Сана Марин: Европа да внимава с Китай

Тя смята, че има голяма зависимост към китайското производство
17 ное 2022 16:30, Росен Стойчев
58
Сана Марин: Европа да внимава с Китай
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа трябва да внимава със своята зависимост към Китай.

Още по темата
Това коментира премиерът на Финландия Сана Марин, съобщи Гардиън.

Тя призна, че Европа има доста зависимости, когато става дума за Китай.

Финландският премиер визира вноса на полупороводници. Марин настоява Европа да вземе своите поуки от станалото с руската енергия.

Тя смята, че е важно европейските държави да работят за гарантирането на производството на подобно оборудване. Призова Европа да инвестира повече в собствената си индустрия.

Финландия е една от страните, които се застъпват за разработването на повече иновации. Това трябва да гарантира стабилност.

Марин вижда в това стабилна европейска икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво де тя като е за иновациите да зарязва политиката и да ходи да прави иновации!
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е ясна зависима от краварника.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите я заснеха в компроментиращи ситуации и сега ще им е верна до гроб, само да не пуснат и останалото - стил букаки!
18
1
 
5
 
! Отговори
И Сана преди 1 година
има зависимости от партита, алкохол, мъже и други хубави преживявания, ама не внимава и не взима поуки от излагациите си. Пък тръгнала да предупреждава Европа...
17
2
 
10
 
! Отговори
да внимава преди 1 година
Сана да внимава да не я сбарам у ъгъло
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да си зависим от Китай и Русия, отколкото от САЩ, които с ненадеждни партньори.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите и направиха записи на оргиите, пуснаха 10% и тая взе да ги слави като богове!
14
0
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Точно така е. Горчи и нещо. Ама по тая логика трябва да говоир и за зависимост от САЩ понеже първия пирон в кофчега на Нокия го заби Апъл, а накрая не знам дали някаква Американска компания пак не ги купиха и разкостиха. Китай няма никакво отношение по въпроса. Ама Сана Марин за зависимостта от САЩ нищо не казва, щото нали Финландия в НАТО се гласи да влиза. Не може такива полит некоректни неща да се говорят.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си ликвидирал собственото си роизводство с левичарски политики си зависим от друг.
12
2
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Вижда ли ли сте красива жена да е умна?или изобщо умна жена?Ами на това не е тя!Продаден *** на бургерите
11
2
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Чакай ся, хората ти казаха, че не е проблем да ходиш по партита и да денсиш с гееве. Не са казали, че можеш да даваш акъл. Знай си мястото в целия този театър.
10
3
 
8
 
! Отговори
Санкции срещу Китай! преди 1 година
Още вчера да се санкционира!... стига глупости, Санна! Вместо Европа да внимава, вземи ти да си по-внимателна с наркотиците, алкохола и случайни сексуални контакти. Като минимум, не е добър имидж - учи се от Украйна.
9
3
 
5
 
! Отговори
Сана Марин преди 1 година
да си признае очевидноте факти. Европа отстъпва в интелектуално и организационно отношение на Китай. Когато имаш с пъти повече инженери и си по организиран, останалите щат не щат зависят от теб. Така че , Европа ще зависи от Китай независимо дали иска или не. Такива да обстоятелствата. Като не и гаресва на Сана да се посвети на пещерен живот, близо до природата.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради измислените ви зелени сделки в Европа ще се произвежда едно голямо нищо.
7
0
 
13
 
! Отговори
И преди 1 година
Ние имахме завод за полупроводници. Няма го от 1996 година. Сетете се крадци-демократи, защо го няма. Нишо иновативно за износ не е направено в Бг от 1989 насам. Ама нищо. Сега Бг щеше да изнася тези полупроводници. Но, тук дървени философи все са зад "демократични" партии. *** народ, слаба държава.
6
0
 
7
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 1 година
Санчето станало говорителка и тя на биг босовете.Така хем не разсърдват директно китайския брат, хем подгряват населението за промените...И за награда - женски купончета...ама следващият път ще съберат телефоните на входа :)
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да зависимисме от тях в Европа след последните санкции, вече нищо не може да се произвежда, защото е неконкурентноспособно.
4
1
 
20
 
! Отговори
Разбирам я жената преди 1 година
Нокиа беше тотален хегемон и в някакъв момент буквално беше половината от Финландската пазарна капитализация. Но Хуауей и други Китайски компании изскочиха с 5джи и в момента те държат и патентите. Нокиа е в девета глуха. Та Финландците ако искат 5джи и разни други глезотии ще трябва да цакат пари на Китай. Това не е зависимост госпожице Марин, това е закономвено развитие на нещата заради по-слаб интелект. Така че, трайте си.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да разработва, ама както се видя покрай госпожата в Европа предпочитат да си смръкнат малко и да се впуснат в купона ... пък после изяви в Туитъра. Не им се занимава с иновации. Това математики инженерни работи, ууу много мъчно бе един път се живей.
2
3
 
17
 
! Отговори
Тая па преди 1 година
Не Китай ни гръмна газопровода. И не Китай предизвика тази война. Сега Финландия като влезне в Нато и като ти извият ръцете за договори за Ф16 и други железарии за милиарди, ще видиш ти що е зависимост.