Съставки:
- 3 яйца
- 300 г настърган пармезан
- сол, ако е необходимо
- черен пипер на вкус
- 40 г галета
- олио за пържене
- брашно за овалване
Приготвяне:
- В купа разбийте яйцата.
- Към тях добавете настърганото сирене, солта и пипера и разбъркайте добре.
- След това сложете галетата и отново разбъркайте.
- От получената смес се оформят топчета с приблизителен размер на орех.
- Овалват се в брашно и се пържат в горещо олио до златистокафяво.
- След това ги сложете върху кухненска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.
- Сервирайте с любимите ви сосове.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.