Четирима задаржани в ЕП заради корупция, свързана с Катар

Сред тях е и зам.председателката Ева Кайли
11 дек 2022 17:50, Нели Христова
62
Четирима задаржани в ЕП заради корупция, свързана с Катар
Снимка: БГНЕС

На зам.-председателката на Европейския парламент Ева Кайли и още трима души днес са повдигнати обвинения и са задържани под стража в Белгия в рамките на разследването на корупция, свързана с Катар в институцията на ЕС, предаде Франс прес като се позова на съдебен източник.

Федералната прокуратура не обяви имената на обвинените. Беше съобщено само, че четирима от шестимата задържани през последните 48 часа са в предварителен арест.

Четирима души бяха арестувани, след като съдия следовател в Брюксел им повдигна обвинения за "принадлежност към престъпна организация, пране на пари и корупция", съобщи федералната прокуратура. Други двама са били освободени от съдията.

Според близък до разследването съдебен източник, пожелал анонимност, гъркинята Ева Кайли е сред лицата в предварителен арест. Тя не е могла да се възползва от парламентарния си имунитет, тъй като в петък е била заловена при извършване на престъпление, обясни същият източник.

Източникът потвърди медийни информации, според които в дома на Кайли при обиска на белгийската полиция в петък вечерта са открити "торби с банкноти".

Белгийската федерална прокуратура обяви също, че снощи е бил извършен обиск в дома на друг евродепутат.

Държавното обвинение подозира, че са били давани големи суми пари и скъпи подаръци на трети лица, които имат политически и/или стратегически постове, позволяващи им да влияят на решенията в Европейския парламент, се казва в официалното съобщение на прокуратурата.


Снощи председателката на Европарламента Роберта Мецола взе решение за първа санкция срещу Ева Кайли. Гръцката зам.-председателка на Европарламента беше временно лишена от пълномощия и няма да представлява председателката Мецола в региона на Близкия изток.

Леви евродепутати поискаха оставката на Кайли, която в петък вечерта беше изключена от Общогръцкото социалистическо движение (ПАСОК).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четирима зЪдАржани... по-интересно щеше да бъде!Така никой нямаше да разбере колко е неграмотен СПИСУВАЧЪТ!Всеки щеше да си помисли, че е разменил буквите механично...
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божее, аз си мислех /а и така говорят в ЕП/, че тая е българка, защото само при нас имало корупция! Другите страни в Европа са света вода ненапита! А пък то какво излезе! "Крадецът вика, дръжте крадеца"!
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A Урсула кога? Най-престъпната твар. Нея кога.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига, бе! Това не може да е вярно! Корупция в ЕС има само в България.
42
1
 
5
 
! Отговори
Па и аз да питам преди 1 година
Тя тая като я гледам май все по кафенетата на лаф-моабет е работила.Та каква и е историята на тази вече поувехнала красавица? В Гърция ако е руса жената,значи е голяма работа,ама ако е и красива и секси,направо за премиерша ще я нагодят.Тия малякитата за гюзел ханъм дават дъщерите си там.
41
0
 
2
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Католическите имена реагират подобаващо:))))
40
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но пък държавите на тия хубостници са в Шенген, защото там корупция няма! Нали така?
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам на снимката много Минетии напред минетиии ;)))
38
6
 
29
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
А кога ще опандизят "непорочната" Урсула фон дер *** заради химичните съединения, (закупени от държавите от ЕС "доброволно и без натиск") произведени от компания в която "случайно" е работил съпруга и? Явно катарските рушвети са незаконни за разлика от европейските или тези от САЩ. Сигурно европейската и американската корупция отговарят на съответния европейски стандарт и покриват изискванията на ЕС в съответствие с "европейските ценности"?
37
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отклоняване на вниманието, тези поне не са ограбили евробалъците. А Урсулата кога?
36
2
 
8
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
"Изтрещяли" Джурналисти сУс виШу пишАт ваФ този саит! *** е нумберо уно!
35
3
 
21
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Еййй, куцо, кьораво и сакато се юрнало да учи "журналистика"! Да пише, да се показва на телевизора, да се прави на важен! Ей, племе неграмотно!
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оправете заглавието не се излагайте с грешки в правописа, то и по тв и тук много правописни грешки, тези хора ходили ли са на училище?
33
1
 
21
 
! Отговори
Грамотен преди 1 година
"Поздравления": задАржани! Дерзайте, неграмотията няма дъно!
32
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казваш гръцка комунистка и повече коментари не са нужни. По-корумпирани от гръцките комунисти могат да са само българските пребоядисани комунисти, но в ЕС още не са им раздали високи постове. Веднъж обаче сложат ли някой български пребоядисан комунист на висок пост ше сринеме съюзо, не е шега това което казвам!
31
3
 
23
 
! Отговори
Корупция?!? преди 1 година
В ЕСССР?!? Айде Ве??????
30
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гъркиня и комунистка, това обяснява всичко, тия си крадат по рождение
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така. Нали според главния *** на България, Борисов, е незаконно да се арестуват политически лица, особено ако са председатели? Какво казва главния *** на страната по въпроса?
28
5
 
30
 
! Отговори
Ах недей преди 1 година
Пращайте Кирчо, Кокорчо, Чашков и Бабикяните да сборят веднага корупцията и там.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Киро В Брюксел всички са невинни, но са прекарани от адвокатите си.