Германия улеснява условията за гражданство

Правителството даде разрешение
7 яну 2023 23:50, Росен Стойчев
52
Германия улеснява условията за гражданство
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Германия обяви решение за улесняване на получаването на гражданство, съобщи РТЛ.

Гражданите на други страни, вече няма да е нужно да се отказват от своя паспорт, за да получат гражданство. Те ще могат да кандидатстват след пет години пребиваване.

Решението беше договорено в споразумението за управляващото мнозинство.

Още по темата
Въвеждат се и улеснения в условието за доказване  на владеенето на език.

Отпада изпитът за гражданство за хора на възраст от над шестдесет и седем години. В момента гражданите на други страни трябва да живеят в Германия поне осем години.

Тогава могат да кандидатсват за гражданство. Новият срок от пет години може и да бъде намален.

Това ще стане от хората докажат високи постижения на своето работно място или в образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
7
 
! Отговори
европейски популис преди 1 година
то туй Германия ли е -Хитлер ще с еобърне вгроба-таман до 10 година половината население ще е шаманско -за чиста и свята република .Тя Германия не напазно почва и губи 2 войни последната ще и е последна
39
2
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Това е груба грешка на немското правителство. Груба грешка е, че се разрешава и друго гражданство, освен немското. Германците застаряват, липсва драстично работна ръка и затова правят тази крачка в погрешна посока. Лошото е, че новите "германци" като вземат поданството престават да бачкат и минават на социални помощи. Ако не всички, поне половината от тях. Може да не съм съвсем прав, но това е действителността. Хубав неделен ден на всички, да ни е честит Бабинден!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прилича на агония.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Росене, четеш ли това, което си писал? Виж поне последния абзац.
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кого ще приема? Бежанци от Африка и Азия пак?
35
3
 
10
 
! Отговори
Deutschland преди 1 година
Българи с тежка работа в германия не съм видял Виж турци от българия и Роми колкото щеш!!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами немците ги мързи да работят нискоквалифицирани работи и идеята е те да си работят висококвалифицираните работи а бългалгарите да бъдат товарени с тежка работа. Всяка една развита страна има полза от това да има мигранти които да работят като магарета
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия да си смени името на Арабгермания.
32
1
 
9
 
! Отговори
Германия преди 1 година
То работа има нявсякъде колкото искаш, ама пари няма. Един приятел в САЩ разнася пици за 25 на час, а като караше камион даже стигаше 50.
31
10
 
7
 
! Отговори
отивайте във Русия преди 1 година
Там от трима трима са със опънати очи или азиатски скули !
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз пък съм в Щатите и бачкам за $40 на час в хай тек сектора.Работа всякаква колкото щеш тука.
29
0
 
21
 
! Отговори
Германия преди 1 година
Германия е доста прехвалена държава. Проблемът според мен е че България изостава много и в момента ако Германия върви надолу, то България го прави с двойно и тройно темпо, падаме и от различни височини. Заплатите в БГ са около 4 пъти по ниски и то при положение че се бачка 2 пъти повече и някви *** се правят на тежки шефове.
28
0
 
2
 
! Отговори
Германия преди 1 година
Съгласно договореностите в ЕС и със САЩ, гражданите им не е необходимо да се отказват от гражданстовото си за да вземат на страна от ЕС или САЩ, за Турция обаче не е така например.
27
2
 
14
 
! Отговори
Вилкомен преди 1 година
При председателството на Германия, би трябвало да се помисли за унифициране на европейските паспорти, първо в Шенген, а после и в останалите страни на ЕС, а не за издаване на немски паспорти на нелегални мигранти от Азия и Африка.
26
1
 
13
 
! Отговори
Deutschland преди 1 година
До 31 ..Източно Европейците в Алмания са главно турско говорящи и Роми от унгария румъния българия хърватия От Източно Европейците нямат почти никаква изгода.Първо защото поради езикови причини идват малко специалисти .И второ повечето не са имигранти а гурбетчии Тоест не правят деца.Защото са временно там. Паспортите са главно за турците и за евентуални гастарбайтери от страни извън ЕС като китай русия украйна и тн.
25
2
 
16
 
! Отговори
Демек им трябва преди 1 година
второ качество европейци - българи,сърби,хървати,румънци,които да им движат икономиката като евтина работна ръка.Междувременно лекинко се пренаситиха на мигранти - ядрени физици,ракетни инженери и професори по лингвистика от Азия и Африка :)След 6 години работа за немци им казвам :Puste die Suppe auf, Deutsche (по Любо Пенев)
24
4
 
29
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Това вече не е държава,а гол купон на изметта на човечеството.Причина достатъчна,за да си зададем въпросът дали трябва да смв члвнове на Евро Съюза.Защото при настоящото при отворени граници всички каракоджоли с германско гражданство ИНАТ ПРАВА И В БЪЛГАРИЯ! Отвратен съм!
23
16
 
0
 
! Отговори
Manolov преди 1 година
здравейте на всички и на всички честита нова 2023 година.За всички ваши финансови нужди за реализацията на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл.имейл: infos@ pacific-offshorebank. com
22
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си умрял от глад, че да искаш да идеш в тази ненормална държава.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро май няма да има голямо значение. Глад навсякъде.