Качински: Полякините нямат достатъчно деца, защото пият прекалено много

Лидерът на управляващата партия се оплака от ниска раждаемост
Обновена: 7 ное 2022 09:34 | 7 ное 2022 07:51, Елка Василева
68
Качински: Полякините нямат достатъчно деца, защото пият прекалено много
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на управляващата консервативна националистическа партия в Полша Ярослав Качински се оплака през уикенда от ниската раждаемост в страната, която според него се дължи на прекомерната консумация на алкохол от младите жени, с което предизвика лавина от критики от опозиция и независими медии, съобщи Франс прес.

В събота Качински изрази мнението, че за демографската ситуация в страната са отговорни различни фактори, включително "определено отношение на хората и особено на дамите". "Ако се запази ситуацията, при която до 25-годишна възраст младите жени пият колкото мъжете на същата възраст, няма да има деца. Не забравяйте, че мъжът, за да стане алкохолик, трябва да превиши мярката средно в продължение на двадесет години, а една жена само за две години", каза той.

Качински уточни, че е получил тази информация от лекар, който му казал, че "е успял да излекува от алкохолизъм една трета от пациентите си от мъжки пол, но нито една от жените".

Политикът подчерта, че не е привърженик на това жените да имат деца в много ранна възраст, защото "жената трябва да узрее, за да бъде майка". "Но ако до 25-годишна възраст тя пие много - тук малко се шегувам - това не вещае нищо добро в тази област".

Качински обикаля полските провинции, за да мобилизира поддръжниците на своята партия "Право и справедливост" за парламентарните избори през 2023 година. Той подхвана темата за раждаемостта и вчера.

"В събота казах, че младите жени се състезават с мъжете по консумация на алкохол. Обективно погледнато, това е вредно. И един честен политик, ако бъде информиран за това, трябва да говори за това, защото това е вредно", каза Качински.

Според Централната статистическа служба раждаемостта в Полша намалява от няколко години. ПиС, която е на власт от 2015 г., се опита да промени това, като създаде надбавка от над сто евро за второ и всяко следващо дете.

Феминистките кръгове и опозицията смятат, че засилването на законовите разпоредби, които ограничават абортите, включително в случаи на малформация на ембриона, може да е насърчило някои жени да избягват забременяване.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
10
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 1 година
Капиталистическо е да си егоист и индивидуалист, скоро никой няма да се жени и има деца.
31
3
 
10
 
! Отговори
Безспорната истина: преди 1 година
До 40По-добре тор отколкото на този свят да се появи човек на който не е искано съгласието за това и който в по-голямата част от живота си да се мъчи!
30
8
 
9
 
! Отговори
Споделям преди 1 година
До Безспорната истина:----А тарикатите живейте само за себе си. И какво ще остане от Вас накрая освен тор?
29
19
 
18
 
! Отговори
Безспорната истина: преди 1 година
Само 6алъците се размножават в тоя сбъркан свят и ши6ан живот...
28
2
 
7
 
! Отговори
Искам... преди 1 година
...само да кажа, че някои злобари редовно ни хранят, че сме назад от другите по разни показатели. А то-полякините много пият, румънките неграмотни, чехкините много хойкат и т.н. Излиза, че нашите девойки-сериозно-са най-стока. Начи, да си мерим приказките, когато коментираме нашего брата. Колкото до полякините конкретно, бяха ми две момичета приятелки на щерките на гости. Сипах ракията и докато жената донесе таратора от кухнята, те без "наздраве" и чукване люхнаха по 50. Таратор лапат без пиене.
27
5
 
14
 
! Отговори
Споделям преди 1 година
И нашите са така. Освен че пият искат и да се правят на мъже. А фурните им пекат от рано и реотаните прегарят рано. После защо няма обяд. Ами безплатен такъв няма фурната пекла пекла и прегоряла. После държавата да дава пари за храна от външен източник. Ами има си природни закони които когато се нарушат се объркват нещата.
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полякините са много темпераменти жени .алкохола не вярвам да им пречи!
25
11
 
22
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Жените и въобще да не пият алкохол, ако мъжете им пият много алкохол, пак ще има проблеми с раждаемостта. Доста сексистко изказване на Ярослав Качински.
24
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То полякиня е професия,бе хора не знаете ли това
23
9
 
20
 
! Отговори
Инкубатор преди 1 година
По принцип алкохола помага за правенето на деца, полякините са симпатяги, така че коя трезва полякиня ще се хване с традиционният впиянчен поляк?
22
7
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Правителствата в ЕС избраха и узакониха. С прериотет са тези с многоцветните знамена, украинските, всички който не са от ЕС и тези който не са християни. Какво трябва да се пише, говори и т.н. Ние сме демоде, стара работа, извън употреба, не сме тренд. Излизаме от филма.
21
7
 
24
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Радикалното християнство е като радикалният ислям. Едно към едно. И в Турция Ердо така крещи по митингите: Правете минимум по три. Ама неговите имат фабрики за дронове, а не тези по площадите са по светофарите с препарат за автостъкла. Иначе правенето лесно. Така и този дядо. Той нали няма да ги гледа.
20
0
 
7
 
! Отговори
Някой към 3 преди 1 година
Абсолютно точно изказване.
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е точно така. Полякините пият, за да разпускат и се забавляват, и то през уйкенда, а не че имат някакви екзистенциални проблеми като българката. Те са по-скоро близки до англичаните като тип алкохолизъм, а не до руснаците.
18
5
 
22
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Всичко в шибаният живот е излъгано. Никога не можеш да сравниш простите хора дето се развъждат за спорта и хората който имат образование и работят да издържат онези дето се развъждат безразборно. Исках три. От стрес, нездравословен живот като лесно да си запазиш физическото и психическото здраве за съвременните образовани жени няма. Така, че едно. През другото време от горепосочените хубави неща и работа не може повече. Онези другите нека раждат нали им подарявате наготово всичко.
17
9
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Мнение на голобрад мушморок от Гугъл поколението!
16
10
 
30
 
! Отговори
Роза преди 1 година
И руснаците,и поляците са си пиянки!Това им е наследство от някогашните казашки времена.Но, разбира се както във всички страни,най-много пият простите хора,които нямат други интереси!Никога няма да разберат,че пиенето не оправя проблемите ,а ги задълбочава!
15
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те поне раждат!! Българките и това не правят. Ако тук пред някаква га:-ньовка не докажеш че си минимум милионер няма дори да те погледне камо ли да ти роди дете
14
3
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Умрели са ти мозъчните клетки,мишок!!!
13
12
 
30
 
! Отговори
Иншаллах преди 1 година
Истината боли и това важи за всички бели държави. Мъжете и жените пушат, пият и се дрогират от гимназисти. Жените правят и по няколко аборта. Като станат на 40, искат семейство и деца. С триста зора правят ЕДНО болнаво бебе чрез инвитро. После се оплакват, че системата ги убивала. Затова Европа ще стане ислямска.