Критикуват германска министърка за новогодишно видео

През 2022 г. тя натрупа гафове, последвани от подигравки
3 яну 2023 09:12, Елка Василева
45
Критикуват германска министърка за новогодишно видео
Снимка: Instagram

Германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт бе критикувана остро заради видео с пожелания по повод Нова година, в което нейните думи относно войната в Украйна на фона на празнична заря бяха сметнати за неуместни, предаде Франс прес.

Във видеото, което е с продължителност само от 30 секунди, министърката се появява в центъра на Берлин, разрошена от вятъра, говореща за войната в Украйна между пукотевиците на празничната заря за Нова година.

"Една война бушува насред Европа. Имах много интересни особени впечатления", казва министърката и говори и за "много, много срещи с интересни и невероятни хора". А после допълва: "Заради това казвам едно голямо благодаря". Не става ясно към кого са адресирани благодарностите накрая. Видеото е заснето с телефон.

"Слова по повод Нова година, записани с телефон и едва разбираеми заради пукотевицата на зарята и липсата на микрофон, на един берлински тротоар, биха поставили в неудобно положение един кмет-доброволец на германско село, а за един министър на отбраната на страна членка на НАТО това си е чисто и просто срамно", пише в. "Билд".

"Съмненията относно нейната способност да заема този пост съществуват от дълго време. Вече е време канцлерът да си направи изводите и да предприеме последващи действия", коментира "Тагесшпигел" гафа на министърката.

На пресконференция говорител на министерството на отбраната се задоволи да каже, че става дума за частно видео, направено без официални средства и публикувано в акаунта на министърката в Инстаграм.

През 2022 г. тя натрупа гафове, заради които редовно си спечелваше подигравки, като например това, че обяви изпращането на хиляди каски за украинците, очакващи от Германия оръжейни доставки.

За германците Ламбрехт освен това въплъщава недостатъците на една армия с остаряло оборудване. В средата на декември тя суспендира нови поръчки на блиндираните пехотни машини "Пума" след серия от аварии сред онези от тях, които са вече на въоръжение в армията.

"Дали като запазва министърката си на поста, канцлерът Шолц се подиграва с влиянието на Германия в Европа и по света?", заяви Армин Лашет, който през 2021 г. оглави редиците на консерваторите на парламентарните избори с амбициите да бъде приемник на Ангела Меркел на канцлерския пост.
(БТА, Габриела Големанска)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАНИЯТА СЕЛФИ Е ЗА П+О+Л+У+И+Д+И+О+Т+И И О+Л+И+Г+О+Ф+Р+Е+Н+И !!...
40
1
 
2
 
! Отговори
ХитлерКАПУТ преди 1 година
И се преобърна в гроба си...
39
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Айнту-цвайнту-драйнту ...ДРЪньььььь...
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия e в смут от многобройните нападения срещу полицаи в новогодишната нощ. В навечерието на Нова година в цяла Германия се разиграха шокиращи сцени. Особено нападенията срещу пожарната и полицията предизвикват недоумение. Според в. "Билд" в голямата си част нападенията са дело на "млади мъже с често мигрантски произход".Повечето от младежите са с мигрантски произход и не крият, че пренебрегват върховенството на закона и неговите правила, пише изданието.
37
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 30 "Жена министър на отбраната е някаква шега," - Ц. Не е шега, а евроатлантическо правило. Нали искате да приличате на тях, какво ревете?!
36
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 33 "Политици, сър!" Ама демократично избрани от матрял, на който 95% искате да приличате.
35
0
 
3
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Kakва е тая баба е?
34
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 34 "Все по- неадекватни и все повече не могат да се погледнат отстрани,..." - ама 95% гладуваТЕ да сте като тях.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все по- неадекватни и все повече не могат да се погледнат отстрани, затънали в собствената си безумна пропаганда... жалка работа... очкавма да започнат да бягат масово в Унгария както беше 1989г. за източните немци.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политици, сър!
31
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Урсула командва вермахта сега Гергина командва вермахта :)))
30
25
 
1
 
! Отговори
до Асаня преди 1 година
На рашките кошмара е да имат на фронтова линия германски войник... Още им държи влага, независимо че Германия я обявиха за "победена" държава.
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена министър на отбраната е някаква шега, не казвам, че жените са неспособни ама не са за министър на отбраната!!!
28
26
 
5
 
! Отговори
до Асан преди 1 година
Няма нужда германците да се намесват. Украинците ги мачкат на бойното поле. Беззъба русия може да отговори само с терор над цивилните.
27
2
 
24
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Тая кукундела ли ше са бий с Русия :)))
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те нарочно назначиха такива откачалки...
25
1
 
22
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ преди 1 година
Още една 4yмa...
24
1
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 23 "... в Германия вече прилагат терор " - я кажи КОГА в германия е имало свобода на словото? Още в края на 80те немските журналисти пишеха леко критичните си към немското правителство материали под псевдоним в австрийските медии и после ги обсъждаха в немските.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е като мъжете им са домакини и готвят и се правят на шеф Манчев, жените им военни...
22
1
 
21
 
! Отговори
Немецо преди 1 година
Тия пък в Германия вече прилагат терор и затова кой как се е изказал. Нали имаше свобода на словото? Нали точно Германия критикува нас, че ние сме нямали такава свобода? В същото време там да не смееш да говориш, че видиш ли все някой се е оказал настъпан по мазола. Или ще си засегнал някой от половете, или някой от онези поканените или че не било уместно времето... знае ли човек?