В Берлин задържани 145 души за сблъсъци в новогодишната нощ

Те са от 18 националности, 45 от тях с германско гражданство
4 яну 2023 09:08, Елка Василева
31
В Берлин задържани 145 души за сблъсъци в новогодишната нощ
Снимка: архив, БГНЕС

Берлинската полиция съобщи, че 145 души са били задържани във връзка със сблъсъците в новогодишната нощ, при които бяха ранени 41 полицаи, предаде ДПА.

Всички заподозрени, повечето от които мъже, впоследствие са били освободени, каза говорител на полицията.

Сред задържаните е имало хора от 18 националности, включително 45 души с германско гражданство, 27 с афганистанско и  21 сирийци.

След насилието в началото на годината са заведени общо 355 съдебни дела.

В ход са разследвания, включително за нарушаване на реда и спокойствието, за нападение и оказване на съпротива срещу органите на реда и срещу спасители, за нанасяне на тежка телесна повреда и за причиняване на експлозия.

Политическите дебати за насилието срещу полицаи и спасители продължава да набира скорост в Германия. Вчера германският профсъюз на полицейските служители настоя за спешно свикване на кръгла маса с участието на политици и представители на тези професии, както и за нови подходи в интеграционната политика, за да се предотвратят подобни нападения в бъдеще.

„Такива дебати са ни нужни незабавно, трябват ни резултати, ясни концепции и план за това кой какво трябва да свърши", заяви председателят на профсъюза на федерално равнище Йохен Копелке. Нощ на операции с шокиращи инциденти като тези в събота срещу неделя не трябва да се повтаря следващата година, "така че сроковете са определени", допълни той.
(БТА, Десислава Иванова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
7
 
! Отговори
пътуващ преди 1 година
Познавам и пътувам в Германия вече 40 години. Германия вече не е това което беше. СвинЩината от ОриеНТА нанесе непоправими щети. На всички нива.
23
0
 
4
 
! Отговори
а да са мургави тез? преди 1 година
включително 45 души с германско гражданство
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали разбират вече какъв таралеж си пуснаха в гащите?
21
3
 
1
 
! Отговори
На кой му пууукааа преди 1 година
Тез немци какво им става?
20
0
 
10
 
! Отговори
Берлинската стена преди 1 година
В Германия има само една партия която е против бежанци- Алтернатива за Германия! Доста хора гласуват за нея, но всички сруги партии казаха че я изключват от коалиция завинаги и никога няма да образуват правителство с нея! Също в момента работят да я направят нелегална и забранят!
19
3
 
14
 
! Отговори
Берлинската стена преди 1 година
Живея в Берлин. Немците нямат много избор, колония са на САЩ, те диктуват политиката, а не народа! За която партия и да гласуваме, те слугуват на американските интереси, както и в България. Ние имаме толкова избор за бежанците, колкото България да даде оръжие на Украйна или приеме украински бежанци! Референдуми са забранени в конституцията ни!
18
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хора които никога не са ходили в Германия коментират
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немците нямат много избор, колония са на САЩ, те диктуват политиката, а не народа! Въпреки че има много протести особено в Източна Германия, нищо! УК даже напуснаха ЕС заради бежянзите, а там също НИЩО не се промени въпреки това! Защото и те са колония на САЩ!
16
0
 
22
 
! Отговори
ppp преди 1 година
Пак мулти култи поднесена новина, никаква конкретика.Ама на всички им е ясно, че имигранти са причинили сблъсъците, нищо, че се пише "С германско гражданство"...
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
27 афганци и 25 сирийци, 45 немци..другите били от 18 народности..
14
0
 
15
 
! Отговори
Шведи са, преди 1 година
нали?!?
13
2
 
6
 
! Отговори
я па тоя преди 1 година
До Загрижен Че то от тях нищо не зависи!Зависи от ония гърбоносите!
12
0
 
17
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 1 година
Българите станаха кекави и глезени западняци, а германците добродушни либерали-меркелисти, та местото на хуните го зае Близкият Изток и Африка;)))
11
0
 
25
 
! Отговори
Скоро и у нас преди 1 година
"Бедните"бежанци са изкупили апартаменти и магазини в центъра на София,на никой не му пука от къде са парите и тн.НАП не стъпва в арабски магазини ....
10
0
 
31
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
Гледах в ютуб,не е само в Германия в Франция и Белгия е било същото но има цензура, ужас тълпи хуни араби,атакуват хора и полицай по улицата.Журналист прави репортаж на живо и араби хвърлят пиратки по него.Лудоста на политиците превърна Европа в това.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Загрижен - Те виждат, но не могат да направят нищо. Едни други преди 78 години им спретнаха такъв мирен договор, че и да искат, нямат право да предприемат каквото и да било. И за да им напомнят какво могат да сътворят чрез многото си пари и чрез корупцията, онези смениха и папата, който беше против наводняването на Европа с чужд генетичен и антикултурен материал.
8
5
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Германците на фашистката Меркел,която вкара в ЕС всички потомци на афри-азиатските съюзници на екстремента Хитлер е на прага да бъде изхвърлена,заедно с Франция,от Цивилизованият свят.Немско-френската масонщина е отрова.Никаква жал за швабите.Икона на франко-германското злодейство в България е инквизиторът на Българският народ С.Сакскобурготски.Германците са роми.
7
2
 
28
 
! Отговори
ПричинаЗаСблъсъците? преди 1 година
Acaн и Meмeд не са съгласни с това, че германците празнуват факта, че Земята още веднъж е обиколила Слънцето! Те настояват да стане национален празник един друг факт - преди хилядолетие и половина някой бил пътувал между Мека и Медина!
6
2
 
29
 
! Отговори
МултиКулти преди 1 година
Къде е сега онази девойка която ги посрещаше с плюшените мечета?
5
1
 
32
 
! Отговори
н.а.полк.Лили Иванов преди 1 година
Неписано правило в германската полиция, известно на всички, от големите шефове до уличните патрули е, че тъмничките субекти не се закачат, е, освен, ако не са го хванали да изнасилва, тогава му правят забележка, след като свърши.