Берлускони: Путин беше подтикнат от руския народ към войната

Бившият италиански премиер не за първи път защитава руския лидер
23 сеп 2022 14:17, Йоана Цонева
24
Берлускони: Путин беше подтикнат от руския народ към войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин е бил "подтикнат" към войната срещу Украйна, за да установи ново правителство в Киев, каза бившият италиански премиер Силвио Берлускони късно в четвъртък, в коментари, които вероятно ще разтревожат западните съюзници преди изборите в Италия, предава "Ройтерс".

Берлускони, чиято партия "Форца Италия" е част от дясната коалиция, която се очаква да спечели общите избори в неделя, не за първи път защитава действията на Путин в Украйна. Коментарите му подчертават пукнатините в коалицията заради войната.

Берлускони, личен приятел на руския лидер, омаловажи войнолюбивите инстинкти на Путин, след като той заплаши да използва ядрено оръжие след претърпените неуспехи в Украйна.

"Путин беше подтикнат от руския народ, от своята партия, от своите министри да измисли тази специална операция", каза Берлускони, използвайки официалната руска формулировка за войната.

При премиера Марио Драги Италия беше твърд поддръжник на западните санкции срещу Русия в отговор на нейните действия в Украйна.

Джорджия Мелони, лидер на крайнодясната партия "Италиански братя", сочена за следващ премиер, обеща да се придържа към тази позиция, но Берлускони и другият й съюзник Матео Салвини са по-непредсказуеми.

Още по темата
"Планът на Русия първоначално беше да завладее Киев "за една седмица", да смени украинския президент Володимир Зеленски с "правителство на достойни хора" и да се измъкне "след още една седмица", добави той.

"Дори не разбрах защо руските войски се разпръснаха около Украйна, докато според мен те трябваше да останат само около Киев", настоя Берлускони.

Говорейки по италианската обществена телевизия RAI, Берлускони предположи, че решението на Москва да нахлуе е в отговор на призива на сепаратистите.

Той каза, че техните лидери са дошли в Кремъл и директно са казали на Путин, "моля, защитавайте ни, защото ако не ни защитите, не знаем какво може да стане".

След анексирането на Крим от Русия през 2014 г. Берлускони каза, че е посетил полуострова с Путин и е видял местните жители да излизат и да благодарят на руския лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мумията пак се съживи.....И този е вечен.
21
0
 
4
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
"Той каза, че техните лидери са дошли в Кремъл и директно са казали на Путин, "моля, защитавайте ни" Глу-по-сти. Кремъл си изпрати тези хора, за да създадат сепаратизма в Донбас. Не е имало никаква нужда от "защита", преди Кървавия диктатор да си го имисли като претекст за да нападне Украйна.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой беше тоа бе? А сетих се. Харесах изпълнението му в Кръстникът.
19
4
 
7
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
точно и ясно, плюс сащ! всичко започна с мирен преврат 2014 организиран от цру. ама тогаз ЕК нямаше нищо против нъл тъй?
18
0
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Ами тъпите мнения трябва да се коригират ! Като е папата та кво ? Не може да е ***/корумпиран/предател?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха пластмасовия чичо защитава нискостебления фашист ! Айляяяяяяяяяяяяяяяяк !
16
7
 
4
 
! Отговори
ssssssssssssssss преди 1 година
До АнонименДруго си е викаш да слушаме Урсула, деметния Джо и Зеления... всяко различно "мнение" бива поправяно - справка Папата
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес само някакви кукли излизат в защита на Путин. На по-млади години си мислех, че щом човек е направил състояние явно има качества, като характер и интелект. С времето осъзнавам, че всъщност богатсвото може да се дължи на много фактори, но много е вероятно да се дължи по-скоро на отрицателни отколкото на положителни качества. Този му се ще да е безсмъртен, но си е простосмъртен с много пари.
14
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дедее , деменцията Бая ти е объркала главата..глей си бунга бунга малолетните мароканки ..плащай си кат поп и се радвай на всеки ден -щот не ти останаха много в календара ...
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К.рвите изпиха мозъка и парите на този ***, затова са такива разсъжденията му
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Странно" как мафиотите по света се защитават един друг ...Берлускони = Бойко Борисов за Италия.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом народа го е подтиквал, сега същия тоя народ да ходи на смърт. Шинели, ботуши и калашников срещу високотехнологично оборудване. Щом до сега "професионалната" ра6истка армия даваше 6 пъти повече жертви, смятайте сега с тея не-оборудваните и не-обучени какво ще се случва. Пушечно месо.
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италия за Путин, Унгария за Путин... Германчугите не иска много да се карат с Путин заради някакви укpистанци... Франсетата им е през оная работа за укритата... Май само наглоcaксите и ФАЩ натискат да има конфликт.
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до9.Определено повечето италиянци подрепят Русия.Като отидеш някой път ще се убедиш.То затова подаде оставка Марио Драги и ще има избори защото им писна да подкрепя Украйна.А това че повечето италианците са русофили е безспорно.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Тръмп,Меркел ,Саркози и Берлускони бяха начело на западният свят,тая ситуация нямаше да я има!
7
1
 
6
 
! Отговори
Дуче преди 1 година
До 4. Нещо доста яко си се объркал. Италианците били русофили - хе-хе-хе.
6
3
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
Хе-хе, глу.пак, видял местни жители на Крим да благодарят на вожда. Освен че винаги могат да изкарат няколко подбрани лица за тази инсценировка, то със сигурност има зомбирани путинисти. И не само в Крим, нали?
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Берлускони, когато е бил евроатлантик, тук разни псерковци не са били родени.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Два ЮНАКА - два дъртака! Старият любовчия е объркал кой кого е подтикнал.Ама когато прекалява със синьо хапче, така става - акъла ти слиза под пъпа!
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая неделя има избори в Италия и се очаква да спечелят неофашистката партия Италиански братя.Наскоро бях в Милано и забелязах как младите италианци подкрепят десните.А Мусолини пак им е нещо като национален герой.Добрата новина е че Италиански братя подрепят Русия като цяло италианците са големи русофили.