Макрон: Путин да спре войната и да се върне на масата за преговори

Франция ще достави радарни и ПВО системи на Украйна идните седмици
13 окт 2022 08:41, Елка Василева
84
Макрон: Путин да спре войната и да се върне на масата за преговори
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин трябва да се върне на масата за преговори, заяви френският президент Еманюел Макрон в свое изявление, което бе предавано по телевизията и което до голяма степен бе посветено на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
"Путин трябва да спре тази война, да спазва териториалната цялост на Украйна и да се върне на масата за преговори", каза Макрон по телевизия "Франс 2", като увери, че не иска "световна война".

Франция ще достави радарни и противовъздушни системи на Украйна през идните седмици, за да ѝ помогне да се защитава от атаки с дронове, каза още Макрон, цитиран от Ройтерс.

Според източник на агенцията Париж ще предостави на Киев противовъздушни ракети с малък обсег "Кротал", използвани за прехващане на ракети и самолети, които летят на ниска надморска височина.

По-рано в сряда украинското министерство на отбраната публикува социалните мрежи видеоклип, с който приканва Франция да покаже любовта си към страната, като й достави оръжия.

"Не можем да доставим толкова оръжия, колкото искат украинците, защото се налага да си запазим част от тях за защитата на източния ни фланг", каза Макрон пред телевизия "Франс 2".

Той допълни, че Франция си сътрудничи с Дания във връзка с доставката на още шест гаубици "Сезар" на Украйна.

"От началото на конфликта сме доставили 18 гаубици "Сезар", а сега възнамеряваме да доставим още 6", изтъкна френският президент в интервю за "Франс 2".

Беларуският президент Александър Лукашенко ще си има проблеми в собствената си страна, ако вземе по-дейно участие във войната в Украйна, предупреди Еманюел Макрон.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 7. А, те вече почнаха да заекват.
10
1
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
спрете воината русия сащ спрете с това оръжие за украина направете финансоводит къде са траншовете от ес малко ли ни беше пандемията сега и воина всекиден умират млади хора 1812 г нали ходихте до русия не си ли взехте поука
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
с едната ръка дава оръжие а с другата ръка иска мир *** *** прекратите наливането на оръжие за укропите и воината ще свърши укропите трябва да са неутралитет минските договори по ваша вина франция и германия не се състояха не натиснахте укропите а казвахте какво ще в направят а сега плачеш *** долен
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимем преди 1 година
Хахаха,нещо шъ ядете дървото.Протести започнаха,нали макароне розово пони.Оженил се за баба ,да не се знае,че е мека китка.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Французите ще те пазкостят,ще гледаме циркове тази зима
6
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
макарона като иска да говори с един средновековен терорист, само негов проблем ли е? Бой докато почнат да заекват!
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родшшилското банкерче,пак се обажда.Кой беше гарант за минските споразумения,че забравих?Путин,като искаше да преговаря,що не разрешиха на зеленото наркоманче?Или и на теб взе да ти припарва, от протестите във Франция и километричните опашки за гориво?
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска мир Макарона, щото французите стачкуват и го е страх да не го свалят тая зима, щото работата, отива на голяма, рецесия
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При ракетния удар руснаците са унищожили завода произвеждащ рядък тип стомана за френските АЕЦ. Геронтофила май ще стои на тъмно тази зима.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие спрете да пращате оръжия в Украйна. И с кого да преговаря Путин? Със наркомана Зеленски ли , който прави каквото му наредят САЩ и НАТО ?
1
3
 
28
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Жаба. Войната няма да спре, докато давате оръжия.