Допълнително увеличение на таксите по френските магистрали

Те зависят от работата по магистралата и инфлацията
10 фев 2023 23:20, Йоана Цонева
16
Допълнително увеличение на таксите по френските магистрали
Снимка: БГНЕС

Френското правителство увеличи таксите по платените пътища от началото на този месец средно с допълнителни 4,75 процента. Цените се повишиха преди това с още 2 процента през миналата година.

Голяма част от мрежата на френските магистрали се състои от платени пътища. Около 2000 километра от тях се управляват от правителството, но по-голямата част (9000 километра) са собственост на частни компании от 2006 г. Увеличенията на цените, всяка година през февруари, зависят от работата по магистралата и инфлацията.

Още по темата
Инфлацията също се повиши рязко във Франция. През ноември беше 6,33 процента, така че компаниите смятат, че са в правото си. Във Франция обаче има много негативни реакции към тях, поради високите печалби, които реализират компании като Vinci и Sanef. А също и защото таксите се повишават вече трета година подред.

Фирмите, които експлоатират магистралите, също показват рентабилност от 12 на сто, като законово тя не може да надвишава 7,67 процента.

Само собствениците на електрически автомобили целогодишно ползват 5 процента отстъпка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
До Българин: Онова не са същите французи бе, както и вие не сте българите от онова време.
12
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Французите имат опит в революцията, даже и уред за бързо отделяне на главата са измислии , така че правителството им ще се позамисли в/у тези факти.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Голяма част от мрежата на френските магистрали се състои от платени пътища. Около 2000 километра от тях се управляват от правителството, но по-голямата част (9000 километра) са собственост на частни компании от 2006 г. " ... Излиза, че имат 11000 км платени магистрали и неясни колко км безплатни. Франция е над 6 пъти по голяма от България по територия, значи ние трябва да имаме 1800 км платени магистрали и неясни колко безплатни. Имаме ли ги .... или имама чекмеджета.
10
1
 
6
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
Още може. Стрижете овчицитееее. Мисля даже че 40% данък е малко. Най-добрата стойност е около 90%, пък може да им давате бонус купони на брашно от щурци.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магистралите са скъпо нещо. Всяко общество си плаща за тези удобства. От Пролша обаче искат да се возят на гювеч.
8
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Само за инфо. В Испания също има много платени магистрали, но всяка си има и безплатна алтернатива. Минаваш откъдето решиш. Приблизително е 10 евро на 100 км. Например Валенсия - Барселона, 400 км, 40 евро. Ама ние нали сме тарикати се качваме за малко на магистралата където има задръствания и проблемни селца. На север е по-зле, много баири и нямаш избор.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е че плащаш здраво! Но паркингите по магистралите....... Това е друго измерение ! Великолепни са !!!!!!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А,що така. Нали побеждаваме?
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички правителства до кога си въобразяват, че ще вдигат цени и ще мачкат народа, вече прекаляват. Тези във властта и високите етажи дето са с най-високите заплати и ползват какви ли не облаги и имунитети се самозабравиха, ще избие в лоша посока. Света е полудял.
4
1
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Франция е 50 милиона. Ако всеки французин изяжда само по 1 рак по-малко на седмица, то нека да смятаме: 50 милиона по 1 по 52 седмици на година прави 2.6 милиарда. В Шабла в ресторанта раците са по 3 лева единия. Значи, за година французите могат да съберат 7.8 милиарда ей-така, от нищото. Само един рак на седмица по-малко, нищо не е. И тогава няма да им трябва да вдигат никакви цени.
3
3
 
3
 
! Отговори
До Патриот преди 1 година
В Москва газ Бол! Даже за крематориумите има отстъпки.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция е измислена държава. Измислили са я французите, за да не плащат данъци на Римската империя.
1
0
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Освен това мръзнат от студ и не се къпят, за да пестят газ. А в Москва за всеки гражданин и за всяка гражданка има огромни количества газ.