Зелено лицемерие: Зареждат електромобили за министри от ЕС с дизелови генератори

Това не е прецедент
25 фев 2023 07:15, Нели Христова
121
Зелено лицемерие: Зареждат електромобили за министри от ЕС с дизелови генератори

В началото на февруари министрите на външните работи и здравеопазването на страните членки на Европейския съюз пристигнаха в Лион за работна среща. Пътуванията бяха направени с електрически превозни средства за добрата екологична кауза, съобщава местното издание Le Progres, цитирано от "24 часа"

Френското председателство на ЕС изисква от участниците да използват само електрически автомобили за различните пътувания между летището и местата за срещи и във втория по-големина град във Франция бяха предоставени около 50 електрически коли за нуждите на политиците.

Организаторите осъзнали в последния момент за един основен проблем - липсата на достатъчен брой зарядни станции. Те излезли от ситуацията, доставяйки дизелови генератори, с които зареждали батериите на електрическите автомобили.

Това не е прецедент. Преди няколко години генераторите, използвани за зареждане на захранваните с батерии болиди в шампионата на Формула Е, предизвикаха сензация. Този път обаче историята засяга същите тези институции, които искат да наложат електрическата енергия в автомобилите със закон

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
41
 
5
 
! Отговори
Читател преди 1 година
В глупава ситуация са изпаднали заради лошо планиране. Но повечето коментари под статията са пълни с омраза и негативизъм, с цел да се оплюва ЕС и да се насажда враждебност към евросъюза.
50
0
 
42
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
То по целият свят е така!Мал0умщини!И фъндъка така зарежда електрорейсовете си!Де е Илия -на кирия!Двойна загуба на енергия!Поредните Европросташки изпълнения!
49
5
 
72
 
! Отговори
Към Укро феновете преди 1 година
За тези ценности ли се биете срещу Русия ? Зелени сделки затваряне на АЕЦ и ТЕЦ забрани за нормални автомобили Ковид карантини Прайдове мухи и х.ле.барки в храните цензура на свободата на словото (руски медии) транс обучение в детските градини !?
48
5
 
71
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
Наистина лицемерието на "Обединена"Европа е безгранично.Призовават за мир,а същевременно с това насърчават изпращането на всичкото старо оръжие, което е налично.Розовото масло било химикал.Само това което произвежда Франция е благовонно....
47
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същите налагат санкции на Русия, узаконяват хомосексуализма, педофилията и инцеста. Ядат пластмасови домати, хляб без брашно, черни патки от африка, а тръгнали да учат света.
46
8
 
60
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
И какво излиза: купуваш си електричка за луди пари, купуваш си и генератор за да си зареждаш батерийката, слагаш го в багажника и караш уж на ток! Хрупаш си скакалци, мухи и червеи и се гордееш че си еврогеец. Обличаш се в синьо - жълто, развяваш синьо - жълтия байрак и крещиш от време на време "слава украине"-така показваш огромната си любов към Украйна-така показваш и принадлежността си към фашистките ценности.
45
5
 
35
 
! Отговори
Пляк Пляк и преди 1 година
Де е Бе. Това ще ни докарат. Гласувайте за тях ! А. Забравих и момичетата от Сгази София...
44
3
 
18
 
! Отговори
Green преди 1 година
На практика Хибрид
43
4
 
26
 
! Отговори
Fool преди 1 година
Разбираме нуждата от запазване на планетата. В крайна сметка всички виждаме каква "зима" имахме тази година. НО, макар автомобилите да замърсяват, тежката индустрия е много по-замърсяваща наред с ТЕЦ. Швабите се правят на много зелени, ама цялата им тежка индустрия е на газ, а цялата им електрическа мрежа захранвана от ТЕЦ. Не е лоша идеята за ЕЛ колите, няма обаче инфраструктура, хибриди в началото и после водород на мястото на бензиностанциите както Тойота предлага :)
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лион е третият, а не втори по големина град във Франция. Предварителна проверка от няколко секунди би ви забавила пропадащия имидж, дължащ се и на нехайство.
41
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61 В "ценностите" ЕС вярват про'с'таците - Борисов ви го каза още преди 10 години.
40
1
 
30
 
! Отговори
Ото преди 1 година
интересно, що не зареждат с бензинови генератори ... много са "вредни" тия дизели ..
39
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в България има корупция за хиляди или милиони там корупцията е в милиарди. Справка акушерката Урсула с ваксините на Файзер. 80 милиарда евро купила ваксини. На всеки човек в Европа се падат по 10 ваксини включително и на децата и бебетата. Случая го потулиха, за да не се разпадне ***. Скоро ще се разпадне със сигурност.
38
5
 
14
 
! Отговори
нн преди 1 година
Елате в София на Сточна гара да подишате "въздух"!!!!
37
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то ако е само зелено - то е тотално - ама народа е ослепял и го водят за ръчичка към гилотината
36
1
 
41
 
! Отговори
Лицемерие преди 1 година
Нещо друго ли очаквахте!
35
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички европейци трябва да си имаме по един генератор вкъщи за всеки случай.
34
0
 
50
 
! Отговори
Това е война преди 1 година
Не лицемерна, а измама Европа, България тотално рухна с мутри, полицаи и военни на власт срещу нас!
33
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го прави тия политици? Имам чувството, че с едноцифренно iq само ги приемат. Колкото си по *** по-важна позиция заемаш.
32
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа към светло бъдеще,венсеремус !хахаха