В швейцарския парламент заловиха мъж с експлозиви

Заподозреният е бил подложен на физически и психиатричен преглед
15 фев 2023 10:01, Йоана Цонева
8
В швейцарския парламент заловиха мъж с експлозиви
Снимка: БГНЕС

Полицията в столицата на Швейцария Берн евакуира парламента и свързаните с него служби във вторник, след като мъж с бронежилетка беше арестуван близо до един от входовете му и беше установено, че носи експлозиви, предава "Асошиейтед прес".

Полицията в Берн каза в изявление, че в ранния следобед "федералните служители по сигурността са забелязали мъж на южния вход на сградата на парламента, чийто външен вид - бронежилетка и кобур за оръжие, и поведение са подозрителни."

"По време на последвалата проверка, бърз тест откри експлозиви", се казва в изявлението, като не се уточнява колко и какви са те.

Заподозреният, чието име не се посочва, е бил подложен на физически и психиатричен преглед, се казва в изявлението. Федералната прокуратура и полицията започнаха наказателно разследване. Няма незабавна индикация за възможен терористичен мотив и не се съобщава нищо за друг възможен мотив на задържаното лице.

Полицията отцепи Федералния площад пред парламента и близките улици за няколко часа, докато изпрати екипи за сигурност - включително пожарникари и сапьори, подкрепени от полицейско куче и дронове - да инспектират изоставена кола, която е била свързана със заподозрения.

Мерките за сигурност са били отменени, след като се оказа, че автомобилът не представлява опасност, се казва в съобщението на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
След взрива надявам се?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
eftin exit.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от откачалки, навсякъде ги има.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И у нас някой трябва да, се престраши най накрая да ни отърве от тия из.. роди
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Един нормален патриот!
1
2
 
8
 
! Отговори
Вероятно преди 1 година
Фен на зеленски?