Макрон обяви план за противодействие на САЩ

Търси решения в икономиката
4 яну 2023 17:52, Росен Стойчев
75
Макрон обяви план за противодействие на САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Франция Еманюел Макрон обяви, че работи по нов план, който да се противопостави на САЩ в икономиката, съобщи Фигаро.

Макрон говори преди среща с шведския премиер Улф Кристерсон. Дискусията разглежда икономическата реалност в Европа.

Още по темата
Той обяви, че трябва да се разработи план "Произведено в Европа". Това трябва да е единен отговор на промените в международен план.

Същото важи и за решенията в икономиката на САЩ. Макрон на няколко пъти протестира пред американските действия.

Визира основно повишените субсидии, които се предлагат на производителите. Смята, че така американските продукти стават много по-конкурентноспособни на европейските.

Макрон смята, че трябва да се повиши европейската конкурентноспособност, подкрепяйки индустрията и отваряйки нови работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
23
 
! Отговори
Е накрая преди 1 година
Е накрая някой да се сети от тази страна на океана , че за САЩ само парите и изгодата ги водят и няма задръжки в това отношение . И ако Европа не е достоен конкурент в това отношение....горко и.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ти санкции, мосюю.
32
2
 
19
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Истината е, че целият свят плаща и ще плаща с години още трилионите новонапечатани хартийки в Сащ. Най- много ЕС. Макрон явно го е проумял. За разлика от Нас!
31
3
 
27
 
! Отговори
А да преди 1 година
Може. Но само с по- евтини енергийни ресурси. А те са в Русия.
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички тия евроrейcки лидери които говорят за нов план, нови възобновяеми енергийни източници, устойчиво развитие ми напомнят на един юнак от СССР, който нямаше абсолютно никакъв план и никакви компетенции, но произнасяше думи като ново мислене, ускоряване, гласност, перестройка...
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички тия *** лидери които говорят за нов план, нови възобновяеми енергийни източници, устойчиво развитие ми напомнят на един юнак от СССР, който нямаше абсолютно никакъв план и никакви компетенции, но произнасяше думи като ново мислене, ускоряване, гласност, перестройка...
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще му противодейства?? С гол *** на голо?
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС в момента поддържа икономиката си на ръба на рухване само благодарение на газта и нефта на Русия (вече не толкова евтини защото са продават чрез посредници като неруска). Но Русия може да скъса всякакви отношения и договори с ЕС, това означава икономически крах за ЕС. Руското правителство иска да прекрати отношенията си с Европа. Предложение за прекратяване на международните договори със Съвета на Европа е изпратено до президента на РФ Владимир Путин
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късно е либе за китка,говедарите такъв голям го нахендриха на Европа,че до десетина години ще и остане само спомен колко богата и просперираща е била тя!
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и този май ще е пътник. иначе както и да се пъчи сащ му взеха огромната поръчка за подводници за 37 милиарда, прецакаха европа със субсидии за своите си производства, купуват от русия нефт и газ и го препродават на ес на 6-10 пъти завишени цени и.т.н. - та както и да се перчи ес е най-губещият от "ембаргото и санкциите" срещу русия - щото за някои има санкции и ембарго , ама за сащ май няма
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия повече няма какво да купи с милиардите които печели от ЕС.
23
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га еди кифтетата с Пу_тлер, ни рива. Не трябва хора, които не са създали деца, да бъдат допускани до високи политически постове като тоя и пенсионерката Меркел. Меркел сега си клати краката, а Украйна е в кръв и Европа в криза. Когато САЩ предупреждаваха за опасността от Северен поток, тя и другите европейски "лидери" се правеха, че не чуват. Сега американците им виновни.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достатъчно беше ЕС да бъде отрязан от ресурсите на Русия, и там започнаха грандиозни икономически проблеми и рекордна инфлация. ЕС е богат и разполага с огромни запаси което позволява на властите за сега частично да сдържат последствията на кризата. Но вече е ясно, че ЕС няма да преживее тази криза и крахът на икономиката на ЕС е само въпрос на време. Остновният бенефициент на този крах е САЩ, където вече се нацелиха европейските производства, капитали и специалисти.
21
10
 
3
 
! Отговори
Финко Позитивофф преди 1 година
Приятели, в цялата ситуация има нещо много позитивно. Сега учените от ЕС ще работят за нови решения за безенергийна и безрресурсна икономика с енергия и ресурси от възобновяеми енергийни и ресурсни източници - произвеждаш и потребляваш енергия колко си искаш, а ресурсите и енергията се възобновяват. И решенията ще бъдат намерени. Тогава до дни, дори до часове Русия ще фалира и Путин ще падне.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със газ от щатите няма да стане
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв план и какво"произведено в Европа"бре МакАрончо,ти и останалите евро лицемери къде бяхте когато същите тия сащианци ви насадиха на пачи яйца с тоя конфликт в Украйна,нямаше ли толкова умни и най вече Независими управляващи люде в ЕС,не ви ли беше ясно че след Русия ЕС е другият основен губещ от тая геополитическа заигравка която ви спретнаха САЩ?
18
3
 
9
 
! Отговори
ми щооо, преди 1 година
сащ нали са наши съюзници?
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макарон = Сако Фофана=Бубакар Ндиоти =Килиян Мбабе =Нголо Конте
16
6
 
9
 
! Отговори
ТНР преди 1 година
Европа има ли суровини - не, има ли силна армия - не, има ли човешка сила над 100 млн. - не, има ли общи правила за действие като световна сила - не? Епа европейците са малки държави, изцяло зависими от други фактори! Дайте им либерастия и зелена пропаганда, при война, чакайте меките китки да държат калашник. Европа е обречена или на бежанците да я превземат и ислямизират, или официално да стане Американски щат, или просто Русия да анексира парче по парче, така десетилетия, докато не я вземе.
15
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става въпрос за ИКОНОМИЧЕСКО противодействие бе посрани копейковци, никой не говори за политическо такова! Т.е. става въпрос за нормална конкуренция, но от къде ли плитките ви мозъци могат да осъзнаят нещо толкова сложно за тях