Британски ресторанти фалират по-бързо сега, отколкото при COVID-19

Причина - растящи цени на тока, липса на персонал, спад на резервации
21 ное 2022 16:14, Анисия Иванова
28
Британски ресторанти фалират по-бързо сега, отколкото при COVID-19
Снимка: Pixabay

Британски ресторанти фалират с по-бързи темпове, отколкото по време кризата с  пандемията от COVID-19 в резултат на "отровната комбинация" от растящи енергийни цени, недостиг на персонал и силен спад на резервациите, показва ново проучване.

Затварянето на заведения в ресторантьорския сектор се е увеличило с 60% с регистрираните 1567 фалита за периода 2021-2022 година. В предходния годишен период фалитите са били 984. Това показват данни на консултантската компания Mazars.

Рязък скок на ресторантните, обявили несъстоятелност, се наблюдава особено през последното тримесечие. Ребека Дакър от Mazars заяви, че повечето ресторантьори никога преди това не са се сблъсквали с комбинацията от растящи разходи, недостиг на персонал и намаляващо търсене.

Лобистки групи в бранша като Асоциацията на британската бира и пъбове правят мрачната прогноза, че през първите месеци на 2023 трета година повече от една трета от ресторантьорския и хотелиерския  бизнес ще се срине, съобщи БНР. След като индустрията отбеляза известно възраждане това лято след поредицата от принудителни затваряния по време на пандемията от Ковид-19, ресторантите сега се борят с растящата инфлация, която не само увеличи разходите за енергия, храни и напитки, но изпразни и джобовете на клиентите, които се въздържат да ходят по заведения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Douser преди 1 година
warnings about 'RED KILLER SYNDROM'През Октомври 2018 обявих карантина срещу генномодифициращ терор довел до заразяване с RED KILLER SYNDROM.. НАправих проверки в поликлиники,болници ,стоматологии нямаше болни ,нямаше починали.. Имаше много с ясно видими зачервявания на лицата заради преболедуване на този вид диверсионни увреждания.В Кръчмите по главната в КЕнтърбъри през 2019 обаче видяхме пълни чаши с МУТАФИЦИРАНИ Мутанти .Експерти да ги огледат на камери ..виждат се ясно в Чаши с Бира..
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами парламента много наводнява укропите с оръжие пари за народа нема и нема да има а това означава че риши сунар и тои ще си иде.немогат да разберат че народа ги държи те пак наливат оръжие за укронацистите евала на путин накара да разберат че сащ се интересува само сащ
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честит Brexit!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доло Мотафчиски, доло доло!
15
5
 
0
 
! Отговори
15 преди 1 година
Абе я се научи къде се слагат ,, , запетаите и точките . Пък после коментирай останалите хора .
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те затова пришки им излязоха на устите , какви ли не ВУДУ магии въртяха с надеждицата че Путин скоро ще умре , ама той не мисли така и сега ще стане : " Който се смее последен - Най-добре се смее " ! Да не почнат да работят и за Рубли скоро ?!
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ewr 12 - Освен че ниска и слаба си и доста глупавка ( да си знаеш) ! Нали уж изкарваш големите пари , пък още търсиш да се наядеш за 10 лв. - Това време СВЪРШИ , а и не е проблема колко изкарваш , а че скоро няма да има ресторант къде да отидеш ! Хората НЕ "злобеят" както на теб ти е "ясно" , а им ПИСНА да слушат как на всяка цена трябва да се събори Русия и Путин , а да го изкарват на гражданите си през носа - Разбра ли "умнице" ! Англия се дърви всеки ден ама фалират фирми именно в Англия !
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така йе, като си нямат Алибегоглу да ходи като глуха ку.чка да иска помощи.
11
10
 
3
 
! Отговори
ewr преди 1 година
Абе пак не е ясно що злобеят коментиращите тука, всъщност ясно е, те друго не могат. А иначе по темата, изкарвам добри пари и мога да си позволя ресторанти, без да се притеснявам. Въпреки това в последно време ми прави впечатление, че не мога да седна и да се нахраня с една чаша вино за по-малко от 40 лв. И това при положение, че съм ниска, слаба жена, която се наяжда много лесно. Еми съжалявам, но и аз си намалих ресторантите. То дори не е до възможности да си платиш, просто се усеща нередно.
10
0
 
6
 
! Отговори
Нямат пари преди 1 година
Четох че феновете им давали по 10 000 паунда на Катар, за да гледали световното на живо. Е при тези цени трябва да свият домашните разходи и не им остават пари да ходят на ресторант.
9
0
 
15
 
! Отговори
Ришито се надяваше преди 1 година
На Г20 Сунак се надяваше като малко момченце да се срещне със Си. И той нареден до всички там, с леко влажни очи и стаено желание. Си се срещна с всички, но със Сунак Китай канселира срещата в последния момент. Медиите на острова се чудиха как да извъртят нещата. Било заради ракетата в Полша. Хахаха А може би е заради това че на тоя му беше голяма устатата до онзи ден. Китай бил враг номер едно, не знам си кво си. Като е така, стой си на острова мойто момче. И си гний.27734
8
1
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ИЗПРАТЕТЕ ИНДИЙСКИЯ ПРЕМИЕР ОТНОВО В КИЕВ , СЪБИРАЙТЕ ЛИРИЧКИ ЗА ЗЕЛЬО , ИЗЛЕЗТЕ НА ПРОТЕСТИ ЗА ОЩЕ САНКЦИИ !!! МАЛКО УМИЕТО НЯМА ГРАНИЦИ , НАТООВЧИЦИ !!!
7
0
 
13
 
! Отговори
морски преди 1 година
Тук тарикати ипотекираха имотите си, за да станат ресторантьори. Помещенията ги наеха за години напред (5 напр.), като получиха добра отстъпка при плащането.Нормално е и те може да фалират, обаче. Напудрената закусвалня я пробутват за гурме ресторант, сложили гордо надпис "BEST" отпред. Айде нЕма нужда!
6
1
 
22
 
! Отговори
345 преди 1 година
Най сетне една добра новина ..
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето наглобритански ресторантьори никога преди това не са се сблъсквали с комбинацията от растящи разходи, недостиг на персонал и намаляващо търсене. Той Сунаката да прескача по-често до Киев да се прегръща със Зе-клоуна и да обменя опит.
4
0
 
36
 
! Отговори
Рошалка преди 1 година
В България ги очаква същото. Пълно е с дупки, които предлагат скапана храна, ниско обслужване и високи цени. Поне 50% ще хлопнат врати до година.
3
0
 
24
 
! Отговори
Наказаният Путин преди 1 година
Аз съм сломен и покрусен от тези новини :(
2
1
 
27
 
! Отговори
Ррр преди 1 година
Ко значи един ресторант да фалира? Готвачът си взима тенджерите, сервитьорите не идват на работа, а чорбаджията освобождава помещението.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специално за ресторантите не ми пука, те така се бяха заляли, че фалита ще им дойде добре. Дано и тук да стане.