Зеленски и Дендиас водят разговори в Киев

Гръцкият външен министър отиде на посещение, въпреки руските удари
20 окт 2022 11:28, Йоана Цонева
11
Зеленски и Дендиас водят разговори в Киев
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Никос Дендиас беше приет в сряда от президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщи АНА-МПА. Вчера Дендиас направи посещение в Киев въпреки руските удари срещу града.

По време на срещата Дендиас подчерта, че Гърция продължава да подкрепя безрезервно Украйна и осъжда всеки опит за промяна на границите от силите на ревизионизма, написа самият Дендиас в "Туитър", предаде БТА.

Още по темата
По-рано той разговаря с украинския си колега Дмитро Кулеба, който съобщи на пресконференцията след разговора им, че Гърция е започнала да предава на Украйна бойни машини на пехотата БМП-1 съветско производство.

През септември тази година гръцкото министерство на националната отбрана обяви, че Гърция ще изпрати 40 БМП-1 на Украйна и ще получи в замяна същия брой германски пехотни машини „Мардер“. Във вторник министерството на националната отбрана на Гърция съобщи, че първите шест бойни машини „Мардер“ са пристигнали в Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"20 кинжала да ударят върховната Рада в Киев" _________________________________ Млади момко, нямаш представа каква е чудовищната поразяваща мощ на хиперзвуковия "Кинжал". По-разрушителен е от ядрена бойна глaвa.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През септември тази година гръцкото министерство на националната отбрана обяви, че Гърция ще изпрати 40 БМП-1 на Украйна, за да бъдат утилизирани от съюзните сили с помощта на ефективните руски дронове "Ланцет".
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Дендиас е от етноса на Зеленски.
4
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такова нещо у нас няма как да се случи! Представяте ли си оная безличница или сегашния безличник да направят такова нещо? БРАВО НА ГЪРЦИТЕ! ЕЛЛАДА!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Войнолюбец!", помисли си Рундьо и се почеса зад тила.
2
11
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
...............Гърция ще изпрати 40 БМП-1 на Украйна и ще получи в замяна същия брой германски пехотни машини Мардер............ Мдаа, пък наш Рундю руснака ...... Ай ще му се не види и мръcниka.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеално време 20 кинжала да ударят върховната Рада в Киев.