Зеленски: Кремъл няма да постигне нищо в Украйна

Украинският президент благодари в изявление за военната помощ на Запада
20 яну 2023 11:45, Йоана Цонева
97
Зеленски: Кремъл няма да постигне нищо в Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки за доставките на танкове за Украйна, заяви, че вярва, че силата на германското ръководство ще остане непроменена.

"Сега основната задача на нашата държава, на всички нас и на нашите партньори е да укрепваме всеки ден усещането на терористите, че няма да могат да постигнат нищо в Украйна. Без значение колко време отделят за войната. Без значение колко усилия полагат и колко свои хора хвърлят на бойното поле господарите от Кремъл", каза президентът във вечерно видеообръщение.

Зеленски подчерта, че изпълнението на тази задача се състои от различни елементи - както отбранителни, така и политически - но един от най-важните елементи са съвременните западни танкове, за чието доставяне Украйна преговаря с партньори.

Още по темата
"Благодаря на всички, които вече са взели съответните решения. Благодаря на г-н Шарл Мишел, председател на Европейския съвет, който днес беше в Киев и който много ясно настоява Европа да вземе решение относно резервоарите. А съответната коалиция от партньори всъщност вече е сформирана и сега очакваме решение от почти една европейска столица, което ще задейства подготвените вериги за сътрудничество в областта на танковете. Вярвам, че силата на германското ръководство ще остане непроменена", каза той.

Държавният глава припомни, че днес е станало известно за няколко мощни решения на партньорите в укрепването на украинската отбрана, на първо място в подсилването на артилерията.

"Благодаря на Естония за следващия и най-голям пакет от военна помощ от тази страна. За гаубици и боеприпаси. Благодаря на Швеция за новия военен пакет. За NLAW, стрелци и BMP. Благодаря на Дания, че реши да избере "Цезар" за нашите войници... Благодаря на Литва за новия военен пакет. За противовъздушни оръдия, боеприпаси и хеликоптери", каза той.

Зеленски заяви, че Украйна се подготвя за следващата среща на украинската отбранителна контактна група "Рамщайн", която ще се проведе на 20 януари.

"Очакваме сериозни решения. Очакваме силен пакет от военна подкрепа от страна на Съединените щати", добави президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
От тази война губят всички освен шайка спекуланти и търговци / производители на оръжие. Но това разбира се няма да го чуете по телевизора.
79
1
 
2
 
! Отговори
Oxluv преди 1 година
Lakei , narkoman , izduchal Tip. Gallo za xubavata Strand i ubitite .. predatel. Ste zavarchi Karo Chauchesku ..i to Skorpion. Ni tankove ni Rakete ste mu pomognat.
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не знам какво ще постигне, ама Зельо каквото постигна, никой не може да го стигне - разрушена държава, избит и избягал народ. Тия, дето са останали, най-добре е и него да го бастисат.
77
11
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
До хахаОтлагат, дедовия!! Скоро варварската руска държава ще бъде победена и ще се разпадне!! Честито на КИТАЙ, който ще си върне заграбения от варварите СИБИР!!!
76
11
 
1
 
! Отговори
Ще остане, ще остане преди 1 година
До АнонименЩе остане украинска арамия, но няма да остане руска армия и жалката варварска азиатска държава скоро ще се разпадне, а Сибир ще стане КИТАЙСКИ!! ЧЕСТИТО на КИТАЙЦИТЕ!!!
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя грачи мноо грозно, като адско изчадие е
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски: Днес е девети май. Празник на Уганда. Време е да ни пратите още един взвод американски наемници, някой и друг парашут и 5-6 прашки. Ако може - за мен, лично, кило бело.
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес военният баланс в Украйна явно се измества в полза на Русия. С риск да предизвика гнева на масовите развъдници на проукраински *** в Twitter, авторът призовава всички страни да намалят напрежението, да седнат на една голяма красива маса и да сключат мирно споразумение.Ако Украйна се провали, тя ще загуби своята независимост, самото съществуване на НАТО ще бъде поставено под въпрос. Европа ще бъде разцепена. Статия на Брандън Дж. Уайчерт в American Greatness.
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО забранява на Киев дори да мисли за примирие с Москва, като в същото време отказва на Украйна така необходимите танкове. Великобритания обеща да дари една рота танкове Challenger 2 (общо около 14), а Полша друга рота германски танкове от клас Leopard. Въпреки че, когато тези танкове бъдат доставени в Украйна, ще остане ли украинска армия дотогава, за да ги получи?Защо Западът да не помогне да се сложи край на военните действия, докато все още е останала поне малко Украйна.
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Авторът е изненадан защо не са направени сериозни опити от Украйна за примирие.Въпреки твърденията на хардлайнерите в Киев и Вашингтон за необходимостта от връщане на Крим и Източна Украйна, това всъщност е дълбоко погрешно схващане, което ще доведе до смъртта на много невинни хора и най-вероятно ще завърши с пълен и окончателен крах на украинската държава.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна трябва да отстъпят и да се консолидират отново. Но проблемът за Украйна е, че веднага щом преминете зад първата отбранителна линия се озовавате на незащитено бойно поле.Сега в Украйна действат военни реалности, които политическите фантазьори във Вашингтон просто отказват да признаят. Руснаците се готвят за пробив. Сега може да е твърде късно да се опитаме да го спрем и Западът сега трябва да опита силите си в истинската дипломация.- се казва в статията .
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нова мобилизация в украйна няма как да събере хора освен наемници.
68
1
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Докато проукраинските потребители на Twitter се радват на "победите" на Украйна в Бахмут, въоръжените сили на Украйна са загубили около 70% от своя боен потенциал там само през последната седмица.Сега украинските власти молят своите западни поддръжници да изпратят повече пари и тежки оръжия и дори "ужасния" танк M1 Abrams и немския Leopard. Тези молби подкопават основното послание, с което всички сме живели на Запад: "Украйна предизвика Русия и печели", казва авторът Брандън Дж. Уайчерт.
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приказките на Зе-клоуна са клоунада. Неговите думи означават само едно: проси пари. А ние го издържаме.
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61 .Бандеровците му нареждали какво да прави , добре но той защо се е оставил в тази роля. Това е въпроса. Защо започна конфронтация много по рано много преди войната. Защо изпрати убийци в Донбас и не преговаря.
65
10
 
2
 
! Отговори
Бобо преди 1 година
На Путин му готвят въжето:))) И другарчетата се оглеждат за здрав клон в двора на Кремъл.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потресаващи глупост чух току що по една електронна медия с национално покритие. Как ще живеем в блатото което затънахме. Поробени сме. Сори.
63
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
ГЛЕДАЙТЕ - НОВОГОДИШНИЯ ПАРАД НА ЗВЕЗДИТЕ В МОСКВА И УЧАСТИЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ В МНОГО ОТ ПАРАДИТЕ !!!!!!!!!!!!!
62
2
 
11
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Оръжията, с които спонсорите на тероризма ЕС и САЩ помпат режима в Киев само отлага агонията на укрофашистите. Те няма да променят изхода от операцията по денацификацията на Украйна. Промяната ще е само в увеличение броя на денацифицираните укри.
61
0
 
12
 
! Отговори
Зелюнски преди 1 година
С една фланелка и едни *** изкарах цялата война