Рекордно високи температури в Европа, а в САЩ падна сняг

В Севиля бе 35,2 градуса
31 окт 2022 09:32, Нели Христова
21
Рекордно високи температури в Европа, а в САЩ падна сняг
Снимка: БГНЕС

През изминалата седмица западно от Британските острови остана обширна зона с ниско налягане. Югозападните ветрове, свързани с тази система, са транспортирали въздух от северозападна Африка към западна и централна Европа.

Резултатът от тази адвекция са аномално високи температури в големи части на Европа – по-специално във Франция и Испания, където температурите скочиха с до над 10C над нормалното. Максималните температури значително надхвърлиха 30C в части от Испания в четвъртък, като 35,2C бяха измерени в Morón de la Frontera, югоизточно от Севиля.

Части от западната половина на САЩ рано усетиха зимата тази седмица. Мощен студен фронт се насочи на юг през северните Скалистите планини и околните региони на 22 октомври, довеждайки топлите условия от средата на октомври до внезапен край. Температурите се сринаха, а на места падна и сняг.

Северна Юта беше особено засегната, като максималните температури в Солт Лейк Сити паднаха от 25C на 21 октомври до 7C два дни по-късно. Приключенски настроените скиори трябваше можеха да се порадват на малко адренали в началото на сезона в планините на изток от долината Солт Лейк, с 26 инча сняг, който падна в курорта Алта във фронта на Уасач.

Долините в региона не бяха пощадени от значителни снеговалежи. Въпреки постоянната суша и прекомерното използване на водосбора, оставяйки Голямото солено езеро на рекордно ниски нива, аномално топлите температури на водата, комбинирани със студената атмосфера, генерират активни ивици от сняг. Една такава група донесе до седем инча сняг на дъното на долината в район от Stansbury Park до Tooele, западно от Солт Лейк Сити.

Междувременно тропическа депресия, известна като 26W, се разви на запад от островите Яп в западната част на Тихия океан на 26 октомври, проследявайки се в посока запад-северозапад. Интензификацията първоначално беше бавна поради негостоприемната горна тропосфера. Въпреки това условията започват да се подобряват на 27 октомври. Очаква се бурята, наречена Nalgae от японската метеорологична агенция, да се засили, преди да достигне сушата на 29 октомври във Филипините, източно от Манила. Понастоящем се очакват максимални устойчиви ветрове от 85 мили в час на сушата. Системата ще продължи в Южнокитайско море следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Неграмотен преди 1 година
С този copy/paste текст нищо не се разбира.Нивото пада със всеки изминат ден!
20
0
 
1
 
! Отговори
Хелоуин преди 1 година
Това колаж от снимки на бивш премиер ли са на полето?
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яко бачка ХААРП-а, да симулират глобялно затопляне по-бързичко, че 100-200 години, кой ще го чака.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унищожавате планетката!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засега Путин е пуснал сняг само над САЩ.
16
4
 
2
 
! Отговори
Sommer Man преди 1 година
А лятото ям сладолед и пия безалкохолно цял ден и нищо, нито настивам, нито гърло ме боли... За това есента и зимата са отвратителни сезони мрачни, гадни, студени и потискащи...
15
4
 
1
 
! Отговори
Sommer Man преди 1 година
Есента и зимата са отвратителни сезони... Искам времето да е в температурните норми на средата на пролетта и лятото! Би било идеално време! Тук там някой дъждец за разхлаждане... Аз съм ЗА затоплянето на климата! Горещото е по-добре от студеното! И още не е почнал същинския студ, а аз вече съм болен... Пих ония ден малко студено безалкохолно и на другия ден ме почна гърлото... Болки в гърлото два дена, сега съм хремав и имам лека температура... Аман вече всяка есен и зима едно и също...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некой пак си играе с ХАРПа
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей тия хамерикански вече манипулират и климата на земята
12
0
 
1
 
! Отговори
трол-ферма на изгрев преди 1 година
добро фото!
11
0
 
1
 
! Отговори
Ето къде! преди 1 година
Ето къде се развива ***-фермерството!
10
1
 
4
 
! Отговори
Фин преди 1 година
Гугъл преводач е много чаровен
9
1
 
5
 
! Отговори
Подкрепа за У-руина преди 1 година
Ето една истинска и цветово ориентирана задокенска подкрепа за У-руина!
8
2
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 1 година
ЗА първи път блок подаване на вода бе засечен у нас в годината когато принудиха милиони водачи да облъчват тежко трудно лечимо биосферата с включени фарове денем и с налепени дигитално холограмни оръжия на предни стъкла.Пламнаха над 38000 пожара по данни на медиите. Природата успя да достави вода за сняг и дъжд по южния маршут от Атлантика до Урал на 26 януари следващата година..
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека им е.Направиха така,че ЕС да въведе безумни санкции,за да е на студено и тъмно.Няма да стане!Във Франция и Испания също като нас се молят на Господ за хубаво време.
6
0
 
3
 
! Отговори
Краваристан преди 1 година
Снимката - винаги съм знаел че тамношните - експортитрани по цял свят 'идеи' се култивират на бостана!
5
0
 
1
 
! Отговори
Краваристан преди 1 година
Снимката - винаги съм знаел че тамношните - експортитрани по цял свят 'идеи' се култивират на бостана!
4
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 1 година
През 2021 - 2022 бяха засечени нови нагло вредни анти биосферни и анти климатични оръжия блокирали нормалното подаване на водни маси над Европа.. Облъчвани активно бяха Атлантическите крайбрежия на Франция,Испания,Португалия и западна Африка. Природата август успя с бури да достави вода по северния път северно от Алпите през Великобритания..Експерти да открият оръжията облъчват яко..Рязко са увеличени облъчванията на ледниците вкл Алпи и Арктика.. Вижте данни от НАСА>
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Което показва, че климатът си е просто изменчив и трудно предсказуем, ама дай да надигнем вой колко лош е човекът.
2
0
 
6
 
! Отговори
или руските хакери! преди 1 година
*** са виновни! Чакаха краварите да прехвърлят газта и насметоха времето ;)