Заради войната: Дезинформацията и омразата към евреите "процъфтяват"

Еврейските общности в Европа са дълбоко засегнати
3 ное 2022 13:25, Нели Христова
45
Заради войната: Дезинформацията и омразата към евреите "процъфтяват"
Снимка: БГНЕС

Дезинформацията и омразата към евреите "процъфтяват" в интернет, откакто Русия нахлу в Украйна, засилвайки тенденция, вече отключен от коронавирусната пандемия. Това показва публикуван европейски доклад, цитиран от Франс прес, пише БТА.

"Коронавирусната епидемия и агресията на Русия срещу Украйна подхраниха още повече антисемитизма, който остава тежък проблем", посочва Майкъл О'Флахърти, ръководител на Агенцията на ЕС за основните права (FRA).

Според докладът през юни ЕС е разгледал последиците от руската инвазия в Украйна.

"Рисковете, свързани с лъжливи свидетелства, подхранват антисемитизма", докато Русия оправдава войната си, "използвайки неправомерно термини като "нацисти", когато говори за правителството на Украйна, отбелязва Агенцията за основните права.

"Еврейските общности в Европа" са били "дълбоко засегнати" от омразата, изразявана онлайн, в контекста на руското нашествие и епидемията, продължава тя.

Организацията със седалище във Виена смята, че регистрирането на антисемитските инциденти все още е на скромно равнище в цяла Европа, където събирането на данни варира според страните.

Някои от тях, като Унгария и Португалия, не водят никаква официална статистика, което прави невъзможни сравненията между всичките 27 членки на общността.

В Австрия и Финландия например повечето регистрирани инциденти са станали в интернет.

През 2021 г. Брюксел за пръв път представи стратегия за борба с антисемитизма. Според Агенцията на за основните права през 2024 г. и 2029 г. Европейската комисия ще публикува доклади за прилагането й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
Татуировките на азовци казват всичко.Повече от всякакви измислени НПО- та и организационни.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
неправомерно друг път, тия в укрия са си доказани нацисти
32
3
 
5
 
! Отговори
муспи преди 1 година
До 42."Всички евреи ли са банкери..." - Не, но всички банки са тяхни. Това прави всички гешефти да са тяхни, за да се владее света. Например - унищожаването на изкуството, геноцида на бялата раса или пък закриването на България - но това е тема за специално удоволствие. - Да, агонията на евреите доставя удоволствие на хората.
31
0
 
3
 
! Отговори
Сатанаил преди 1 година
Яхве и аз сме едно! Черният "ангел" с когото се борил Авраам кой мислите че беше?!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това трябва да се въведе нов данък, минимум 10% от дохода на всеки модерен европеец, да отива във фонд "И а съм еврей". Тези пари ще помогнат на борбата с глада в света, ще заличат широкоразпространеното бездомничество сред евреите, ще спасят кораловите рифове от глобалното затопляне, ще спомогнат за предотвратяване на сблъсък на Земята с астероид, ще забавят и дори спрат налълно топенето на ледниците и ще подпомогнат фермите за буболечки и за цялостното опазване на планетата.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да започнем с това, чий е Крим? Украински! Ето ви дезинформация No 1.
28
0
 
11
 
! Отговори
Марта преди 1 година
Смешно заглавие.Тези,които печелят от войни и кризи са банковите корпорации.Всички евреи ли са банкери,че тиражирате антисемитизъм?
27
1
 
20
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Как атисемитизъм, след като всички медии са еврейкки и интернет не изостава. От друга страна, евреите в момента избиват толкоз семити, колкото Хитлер не е и сънувал. И най важното, - злодейството им е напечатано на лицата и нищо не може да го скрие. Това е нашето проклятие, то не може от дявола им Яхве да се обърне към нас, защото проклинаме - проклети да сте защото сте проклети! Нека дявола го обърне срещу Този дето ги е проклел...Хахахааа!
26
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото Зеленски е еврейн, а Кремъл финансира повечето нео-фашистск и популистски организации в ЕС. Използват каналите си за пропаганда.
25
1
 
12
 
! Отговори
999 преди 1 година
Антисемитизъм и антиционизъм са две различни неща.Най-унищожителните критики на ционизма са дело на евреи.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мислех че евреите имат нещо общо с пандемията, ама щом сами бягат.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще Ви кажат, че са бити, но няма да Ви кажат защо.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие знаете ли какво се включва в групата на семитите? Включват се и арабите. Какъв антисемитизъм? От цялата семитска група евреите са една малка точка.
21
0
 
7
 
! Отговори
Кание Уест е Прав преди 1 година
вече Съмнение - няма!
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всеки народ има и добри и лоши, човекът е човек, независимо от раса, религия и цвят и иска да живее! Не слагайте хората под един знаменател, много е грозно, в кой век живеем!
19
15
 
5
 
! Отговори
ре преди 1 година
Един приятел наскоро, който е в сектата *** ми обясняваше как бил 100% сигурен че нямало холокост и никога Германия не е варяла никакви евреи и тва била една голяма конспирация.... *** - все по-близко до ***
18
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ви прави впечатление, май-гнусната омраза срещу евреите лансират хибридните проксита на кремълските фашисти!
17
4
 
12
 
! Отговори
Подмазвачи, преди 1 година
В тази история евреите с лопата да ги ринеш: Песков, Путин, Кулеба, Зеленски,... рядко се намира някой, който да няма право на израелско гражданство. А виж нацизъм и антисемитизъм са едно и също само ако се погледне от Германия. Иначе еврейския нацизъм например си се нарича семитизъм. Каталунския се нарича каталонизъм. И пр. и пр. И да, ако продължава Зеленски да се пъчи като най-евреин даже и пред Байдън, и ами нищо чудно и евреите да го намразят.
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евреите кой да ги мрази? Но всички нормални мразим западните едногласни духaчи.
15
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е в колапс, вкеки момент ще падне в гроба. Най-големите антисемити са руснаците. Първите антисемитски закони от които се е учил Хитлер са произведение на т.н. граф Игнатиев особено тачен незнайно защо от българското русофилство. Сега когато империята им е в агония руската пропаганда излива цялата си злоба върху всички които са срещу руската агресия.