Макрон недоволства от САЩ

Според него има двоен стандарт
25 окт 2022 21:00, Росен Стойчев
62
Макрон недоволства от САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ демонстрират двоен стандарт в предлагането на природен газ. Това обяви френският държавен глава Еманюел Макрон, съобщи Радио Китай.

Продължава разглеждането на варианти за решаването на енергийния въпрос в Европа.

Още по темата
САЩ навлизат в европейския енергиен пазар, което им носи големи приходи.

"Цената на енергията в американската държава е много по-ниска от тази на други места, защото те са производители. Цената в Европа е с над три пъти по-висока от тази в САЩ", коментира Макрон.

Припомни и за държавните субсидии, които американското правителство отпуска в определени сфери.  За някои индустрии те достигат осемдесет процента.

Припомня се, че в Европа това е забранено, предстоят разговори по темата.

Френският държавен глава определи ситуацията като двоен стандарт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На френския президон му липсва разбирането къде минава границата между политик и дребен хитрец.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"САЩ навлизат в европейския енергиен пазар, което им носи големи приходи." --- Няма какво повече да се каже, това обяснява цялата ситуация в момента.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34 Ми хубаво нека имат , ама нали се плаща .
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31, ами не, цената на газа зависи от продавача. Ако е Модрор *5000% печалба, та ако ще и да е 1 стъпка. Иначе как ще обясниш по-евтиния US газ? И да не забряваме другите 2 трика на кремълските изнудвачи: - 1. Цената винаги е тър. тайна, сакън да не разберат местните с колко са ги преее..; - 2. Ще ми играете по жужарската *** или врътваме крана, това какви договори има.... хахаха на никой в кремъл не му пука.
32
14
 
4
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
От глупост. А и цената преди 50 години беше смешно ниска. $20-30. Сега е времето да се отървем завинаги от руския тумор.
31
2
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
А да, те САЩ с магарета транспортират газа от прерията. САЩ има 190 000 мили газопреносна мрежа. Няма друга държава в света, която дори да си мечтае за такава.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 И пак стигаме до въпроса . Защо ако е толкова евтин втечнения газ , десетки години през Студената война Западна Европа се е снабдявала с газ от Русия . А не от САЩ . Защо Германия / ФРГ/ не си е наблъскала 1000 терминала за втечнен американски газ /дори 5 нямат /, а е взимала от Русия
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 Не е само транспорта . Започваме - нейде из прерията се добива газ . После се транспортира до местата за преработка и втечняване . После се товари на танкери . После лаш - лаш няколко хиляди километра . После стига до пристанището . Айде пак наново - транспортиране към местата за разтечняване , после към някой газопровод и чак тогава стига до адресата си . Всички стъпки са разходи и накрая като се тегли чертата .... При тръбния газ има 2-3 стъпки и затова винаги ще бъде по-евтин
28
1
 
14
 
! Отговори
Микрон преди 1 година
Трай си да не ти гръмнат терминала или газопровода партнйорите от САЩ!
27
1
 
13
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Не става добри роби от французите ей! Все за нещо се оплакват! Британците и немцити повече търпят!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макароне, за демократичната газ трябва да се плаща повече, то и Байдън го каза, но явно не си слушкал.
25
3
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
И колко смяташ, че се оскъпява транспорта на 150 000 м3 втечнен газ от 8000км? $10 на м3? $20? А един м3 втечнен газ, накрая се превръща в около 510-520 м3 след загубите. Разликата спрямо тръбния ще е в порядъка на 0.03-0.05% в абсолютна стойност. Без да смяташ, че тръбния пренос също има цена и транзитни такси. Отделно, че всяка страна поддържа 24/7 огромни екипи за инспекция и поддръжка.
24
2
 
16
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Така е, но нари се сещаш потъне ли Германия ще повлече целия ЕС? Няма спасение..
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсата на икономика у нас ни спасява в тази криза . Някоя кофа за топлоцентралите все ще се намери . Да му мислят германците , че като си тръгнат производителите оттам ....... Лошото е ,че ще закрият и дъщерните производства по наите географски ширини. И това всчико заради интерсите на една шепа хора
22
2
 
13
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Ми цените на газ и нефт скочиха заради санкциите и Русия си пълни джобовете с печалбата! Много ли е трудно да го разбереш??
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 "САЩ и Русия печелят от войната в Европа!" Какво "печели" Просия? :)))) Освен пълното презрение на света плюс сриването на икономиката си, де :))))
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня 14 Наистина ли не проумявате ,че няма как газ транспортиран от 8 000 км , да е по-евтин от тръбен такъв , намиращ се на 2-3 хиляди км . САЩ стриктно се придържат към пазарните взаимоотношения , какви евтини суровини ви се привиждат
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох, че април месец Русия и Украйна почти стигнали да споразумение. Украйна се отказва от Нато, а Русия си изтегля, но се появил Б.Джонсън в Киев и казал на Зиленски, че Западът не е готов да приключи войната! О Боже!
18
2
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Защо да плащам в България, като не развивам нищо тук? Харча си спечелените от САЩ пари в България. Какво не ти харесва? Глупав ли си? И защо реши, че съм ИТ? Търговец съм. Асемблирам в Индия и продавам в САЩ. Вече 8 години съм на US пазара.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и Русия печелят от войната в Европа! ЕС потъва..или да ти пораснат топки Микрон и да сложиш вето но санкциити! Или си трай като един добър роб!