ТВ прогноза във Франция за електропреносната мрежа

Призив за ограничаване на потреблението при червен символ
6 окт 2022 12:08, Елка Василева
26
ТВ прогноза във Франция за електропреносната мрежа
Снимка: архив, БГНЕС

В рамките на национален план за пестене на енергия, който ще бъде представен днес, във Франция започва да се излъчва телевизионна прогноза за състоянието на електропреносната мрежа, информира вестник "Льо Паризиен", цитиран от ДПА.

Още по темата
Информация за натоварването на електрическата мрежа ще бъде представяна в телевизионния ефир чрез символи в зелен, жълт и червен цвят.

Зеленият символ означава, че потреблението на електрическа енергия във Франция е балансирано.

Жълтият символ е индикация за известно претоварване на електрическата мрежа.

Червеният символ означава, че може да настъпят "прекъсвания" на доставките на електроенергия, поради което хората ще бъдат призовани да ограничат потреблението на електричество между 08:00 и 12:00 часа, както и между 18:00 и 20:00 ч. Например те ще бъдат помолени да включват своите перални машини или готварски печки по друго време на деня.

Тази програма ще бъде излъчвана след прогнозата за времето. Френското правителство се надява тя да привлече около 80 процента от телевизионната аудитория.  

Информация за натоварването на електрическата мрежа във Франция може да бъде получена и от френския електропреносен оператор Ер Те Е (RTE), който публикува тези данни на своя сайт.  

Управляващите в Париж стартират телевизионната прогноза за състоянието на електроразпределителната мрежа на фона на нарастващите опасения от въвеждането на ограничения при доставката на електрическа енергия.

Франция се подготвя за подобен сценарий, тъй като повече от половината от 56-те й атомни реактора са спрени за ремонт. Страната е силно зависима от доставките на електроенергия, която е генерирана от ядрени мощности.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелена Европа, ще живее или ще се самоубие!?!?
22
0
 
6
 
! Отговори
Аз ще ви кажа преди 1 година
Те са го измислили. Като няма ток, ще сложат лимит на консумацията. Ще сложат ограничител на електромерите и ще го контролират дистанционно в зависимост от наличната мощност. Примерно едно домакинство да не може да дърпа повече от 2KW. А който иска да кара електрическа кола и да я зарежда вкъщи ще трябва да инвестира в собствена соларна централа. Колите отново ще станат лукс достъпен само за богатите. Както е било едно време.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам! Срам! Срам!
20
1
 
6
 
! Отговори
За бога! преди 1 година
За бога, братя, не се топлете!
19
0
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
И тия после ще ми говорят за екология и за преминаване към електрически коли. Те скоро няма да могат да стоплят вода да се окъпят, ама видиш ли щели да преминават към електрически коли. Дето зарядните им са по 10 киловата. Представете си всеки като се прибере от работа и си закачи колата да се зарежда какво ще стане с мрежата.....
18
0
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
МАКРОН СЕ РАЗМИНА НА КОСЪМ И ОЦЕЛЯ , НО ЩЕ БЪДЕ ЗА КРАТКО !!! СЛЕД АНГЛИЯ , ШВЕЦИЯ , ИТАЛИЯ , ДРУГАТА СЕДМИЦА И ДАТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДОЛУ !!!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковид е психо експеримент срещу човечеството. Така пише в конспиративните теории. Всичко върви по план. Важно е да вЕрваме. Не се знае какво ще ни се случи, ако откажем да вЕрваме. Хем имат проблеми с икономиката във връзка с Ковид и във връзка със санкциите, хем имат газ, хем има голямо търсене на ток, поради липсата на газ. Това със светлинките, не може ли да се разиграва със зелени сертификати /вместо купони за ток/.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме още санкции срещу Русия . Докато премръзне и умре последния француз .
15
0
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НАПРЕД ЕВРОПАТА , НАЧЕЛО С УРСУСЪЛА ФОРДОЛАЙНО !!! ГРОБОКОПАЧКАТА !!!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да се пести ток, предлагам да се определят отговорници от всяка улица, които да седят около един телевизор и да чакат сигнал. При подаден сигнал слагат ушанките и почват да си обикалят района с клепало и да сигнализират на гражданите.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То французин да не си! Страшни вицове се получават.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симпатяги, нали знаете как ви окуражават-насърчават че даже подкупват, а скоро и ще ви задължават да си заменяте автомобилите с коли-играчки на батерии? Колко мислите че са електромобилчетата във Франция? Дали има 10%? А като са 80-90% какво правим? Щом отсега няма ток за печките? Усещате ли смраднята? Усещате ли как нещо ви лъжат с електрическите играчки на батерии?
11
0
 
21
 
! Отговори
L. преди 1 година
Да обобщим: Франчолята ще си ВКЛЮЧВАТ телевизорите да видят али системата е натоварена?
10
1
 
2
 
! Отговори
Едно магаре в цвят преди 1 година
червен, ДС шпионин е внедрен, Разбойко върна го успешно...
9
0
 
12
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Това е странно, защото Франция има почти 60 ядрени реактора.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много гадно ще му е на Путин
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Натовеца Това с яденето, ще е малко по-късно. Засега, като видите червенко на ТВ-то ще обличате якетата и ще гасите печката. То имаше такива експерименти описани в учебниците, за лампата и кучето. Като светне лампата, кучето само отива да яде. Иначе - не.
6
0
 
15
 
! Отговори
666 преди 1 година
Ще я оцапаме здравата.....
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е ЦИРК, ако беше комунизъм, щеше да има за всички в изобилие. Не помните май че радиаторите едно време имаха само включено и изключено, не степени да се лигавим.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Viva la КОМУНИЗЪМА