключение. Ето защо не даваме убежище на руснаци, които бягат от страната си. Те трябва да се обявят против войната", казва Калас.

Още по темата
Въпросът идва в разгара на интензивни дискусии в социалните мрежи за реакцията на съседните на Русия държави, по-специално на балтийските държани и Полша, които обявиха, че затварят границите си за руснаци.

Много коментатори смятат, че за изхода на войната би било по-добре, ако руските граждани, които не желаят да се бият, могат по някакъв начин да избегнат мобилизацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
BatSot456 преди 1 година
Правилен отговор.На всички митинги,събирания идр.събития руснаците в болшинство изразяват пълна подкрепа за управляващите.Е сега като трябва да се правят жертви,да се търпят лишения,какво? Много лесно да си съберем багажа.А сега да ви видя патриотизма.
66
0
 
3
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Този точно го пише долу,хай си научил няколко руски думи като нищо Путин или някой друг рубашкин ще дойде да те освобождава,и да ни прави две три народни републики,интересно пче руснаците имат огромна територия която е безлюдна и необработена но все гледат в чужди земи,на нашето Поморие ивече му викат малката Москва,колонизират ни с покупка на имоти у нас ,внимавайте братя
65
0
 
7
 
! Отговори
европеец преди 1 година
И много правилно не ги искат. Защото руснаците ще се установят там и после след години някой друг путин ще отиде с танковете да ги освобождава.
64
2
 
4
 
! Отговори
бай дън преди 1 година
До 73. Май и ти гледаш само кремълски канали. Американските президенти не взимат ЕДНОЛИЧНО решения. Не участват във войни ЗА ДА ЗАГРАБВАТ чужди територии. И почти никога не са сами, а в широка демократична коалиция от страни.
63
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Така е 76. А с каква дума би охарактеризирал американските президенти, разпалили толкова войни по света? И тази е тяхно дело, а не на Путин.
62
0
 
6
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
До Ferdo the ant 72 Да отиде Пасков , като сина му не иска.
61
2
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
В Русия е лошо да си мъж.Винаги може да се намери психопат като Путин, да те прати на смърт.На никой не му се умира.Путин може да се охарактеризира с една дума УБИЕЦ.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ги иска руснаците, утре ще се обърнат пак към "бащицата-слънце", дето ги учи, че са небесен народ. И който ще дойде с танкове, да защити "нарушение им права".
59
4
 
1
 
! Отговори
Дядо Боби преди 1 година
След Украйна сте вие!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
направо направете им нашивки със звезди още на влизане и в лагер!
57
1
 
6
 
! Отговори
Ferdo the ant преди 1 година
Важното е че синът на Песков има лично становище относно мобилизацията.Отговорът му е толкова демотивиращ,че след разпространеният телефонен разговор със него,едва ли би останал редови руснак който да се върже на патриотаеските празни лафове на Путин.Търси се пушечно месо за комерсиалните цели на кремълските велможи,на които децата и внуците са по другите континенти,и то колкото се може по-далече от Русия.Европа я ползват само докато учат във скъпарските университети,после по другите континенти.
56
5
 
5
 
! Отговори
Гоги преди 1 година
Е не е човешко,това са здраво мислещи хора, трябва да им се помогне да се спасят,ние не мразим Руския Народ.
55
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
И България трябва да им забрани да идват.
54
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Каквито са хората, такива са и времената и реалността.
53
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Още година преди войната разбрах, че някъде ще има война без да знам къде. Просто направете анализ на хората пълен от всеки аспект и вижте на къде върви управлението във всички сфери. Абсолютен упадък. Така още преди половин година знаех, че ще тръгне и Русия да се изнася. Това е само началото. След тази зима не ми се мисли. Безкрайна тема. Политиците просто не живеят сред нормалните хора и хвърлиха нормалността в нищото... Както измират последните добри хора така умира и всичко добро....
52
4
 
11
 
! Отговори
Браво на Естония преди 1 година
Много правилно!
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези протести са доста умряла работа. Оставам с впечатлението, че са колкото да не е без хич. Руснака наистина е смазан от системата индивид и не смее да шукне. Ще си идат като овчици да ги опуцат в Украйна и хоро ще играят, щом бащицата е казал така. Но пък тази им особеност ни е донесла свободата. Ако и по времето на войната с турците са мислели как да избягат в Грузия, вместо да се бият, всичките щяхме да сме още Османовци и Ферхундета.
50
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте за копейкин и всички вкупом сте на фронта.
49
2
 
0
 
! Отговори
гз преди 1 година
че защо има живи немци бе, по тая логика трябваше да бъдат всички избити. А Виетнам ?
48
1
 
9
 
! Отговори
Бягство към расии? преди 1 година
Мижав интерес.