Автомобилите на дизел се завръщат

Това обяви германски експерт
15 фев 2023 21:51, Росен Стойчев
43
Автомобилите на дизел се завръщат
Снимка: БГНЕС/EPA

Двигателите с вътрешно горене ще се завърнат в краткосрочен план.

Още по темата
Това обяви анализаторът Бенждамин Кибиес пред изданието Automobilwoche.

Той разглежда вариантите пред фирмените автомобили в Германия. През миналата година правителството в страната спря субсидията за придобиване на хибриден автомобил.

Това повишава стойността на покупката. Това кара мениджърите да търсят алтернативи, съобщи automedia.investor.bg.

Наблюдават се първи действия. Регистрациите на електромобили в страната за януари паднаха.

Това вероятно ще доведе до завръщане на интереса към дизелите. Зависи от германското правителство какви допълнителни решения ще предприеме.

Мениджърите, които работят със служебни автомобили ще търсят заместители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Бай Дан преди 1 година
Китайците не дават технологийте си за ел.автомобили. Техните са по-хубави, имат повече екстри, минават повече километри, но европолитиците не ги пускат в Евросъюза. Китайците пък не им дават основни модули, и хиляди ел. коли стоят недовършени в Европа. Както виждам скоро ще се връщаме към конските впрягове.
28
2
 
3
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Пълен провал сте!Електричките не,че не цапат повече,просто петрола свърша в световен мащаб и ще си запазят някой друг кладенец,за войни! Пак дезинформирате народа *** медии!!
27
4
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Нека не забравяме, че в края на 19 и началото на 20 век бе предречено светло бъдеще на електрическите возила. Минаха над 100 години за да се появят плахо електромобили и хоп, пак проблем с технологията. Да не забравяме, че навремето точно бензина уби електромобилите и то по икономични и практични причини. Май тия времена може пак да се върнат с новите синтетични горива, които се оказаха с по-нисък въглероден отпечатък от електромобилите.
26
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия зелени и ограничени, всичко беше добре, докато те не объркаха света. Ще върнат народите 100 години назад.
25
4
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е точно пък в Германия служебна електричка да замени големите комбита с 250 коня...посмали малко. Дизелите бяха заклеймени заради дизелгейт на Фолксваген и някои други. От там и политиците се възползваха да стегнат примката около автомобилните производители, а новите шефове на ФВ казаха-минаваме на ток от кумова срама.
24
7
 
2
 
! Отговори
Му Хаха преди 1 година
Продажбите на смартфони падат, значи ли, че хората се връщат към Нокията с фенерче? А дали не падат регистрациите защото вече си накупуваха и се насища пазара, и като цяло покупките на нови коли не падат заради кризата? Тоя ткъде реши, че точно към дизела ще се насочат, ако се върнат към ДВГ? Звездите му го говорят? Няма една данна в подкрепа на заглавието, ама на петролното лоби и нафтовите фанатици не им остана друго, освен да пускат фишеци и да сънуват пушеци като в доброто старо време.
23
0
 
4
 
! Отговори
Бео Бахтер преди 1 година
важно е, че трябваше да бъдат манипулирани достатъчно "инвеститори" в еко-електрички
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Развитието на технологиите винаги е идвало по естествен, икономически начин, а не чрез налагане по командно административен път. В ЕС това не се разбира добре. И всички в комуната ще страдаме, докато тази измислена политическа организация не се разпадне и не се завърнем към нормалността на националните държави, както навсякъде по света.
21
2
 
26
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Не мога да си представя електрически кораб или самолет.Тюрма на кораба пълен с акумулатори, а за товар или пътници няма място. Зареждане на ток един месец.Тока на пристанището спира и отива в акумулаторите.За самолети няма да коментира. Преди време излезе информация че нефт има за още 300 години. Смъртта на ДВГ е пресилена.Поредна глупост от ЕС.Само евтини двуместни електрички за градовете и нищо повече.От тази туфа заек няма да излезе.Не се лъжете.
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АлексСамо клошари си "чипират" дизелът.И роми.Няма нормален автомонтьор който да ти каже че форсирането на двигателят и промяна на параметрите му на работа са добре.Единствените които си чипират колите в София са диви селяни по анцузи бради и ланци и хъхрещите
19
5
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Случаен минувачДобавката и филтрите съществуват докато автомобилът е в Зап.Еврора.Тук филтрите се изрязват,явтомобилът се чипира и бегачката пуши като парен локомотив.
18
0
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Дизелът вече не е толкова лош. От Мерцедес произведоха дизелова добавка, която обработва изгорелите газове и превръща азотните оксиди NO в чист N2 (азот). Изгорелите газове излизат значително по-чисти. Използват се и филтри за улавяне на саждите.
17
30
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Дизелови леки автомобили се карат само в Европа и трябва да се забранят.Замърсяват много повече от бензинов автомобил.Дизелът да остане за камионите и тракторите,които се движат извън градовете.
16
25
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Да бе да, ше стане! Чакайте да се върнат дизелаците. Кога ми цъфнaт нaлъмите.
15
4
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Друго си е дизелчето и бензина. Електромобилите реално замърсяват повече. Просто замърсяват извън градовете. Защото енергията за движение трябва да дойде от някъде. При ДВГ-то си я правиш на място в автомобила. При електричките се произвежда някъде далече и имаш загуби по пътя, за да дойде до колата.
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти ако беше изгодно - камионите и тракторите все на ток щяха да ги правят. Ама нещо не ги правят.
13
3
 
22
 
! Отговори
Една добра новина! преди 1 година
Най-накрая!
12
2
 
33
 
! Отговори
Мхмм преди 1 година
И да има ток, една кола, която струва 100 хил, а след 5-6 години е за ***, защото батерията й е сдала багажа, не е опция. Разбира се, и колите с двг се амортизират, но ако я поддържаш ще изкара поне 4-5 пъти повече. Сега ако не си знаеш парите, и не ги изкарваш ти, карай нова електричка през пет години и ги сменяй като телефоните. Ама за България, за колко човека е такъв случая? И въобще не е зелено, защото батерията е натъпкана с токсични химикали и гърми опасно, т е не е й сигурна.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега oлиrуфpенa като почне да лanka едно и също
10
0
 
9
 
! Отговори
До чик чок преди 1 година
Казвахме на кpyBъта да не те събира с вилицата от земята ама.ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА