Арестуваха 25 души в Германия, планирали държавен преврат

Те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага
7 дек 2022 10:30, Нели Христова
95
Арестуваха 25 души в Германия, планирали държавен преврат
Снимка: БГНЕС

Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в жилищата на заподозрени лица, арестува 25 души и започна масови претърсвания, съобщи Тагесшау.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г.

Твърди се, че, наред с други неща, те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, и да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на "превземането" вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна: "По своя обхват тя надхвърля всички измерения."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Терористите в германия стоят в бундестага и бнд. Единствената европейска държава, извършила атентат през 21 век срещу цивилни в Европа е германия. Факт.
31
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ако е вярно значи все пак има надежда за Европа. Щом са планирали значи ще го направят рано или късно. Революциите не могат да бъдат спрени. Могат само да бъдат забавени временно.
30
1
 
12
 
! Отговори
Значи си требе! преди 1 година
"щурмуват сградата на Райхстага" - национал-социализма трябва да се свали! И да се върне обратно Бундестага и републиката!
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАЙХстага? Искат да свалят фюрера на нацистка Германия от власт?
28
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега като отиде човек в Германия се чуди в Германия ли е, или в Пакистан.
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Райхстаг е имало по времето на Фюрера, сега е Бундестаг !
26
9
 
38
 
! Отговори
Несериозно е! преди 1 година
Във Украйна за преврат похарчиха $5 милярда; повече от десет години и стотици политици! Обаче какъв резултат гледаме сега - пълна разруха на държавата и укропитеци със изгладени мозъчни гънки!
25
16
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До До 11 27 Искаш да кажеш че Путин подражава на Хитлер...Има такова нещо. Едно към едно.
24
6
 
10
 
! Отговори
P.S. 41 преди 1 година
До 37, всъщност, споменатите от теб президенти, собственици на корпорации и пр., трябва със зъби и нокти да бранят "Стария световен ред", тъй като при него те са много добре, а "Нов световен ред" би означавал някой да им отнеме властта и привилегиите... Ама откъде ли конспиратор с коеф. на интелигентност под 30, ще може да разбере такива неща
23
6
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
75 години окупация от сащ спиране на сев поток2 покана към близкия изтокда живее и работи в германия не повече от 17 градуса в дома и куп още прос-то-тии16 години меркел на власт в коалиция с кого ли не и сега преврат ами оръжието за украина къде е тукановината
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37, ахам, добре конспираторе, значи президентите на САЩ, собствениците на големи корпорации, Си Дзинпин и Путин всички са в един отбор, така ли? И все пак - за какво им е "Новия световен ред", като при "Стария" пак те държат властта, живеят супер охолно и презадоволено??? Въпрос с повишена трудност за всеки конспиратор... А това с бустерите се изтърка, защото с тия бустери никакъв "Нов световен ред" не дойде, колкото и да го чакахме...
21
1
 
18
 
! Отговори
Х417 преди 1 година
Пуснете веднага тези "борци за свобода".............хахахахах, къде си бе сорос, аре чекаме те да се "изкажеш"..........
20
2
 
15
 
! Отговори
Не се повтаря нищо преди 1 година
Адолф Хитлер още от вратата на затвора германските надзиратели го посрещат с думите:-НЬОЙ,АНТАНТАТА,ЕВРЕИТЕ са виновни че такъв честен и достоен човек като тебе Адолф Хитлер ще лежи в затвора"..................там и написва "Моята борба"
19
15
 
5
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
Най-вероятно ще се окажат изменици от проруската АзГ. По принцип някога за такива са се издавали смъртни присъди...
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тия покриват ли критериите за ШЕНГЕН?
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кратуната, не думай конспираторе! Айде да идва тоя прословут "нов световен ред" че вие конспираторите от кога го обещавате, а той все не идва и не идва... А между другото - по какво ще се различава от "стария световен ред"???
16
4
 
13
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Щом стават такива страшни неща, съгласни сме да стоим на студено и без ток!
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На хората им писна от либерастия, от хаоса и простотията която налагат силово модерните комунисти.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята се повтаря и лошото е, че рядко (и за кратко) се извличат поуки от нея. Човек повече се води от собствения си опит отколкото от опита на предишните поколения.Ако новината е истина - представяте ли си един нов xитлер, точно в този момент в най-силната държава от ЕС? Гостод мъдрост да ни дава!
13
1
 
5
 
! Отговори
Преводача преди 1 година
Верно било........накрая германските ченгета даже им подарили учебници по немски език