Беларус: "Катастрофално" е решението на Полша да затваря границата

Варшава обяви, че ще затвори ключов граничен пункт към съседката си
Обновена: 10 фев 2023 15:15 | 10 фев 2023 14:53, Йоана Цонева
96
Беларус: "Катастрофално" е решението на Полша да затваря границата
Снимка: БГНЕС

Беларус определи като "катастрофално" решението на Полша да затвори един от граничните контролно-пропускателни пунктове между двете страни, съобщава "Ройтерс".

Минск предупреди, че този ход може да доведе до "колапс" от двете страни на границата.

Вчера Варшава, позовавайки се на опасения за сигурността, обяви, че ще затвори ключовия граничен пункт към Беларус при Бобровники от 12:00 часа местно време днес, което допълнително обтегна вече враждебните отношения между двете страни.

Още по темата
След влизането в сила на решението само два от шестте основни сухопътни пропускателни пункта по 400-километровата граница ще бъдат отворени, посочват от граничната служба на Беларус.

"Със затварянето на друг полски контролно-пропускателен пункт ситуацията ще стане катастрофална", предупреждават те и допълват, че вече така или иначе има дълги опашки на граничните пунктове. Според тях натоварването на останалите два ГКПП ще се увеличи критично.

Минск счита решението за целенасочено, за да " влоши допълнително ситуацията на границата и да ограничи пътуването на гражданите".

В сряда отношенията между Минск и Варшава се обтегнаха още повече, след като полски журналист беше осъден на осем години затвор от беларуски съд. Варшава твърди, че делото спрямо него е политически мотивирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
21
 
4
 
! Отговори
До румяна 22 преди 1 година
Невежа т.ва.р . амебизирана, мекокитковска, амбреяжна, тъпирска
23
33
 
10
 
! Отговори
Сл. Бряг преди 1 година
Мале какъв бой ядоха полските тикви на волейболния мач Бйлгария - Полша. Мното са нагли но им разбихме полските кратуни и в бъсеяна кървясали. Как ни мразят и нас тези фашаги полски
22
13
 
37
 
! Отговори
Румен преди 1 година
До 19. За времето което пишеш . България не е воювала със СССР. Но СССР ограби България като взе репарации и я брой за победена вражеска страна до 1944. А после вечна дружба до1989г.
21
23
 
18
 
! Отговори
Terza guerra mondial преди 1 година
Вървим стабилно към 3тата световна. Крачка по крачка, метър по метър.
20
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам спомен да сте написали каква стена има по границата между Полша и Беларус. Не телена ограда, а висока стена. Строеше се преди 2021 г.. А на нашата страна и заповядаха да си унищожи граничната ограда и граничните съоръжения. Нека тези управници, които угоднярстваха на Запада, сега да дават 50% от доходите си за гранична охрана.
19
40
 
15
 
! Отговори
Така така преди 1 година
СССР включително и белоруската армия ги освободи от лагерите а сега са най омразните фашаги тези. Скелети са били вътре снимките им ги има навсякъде. Неблагодарни т.в.а.р.и. Трябваше да не бързат въобще. Да ги оставят да се довършат сами тези полски шовинистични г.о.в.н.а
18
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елитите на САЩ и ЕС упорито се набутват във войната. Разбираемо е, за тях победата над Русия може да се окаже въпрос на живот и смърт. Защото матрялите по света и у нас не са забравили нищо от последните 30 години. Нито "мороопазващите" операции, нито поканите към "бежанците", стоте пола, зелените сделки. Нито пандемийките и задължителните ваксинации, със заплахи от концлагери. И ако случайно Западът не спечели войната, за елитите ще дойдат много трудни времена. Та така...
17
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Освен това Ама *** ти шефове са мноого благочестиви.Само на антифриз и одеколон го карат.
16
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Катастрофално за Беларус, точно така, честито, мъчете се бавно на огъня.
15
32
 
17
 
! Отговори
Освен това преди 1 година
Украйна и Полша са най спинозните нации на света. И най сифилистичните. Дори в Африка няма толкова зараза
14
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците усилено развиват стогодишния план "Велика Полша на три морета". Велика Полша от Балтийско море до Босфора.
13
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5. По оценка на САЩ, полската армия е в пъти по-слаба от украинската. Да не говорим, че поляците са страхливи. И ако тръгнат срещу Русия, няма да има пазене на мирното население.
12
25
 
14
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Всички "УКРОВЦИ" да ги изстрелваме с 300 към Полша. На поляците очевидно ще им хареса.
11
8
 
41
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Беларуските селяци какво очакват след като докараха нашественици от Близкия Изток и ги пратиха в атака на полската граница.Съвсем логична мярка от полска страна.
10
32
 
21
 
! Отговори
Даааа преди 1 година
Поляците са най големите фашисти на планетата, дори от украинците са мнооого по зле. Не напразно всички концлагери са били в Полша. Надзирателите , убийците в тях са били поляци. Сами са се избивали. Даже Хитлер е бил впечатлен от жестокостта им и ги е поощрявал. Забъркани са в двете световни войни, те са били не малка причина да избухнат. Тези когато и да им хвърлят атомна бомба, все ще е късно.
9
18
 
16
 
! Отговори
дообрее преди 1 година
😄 Укри = поляци- покстоянно си търсят боя.
8
14
 
32
 
! Отговори
Пограничник преди 1 година
Трябва да затворят и последния пропускателен пункт с мустакатият беларусец, за да им се стричи дъвката хептен.
7
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затварянето е с цел да влоши допълнително ситуацията на границата и да ограничи пътуването на гражданите. Поляците и гражданите на трибалтийските умирати се избиват да посещават Белорусия, за да зареждат евтини горива и да си купуват евтини и натурално-истински хранителни продукти.
6
14
 
31
 
! Отговори
Смех... преди 1 година
Що да е катастрофално...НАЛИ СМЕ "ВРАГОВЕ"...хахаТОВА РАШКИТЕ СА С МНОГО ИЗВРАТЕНО МИСЛЕНЕ---ПЪЛНИ ПСИХАРИ!
5
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадиров много се канеше как ще смачка Полша ама блатная ще яде сериозен пердах ако ги нападнат.Полша имат голяма армия много модерна и непрекъснато искат атомно оръжие от САЩ.Малко вероятно е да ги нападнат.